Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Qwazi napisał(a):

To wiem...tylko, jak określić pojęcie "solidna" w odniesieniu do Ryszarda 🤔🤷

Jeden tysiąc do hektara 🤭 i starczy na opryskiwacz i vat odda 😁 i na udka do lidla skoczy...

8 godzin temu, Patrycja2 napisał(a):

Co ma to do tego. Wiesz ile chłopów bierze kredyty aby tylko pannę złowić 

Nie znasz mnie to skąd możesz wiedzieć jaka jestem 😛 

Zapomniałam że lubisz starsze kobietki po przejściach i z dziećmi 

Chyba oglądałaś chłopakow do wzięcia...

8 godzin temu, Elon napisał(a):

Jak się pole zapuszcza i dzierżawy nabija to i się nie opłaca. 

Teraz tylko ziarno jest tanie, i nawozy są drogie.

Gdzie te drogie nawozy 😉😲

• Like 1
Opublikowano

https://www.facebook.com/reel/1594343134815469

10 minut temu, slawek74 napisał(a):

Jeden tysiąc do hektara 🤭 i starczy na opryskiwacz i vat odda 😁 i na udka do lidla skoczy...

a oriantowałeś się w cenach ostatnio ? ja jestem na etapie zamawiania, ceny zkoczyły w dwa tygodnie o około 150 zł na tonie i dalej idą w górę

Opublikowano

Na przetargu w KOW-rze dali ostatnio u mnie 2 tony pszenicy za hektar V klasy porośniętej krzakami, a dzisiaj widziałem jak na FB ten sam gość wrzuca info o strajku rolników, którego jest lokalnym współorganizatorem. Ludzie to są naprawde poyebani.

• Like 4
  • Haha 3
Opublikowano
20 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Na przetargu w KOW-rze dali ostatnio u mnie 2 tony pszenicy za hektar V klasy porośniętej krzakami, a dzisiaj widziałem jak na FB ten sam gość wrzuca info o strajku rolników, którego jest lokalnym współorganizatorem. Ludzie to są naprawde poyebani.

I widzisz gdzie jest problem niskiego dochodu. Tu strajk nie pomoże, tutej lekarz potrzebny. Skoro wylicytował 2 tony, to budżet musiał się związać. Więc teraz o co chodzi, brak zajęcia? 

Opublikowano
9 godzin temu, Patrycja2 napisał(a):

Samochód, Dom, to i dlaczego panny na kredyt sobie nie wziąć🤔

A że to później się skończy rozwodem to już niczyja winna 

Zaiste meski punkt widzenia 🧐 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
50 minut temu, slawek74 napisał(a):

Jak się dobrze szuka to i się nie przepłaci. Ale jak się tylko jeździ po nawóz do sklepu we wsi, no to można wydać wszystkie pieniądze. 

Opublikowano
2 minuty temu, Elon napisał(a):

I widzisz gdzie jest problem niskiego dochodu. Tu strajk nie pomoże, tutej lekarz potrzebny. Skoro wylicytował 2 tony, to budżet musiał się związać. Więc teraz o co chodzi, brak zajęcia? 

Może chcą chłopy Polskę rozwijać a nie wiecznie 3t z ha 🤔

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
3 minuty temu, Elon napisał(a):

Myślisz że on będzie płacił? Może z rok zapłaci, później pisma umożenia,susza, kryzys, znajomości itp. Znany temat. Najgorsze jest to że takie informacje to powinny być podawane publicznie.

Jedni piszą że to niemożliwe noezgodne z prawem  itp a znam taki przypadek że mojemu wujkowi zmarł teść, który miał ziemie z KOWru i nie miał zamiaru jej uprawiać bo daleko od gospodarstwa. Usłyszał o tym sąsiad że on to ziemie weźmie i wszystko załatwi. No i załatwił, pojechali razem do biura podpisali papiery, przepisane bez przetargu itp itd. Można? - można. 

• Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Myślisz że on będzie płacił? Może z rok zapłaci, później pisma umożenia,susza, kryzys, znajomości itp. Znany temat. Najgorsze jest to że takie informacje to powinny być podawane publicznie.

Jedni piszą że to niemożliwe noezgodne z prawem  itp a znam taki przypadek że mojemu wujkowi zmarł teść, który miał ziemie z KOWru i nie miał zamiaru jej uprawiać bo daleko od gospodarstwa. Usłyszał o tym sąsiad że on to ziemie weźmie i wszystko załatwi. No i załatwił, pojechali razem do biura podpisali papiery, przepisane bez przetargu itp itd. Można? - można. 

2tony to bardzo mało jeśli Zagłębie krów u nas płacą 4 i nikt nie narzeka nie strajkuje nigdy 

Opublikowano
9 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

dobrze ci radzę odpier**l się od mojej żony 😜

Bo co? Złożysz ślepy pozew jak ja na te świństwa co wypisywałeś na żonę jacusia?

9 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

ja wiem co powinienem ...tobie nic do tego 

mnie pomylone stare panny co ich nikt nie chce  nie obchodzą...tak samo jak nie do ruchane mężatki ... 😜

Toć wszyscy tu wiedzą, żeś tylko do takich pisał na swoją żonę

Tobie wolno?😂

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

2tony to bardzo mało jeśli Zagłębie krów u nas płacą 4 i nikt nie narzeka nie strajkuje nigdy 

To jest 2300 za hektar V klasy, miejscami VI, praktycznie piasek do tego porośnięta krzakami i drzewkami samosiejkami. Urośnie mu tam może 3 t żyta, kukurydze zjedzą dziki bo od dwóch stron las. Policz jakim sposobem można coś z tego zarobić?

Opublikowano
11 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Do SEP niby można podejść bez kursu, ale lepiej wziac u nich ten krótki kurs przed egzaminem, bo Ci co prowadzą kurs potem prowadzą egzamin xD nic trudnego, głównie aspekty bezpieczeństwa.

Od ładnych paru lat nie ma już uprawnień SEP, teraz są uprawnienia elektryczne/ energetyczne.

Z uprawnieniami SEP jest tak samo jak z jazdą "motorem".🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

To jest 2300 za hektar V klasy, miejscami VI, praktycznie piasek do tego porośnięta krzakami i drzewkami samosiejkami. Urośnie mu tam może 3 t żyta, kukurydze zjedzą dziki bo od dwóch stron las. Policz jakim sposobem można coś z tego zarobić?

Krzyś w czym masz problem, jak ma z czego niech dokłada. 🤷‍♂️

• Thanks 1
Opublikowano
Teraz, GRZES1545 napisał(a):

Krzyś w czym masz problem, jak ma z czego niech dokłada. 🤷‍♂️

Niech dokłada ale nie jętrzy, nie strajkuje i nie blokuje dróg wkurwiając normalnych rolników.

Ogólnie mam na to wyjebane tylko ze on nie będzie tego płacił. Dlatego takie informacje powinny byc publiczne. 

Podobnie jak były przetargi punktowane. Wygrywa ch*j wie kto, nie mozna dowiedzieć się na jakiej podstawie, jaka była punktacja itp.

Nic się w tym kraju z gówna i kartonu nie zmienia. Pisowskie, peowskie czy inne pezeperowskie k**wy rządzą.

• Like 5
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jeżeli

Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Niech dokłada ale nie jętrzy, nie strajkuje i nie blokuje dróg wkurwiając normalnych rolników.

Ogólnie mam na to wyjebane tylko ze on nie będzie tego płacił. Dlatego takie informacje powinny byc publiczne. 

Podobnie jak były przetargi punktowane. Wygrywa ch*j wie kto, nie mozna dowiedzieć się na jakiej podstawie, jaka była punktacja itp.

Nic się w tym kraju z gówna i kartonu nie zmienia. Pisowskie, peowskie czy inne pezeperowskie k**wy rządzą.

Awsowskie .

Siema szaro buro i ponuro.

@gregor1284 co tu słychać dziadu 

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Skoro tak jest to taki problem trzeba zglaszac nie tu na AF tylko do tych co to egzekwują, nie to do tv  niech ludzie widzą co sie dzieje. Napewno jest wielu takich jak Ty co to poywierdzi . A tak pod nosem z kolegę pomarudzicie a tamci się śmieją, i nie zmieni się nic jak my podejścia nie zmienimy. Do Sołtysa iść z tym do wójta, na sesje niech się wasi przedstawiciele wykarza, a nie za darmo pensję brać.  

5 minut temu, PAN88 napisał(a):

Jeżeli

Awsowskie .

Siema szaro buro i ponuro.

@gregor1284 co tu słychać dziadu 

Panie dobrze się dzieje...rządzą kur..y i złodzieje 😜

Opublikowano
51 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dziwię się tylko że ludzie nie reagują, u nas by to nie przeszło. Gdyby ktoś przesłał płacić w kowr to z automatu traci wiarygodność na wolnym rynku. Już nikt by z nim nie chciał rozmawiać.

Co prawda ziemi z kowr to u nas jak na lekarstwo.

18 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

I to jest powód do strajku, ale przed i w kowr.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Elon napisał(a):

Dziwię się tylko że ludzie nie reagują, u nas by to nie przeszło. Gdyby ktoś przesłał płacić w kowr to z automatu traci wiarygodność na wolnym rynku. Już nikt by z nim nie chciał rozmawiać.

A kto ma wiedzieć, że nie płacisz, KOWR nigdzie nie publikuje umorzeń czynszu, a powinien, tak samo, jak gminy publikują umorzenia podatku

• Like 2
Opublikowano
Teraz, Elon napisał(a):

Jak były przetargi punktowane to kolega napisał pismo o ujawnienie punktacji itp, podpisało się kilkanaście osób. Przyszło jakieś gówniane pismo że RODO, że izby rolnicze tak chciały itp itd. Składałem papiery na  działke a dostał ją facet który mieszka 15km dalej, nie ma hodowli i jakbym nie liczył to ja powiniennem ją dostać. Ogólnie to wszystko jest szyte grubymi nićmi. Nie wiem jak w innych częściach kraju ale u nas to brak słów na to co się dzieje. Albo są numery że ludzie podostawali ziemie w przetrgach punktowych, biorą dopłaty i jeszcze za kase wydzierżawiają innym rolnikom. 

Rysiek gdzie tu jest Prawo i Sprawiedliwość ? 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v