Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Co do gazowego nie byłem pewny, ale możliwe że na razie można 

To po co piszesz jak nie wiesz ... 

Dwa lata temu inny kuzyn budował to mógł też wybrać pellet i zgazowujący na drewno, nie wiem jak jest teraz to nie powiem

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
9 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Chwilowo jest wybór , ale to jest przejściowe ... W nowych domach też macie taki wybór? 

jeżeli uważasz że jest tak źle to masz wybór możesz wszystko sprzedać i zostać rentierem kurierem solarzem czy złomiarzem 

przecież nikt na siłę nie przykol Cie łańcuchem do gospodarki tylko pracujesz tam dobrowolnie i to jest Twój wybór 

a że każdy z nas narzeka to taka natura człowieka 

Chwilowo jest wybór , ale to jest przejściowe ... W nowych domach też macie taki wybór? 

jeżeli uważasz że jest tak źle to masz wybór możesz wszystko sprzedać i zostać rentierem kurierem solarzem czy złomiarzem 

przecież nikt na siłę nie przykol Cie łańcuchem do gospodarki tylko pracujesz tam dobrowolnie i to jest Twój wybór 

17 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

A wiesz po ile były świnie przed wejściem do unii? , ile kosztował nowy Zetor przed wejściem i po jak zaczęli dopłacać do maszyn , były cenniki na FB porównywane ? Skoro mowa o mleku 😉 u mnie rodzice chcieli kupić nową dojarke akurat było to w tym okresie gdy Polska miała wchodząc do unii , przed kosztowała 3 tys z konwiami a za rok zapłacili 6 tys i to bez konwi . Takie tam pieprzenie jak to skorzystaliśmy...

no i co z tego że świnie wtedy były po 7zl czy nawet 9 

a ile tych zetorow kupowali nowych jeden na powiat ?

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ogólnie to prawie wszyscy są zadłużeni. O to właśnie chodziło, żeby ludzi zrobić niewolnikami banków i kredytów.

pier**lisz Krzychu 

Kredyt to rozwój 

Dzierżawa to przyszłość 

A tusek to miły pan 

🤨

• Haha 6
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Tamta to jeszcze ma cechy mleczne, a ta🤷👇, też cielna

IMG_20241009_192928_312_LL.jpg

Nie opłaca się...

Ona taka marna przy tym słupie stoi, w oczach widzę że lepiej by jej u mnie było 🤭🤭🤭 a haefka lux i też z ekstensywnej hodowli, kuzyn wziął dwie ode mnie z tego gospodarstwa i zadowolony, tylko nie wiem czemu simem krył 🤔🤔 jak te ludzie chcą produkcję mleka rozwijać nie idąc w czyste hf 🤷

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, wojtal24 napisał(a):

poczytaj temat o cenach mleka tam mowia że 100tys za hektar to promocja i ludzie kasy nie mają 

nie mieli to przed 2000r wtedy cena ziemi była 4÷7 tys i nikt nie kupowal

Mają mają, YT i AF to, chyba nawet urząd statystyczny z tych dwóch źródeł bierze dane do obliczania dochodowości   xD  A poczytaj ile młócą pszenicy na 5-6 klasie pod lasem to włos na głowie się jeży.   :P

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Nie opłaca się...

Ona taka marna przy tym słupie stoi, w oczach widzę że lepiej by jej u mnie było 🤭🤭🤭 a haefka lux i też z ekstensywnej hodowli, kuzyn wziął dwie ode mnie z tego gospodarstwa i zadowolony, tylko nie wiem czemu simem krył 🤔🤔 jak te ludzie chcą produkcję mleka rozwijać nie idąc w czyste hf 🤷

Dej mi spokój z HF kami 🤦. Mam jeszcze dwie też cielne, jedná zacieloną i dwie pod zacielenie. Coś trzeba będzie sprzedać chyba. Nie liczę opadowych i takich co w zasadzie są jeszcze cielakami

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał(a):

pier**lisz Krzychu 

Kredyt to rozwój 

Dzierżawa to przyszłość 

A tusek to miły pan 

🤨

czy Krzysiek pierodoli pewnie coś tam bzyka bo jeszcze młody chłopak 

kredyt preferencyjny czy z dofinansowaniem napewno to rozwój 

chwilówka w parabanku na telewizor czy dywan napewno nie.

dzierżawa na normalnych warunkach dla obu stron napewno nie przyszłość ale warto,chodź ja nie jestem zwolennikiem dzierżaw mam nie wiele 

z tym ostatnim nie zgadzam się kompletnie 

może miły pan dla zachodu 😄😄

7 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Nie opłaca się...

jak remont idzie ?

• Sad 1
Opublikowano
Godzinę temu, jacor73 napisał(a):

Jakbyś był taki konsekwentny, to jeżeli jesteś za wyjściem z EU, to nie powinieneś składać o dopłaty. Wyszlibyśmy z EU, wprowadzili by cła, mleko wróciło by do złotówki albo poniżej, to dopiero zacząłby się lament. Jesteś młody i nie wiesz jak wyglądała i rozwijała się polska wieś przed 2000 rokiem. Żadna gałąź przemysłu nie skorzystała na wejściu do EU, co polska wieś.

Przecież Twój idol obiecywał zrównanie dopłat, i jakoś 8 lat mu nie starczyło🤭

Nom...I co teraz mamy? Dla kogo był tak naprawdę ten ,,rozwój " ? Dodaj jeszcze co kolejny idol na 100 dni obiecał i co zrobił. 

Mówisz o konsekfencji to Ty już z dopłat zrezygnowałeś ? Daj pierwszy przykład zobaczysz jaka solidarność jest w koło Ciebie, ilu znajdziesz bliskich co tak zrobią...

35 minut temu, Desperado napisał(a):

Mają mają, YT i AF to, chyba nawet urząd statystyczny z tych dwóch źródeł bierze dane do obliczania dochodowości   xD  A poczytaj ile młócą pszenicy na 5-6 klasie pod lasem to włos na głowie się jeży.   :P

Co ma się jeżyć, niech zbierają ile chcą, kolejne lata powoli weryfikują te zbiory. Jeszcze ze 2 suche lata jak ten...

Opublikowano
43 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

czy Krzysiek pierodoli pewnie coś tam bzyka bo jeszcze młody chłopak 

kredyt preferencyjny czy z dofinansowaniem napewno to rozwój 

chwilówka w parabanku na telewizor czy dywan napewno nie.

dzierżawa na normalnych warunkach dla obu stron napewno nie przyszłość ale warto,chodź ja nie jestem zwolennikiem dzierżaw mam nie wiele 

z tym ostatnim nie zgadzam się kompletnie 

może miły pan dla zachodu 😄😄

jak remont idzie ?

Po mału do przodu. Jutro okno tarasowe ma wybijać i się biorą za sufity.

Mówi że do połowy stycznia zrobi 🤔

Opublikowano
55 minut temu, Desperado napisał(a):

ja nikomu nie liczę ile zbierają 

mnie nie interesuje ile ktoś mloci 

mnie interesuje moje 

5 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Po mału do przodu. Jutro okno tarasowe ma wybijać i się biorą za sufity.

Mówi że do połowy stycznia zrobi 🤔

nie ma nic gorszego niż remont 

Opublikowano
13 godzin temu, pedro2 napisał(a):

Chyba tylko w Twoim ulubionym markecie na grzebalcu 😁 

z tego grzebalca używane grzejniki kupiłem , będzie CO w garażu , glikolem zaleję i bedzie git

15 godzin temu, Rolnik1973 napisał(a):

Plan dnia

😐🔨⚒️⛏️

czyli jakby nie patrzeć u ciebie dzień jak co dzień

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

czy ktoś Ci na siłę karze zakładać pompę ciepła czy karze kupować Ci elektryka 

masz wybór założyłeś piec na eko groszek jeździsz autem spalinowym 

masz problem z rozrzuceniem obornika w terminie ?

A ja tam wolę przy swoim śmieciuchu zostać, przepali się to bym se drugi kupił. W dwóch chałupach śmieciuchy 

czy ktoś Ci na siłę karze zakładać pompę ciepła czy karze kupować Ci elektryka 

masz wybór założyłeś piec na eko groszek jeździsz autem spalinowym 

masz problem z rozrzuceniem obornika w terminie ?

Tak. Do końca listopada się nie wyrobię 

poczytaj temat o cenach mleka tam mowia że 100tys za hektar to promocja i ludzie kasy nie mają 

nie mieli to przed 2000r wtedy cena ziemi była 4÷7 tys i nikt nie kupowal

Najgłośniej krzycza że tanio Ci którzy ara na siebie nie mają 

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

To po co piszesz jak nie wiesz ... 

Dwa lata temu inny kuzyn budował to mógł też wybrać pellet i zgazowujący na drewno, nie wiem jak jest teraz to nie powiem

A jakbym chciał smieciucha?

2 godziny temu, pedro2 napisał(a):

pier**lisz Krzychu 

Kredyt to rozwój 

Dzierżawa to przyszłość 

A tusek to miły pan 

🤨

Na wieki wieków opór

1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Dej mi spokój z HF kami 🤦. Mam jeszcze dwie też cielne, jedná zacieloną i dwie pod zacielenie. Coś trzeba będzie sprzedać chyba. Nie liczę opadowych i takich co w zasadzie są jeszcze cielakami

Na kiedy to masz cielne?

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

I dlaczego kłamiesz ?? Kuzyn teraz się buduje, ogrzewanie na gaz ...

Do 2030 można montować, używać do 2040.

Jak Niemcy mieli tani ruski gaz i brali za to miliardy, to gaz był super. Jak gaz przestał płynąć rurą to zagraża środowisku. Jak zwykle UE dba o dobro krajów członkowskich tzn Niemiec.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano

Można używać jak się chce może ta unia się rozpadnie wreszcie jak za kilka lat konferencja obejmie władze Polska wyjdzie z ue

Opublikowano
8 godzin temu, Strongman napisał(a):

Oby jak najdalej aby ludzie nie widzieli, kupił bym drugie teraz ale dziecko małe nie mamy kiedy szukać .

Oj, bo udzie pomyślą, że dziecko w karierze przeszkadza ;) 

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v