Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, Elon napisał(a):

Krowy mu się zmarnowały, byki musiał sprzedać, cierpliwości. 

Sukces przychodzi z czasem, wystarczy chwileczkę poczekać.

Podbił mi cenę ziemi, a tego robić nie powinien.

Dziadzia, babka ciasteczka upiekła, może byś wpadł 🥰😍

Jak podbił? Stać było dać więcej to dawał. U nas to normalna sprawa. Nikt po cichu nie sprzedaje. Poszło gospodarstwo w okolicy , było kilku kupujących to cena przekroczyła sporo ponad 100 za ha. 

@konteno daleko masz zzbudowania sąsiada?

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, jacek1296 napisał(a):

CRA.

Niecałe 100km mam do Ciebie

Godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

z zamiarem nawet mniej niż ewentualnym

🤔

28 minut temu, gregor1284 napisał(a):

O kurde mol. Co tu się wyprawia 🙆‍♂️

No też tak patrzam...a tylko krowy wydoiłem🙆

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Bo nie wiem czy bym był zadowolony jak by sąsiad taka sklejka ogrzewał chałupę. 

mój sąsiad ogrzewa tym samym wiec jesteśmy kwita

z resztą też nie ma co się dziwić , pełne kontenery sklejki pod blokami w mieście , myślisz gdzie to idzie ? nie wiem czy na przemiał z powrotem na nową płyte wiórowa czy do spalarni czy gnije na hałdzie na wysypisku 

Opublikowano

Siema. Słuchajcie jaka akcja dzisiaj na stacji z rana. Akurat kolega był na zmianie ale do mnie dzwonił bo wie że ja dużo osób znam. Poseł Stefaniuk( @Rolnik1973 @malaczarna napewno znacie) zatankował paliwo,kupił kawę i zapłacił tylko za kawę i odjechał. Kolega dzwoni czy znam,mówię że dzwoń do burmistrza(kolejny kolega) żeby dał mu znać, on że jak nie ureguluje to na policję trzeba będzie zgłosić kradzież a tym samym nakręcimy małą aferę do gazety. Po nitce do kłębka i przyjechał z przeprosinami

10 godzin temu, Qwazi napisał(a):

@Belaruss820 czemu jeszcze nie...dostałem pocztówki 🤔😡

No tak...o tej opcji zapomniałem 🤷🤦

Nie chciałem się z tym afiszować bo zaraz część by negowała😀

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wiesz co to były zakłady IG Farben a później Zakłady Chemiczne Oświęcim? Wiesz ilu tam ludzi pracowało? 

A dzisiaj synthos . No ilu wtedy pracowało?

57 minut temu, gregor1284 napisał(a):

O kurde mol. Co tu się wyprawia 🙆‍♂️

Co taki zdziwiony, był czas przywyknąć 

Edytowane przez Nieustraszony1044
Opublikowano
Godzinę temu, Elon napisał(a):

Krowy mu się zmarnowały, byki musiał sprzedać, cierpliwości. 

Sukces przychodzi z czasem, wystarczy chwileczkę poczekać.

Podbił mi cenę ziemi, a tego robić nie powinien.

Dziadzia, babka ciasteczka upiekła, może byś wpadł 🥰😍

No i co że podbił ? Popyt, podaż prawa rynku. 

Nie jestem niczyim adwokatem, ale byki się po to trzyma żeby sprzedać 🤔

• Like 2
Opublikowano

@gregor1284 z tym "kurde mol" to widać że z Pawłem się dobrze znacie i przesiąkło powiedzenie😂 nie byłeś u niego tzn u Jana w odwiedzinach po podpis? Jak tak oglądam filmiki to tam zaczynają się pielgrzymki jak do plutycz do Gienka i Andrzeja 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wiesz co to były zakłady IG Farben a później Zakłady Chemiczne Oświęcim? Wiesz ilu tam ludzi pracowało? 

Wiem ale co ma produkcja cyklonu B do najbiedniejszego regionu Polski?  Poza tym nie o taką migracje mi raczej 8chodziło. 

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

@Kowalsky30 Rochu Twoje zdrowie, ja dzisiaj odmówić nie mogę toastu...ale też nie muszę pod p...😉

Więc usta zamoczę🤏 za zdrowotność kolegów i koleżanek🤝...

Dobra musi być okazja. Toć ty chyba niepijący byłeś???  

Opublikowano
1 minutę temu, jacek1296 napisał(a):

Wiem.

Jak się jeździło przez twoje okolice to tam jakieś wielkie gospodarstwo warzywnicze. Tam cebuli było po kilkadziesiąt ha w jednym kawałku. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Co to za perfuma 

Napisane przecież 

2 minuty temu, Leszy napisał(a):

Dobra musi być okazja. Toć ty chyba niepijący byłeś???  

Jest...tradycja...Rochu wie...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Jak się jeździło przez twoje okolice to tam jakieś wielkie gospodarstwo warzywnicze. Tam cebuli było po kilkadziesiąt ha w jednym kawałku. 

Już w oczy szczypie 🙆‍♂️🤪

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

U nas na wschodzie mazzoni cebuli na polu do tej pory ma. Jechałem do rodziców to po jakimś pgr-rze patrzę pole zachwaszczone,brat mówi że tam cebula rośnie i faktycznie,jechałem ostatnio to leży cebula w chwascie,można było sobie nabrać w sumie.

4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Jaki 🤔

Suzuki gsxf 750

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v