Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Strongman napisał(a):

Tolmet robi robotę tylko ze te tylne talerze ziemia się do nich przykleja ciekawe czy w innych markach tak samo.

No niestety, ziemia się klei do nich strasznie.

17 minut temu, malaczarna napisał(a):

W jakim celu mulczujesz? Żeby zatrzymać wilgoć?

Żeby się nie wysiało z tego. Ciepła jesień i poszła za mocno wegetacja, już niektóre ziarna zaczęły dojrzewać, potem będzie pełno tego wschodzić i konkurować z zbożem/kukurydza. Za rok będzie trzeba jeszcze później chyba zasiać.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jeszcześ się nie odrobił? Kurła, ostatnie bambry skończyli orki, siewy, o kukurydzy to w listopadzie praktycznie większość zapomniała... 

Wieje, leje co chwilę. 

buraki w polu kombajna za 2 mln nie kupię trzeba czekać na kolejke 

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

W naszym województwie tego się nie uprawia, jedynie pastewne ale teraz i to na wymarciu. Ja mam co roku trochę i jeden sąsiad.

no to się nie dziw ze inni jeszcze pracują weź pod uwagę że różne są uprawy 

Opublikowano
30 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Żeby się nie wysiało z tego. Ciepła jesień i poszła za mocno wegetacja, już niektóre ziarna zaczęły dojrzewać, potem będzie pełno tego wschodzić i konkurować z zbożem/kukurydza. Za rok będzie trzeba jeszcze później chyba zasiać.

Ja swój zostawiam owies gryka. Grykę już wzięło mrozisko

2 godziny temu, gregor1284 napisał(a):

To podejdz kartofli z parnika podjemy 

Z 20 lat napewno nie spozywalam

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Ja swój zostawiam owies gryka. Grykę już wzięło mrozisko

Grykę miałem to jakoś po połowie października już kasowałem, bo to do zaorania na jesieni przeznaczone. Ale już wtedy była ścięta przez przymrozek. Grykę to momentalnie zatrzymuje, a rzodkiew się tak nie daje.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Znając Twoje preferencje polityczne to pewnie  testu nie zaliczyłeś😀

A może ty miałeś problemy z tym testem i teraz zadajesz takie pytania żeby znaleźć jeszcze kogoś kto tu widzi tańcząca parę ... Że akceptuje to że ktoś może mieć inną orientację to nie znaczy że sam taki jestem. Po prostu nie interesuje mnie co ktoś robi w swoim łóżku, byle nie robił tego publicznie. Pewnie Cię to zadziwi ale nie popieram wszelkich Love Parade itp ...

Opublikowano
54 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale i tak bym kupił drugi raz,teraz to bym kupił optimusa choć on ma te wały na 3 dzielone to raczej nie za dobre a znowu megatron koła z tyłu i to tez tak o sobie,no ale astat ok.

Opublikowano (edytowane)

3 godziny temu, jacus napisał(a):

to zdjecie z brudna lapa i plikiem paszportow od byda to bylo moje ?? chyba jakiegos ogarka mi sie zdawalo

no zdawał co się bo żadnej ręki tam nie było 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣...te z lodem łapki w smarach na FB to pewnie moje ...trzeba mieć zryty beret żeby takie coś wstawać ...ale co się dziwić kierownikowi złomowiska 🤣🤣🤣...człowieczku jesteś 3 lata młodszy a wyglądasz jak  spierdzialy  dziad ...🤪

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Strongman napisał(a):

Ale i tak bym kupił drugi raz,teraz to bym kupił optimusa

Ja raz porządnie wyczyściłem talerze, papierem ściernym aż na błysk, zaropowałem, miałem nadzieję że się nie obkleją, zrobiłem może 1ha i przekonałem się jak bezsensowna to była praca xD  Od tej pory po skończonej pracy po 2-3 uderzenia młotkiem aby ziemia z grubsza się oderwała i całe czyszczenie, bardziej się z tym bawić nie ma sensu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v