Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Banderowcy niech odsprzedadzą Ursusa i niech kase przeznaczą na wyposażenie swojej armii. Niech połapią miliona młodych ukraińskich byczków biegających najebanych wieczorami po polskich miastach. Leje na nich ciepłym moczem. Naród, który nie chce walczyć o swój kraj nie jest warty istnienia. A "polscy" politucy noech zajmą się czymś ważnym- uzbrojeniem, ochroną granic, służbą zdrowia, gospodarką a nie tylko gonieniem króliczka w postaci komisji i innego gówna dla rozrywki tłumów.

2 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

Tyle lat Ursus nie był ukropski i sobie nie radził więc... 

A co do reszty masz rację, jak można wymagać od sąsiada pomocy, a samemu się dobrze bawić z jego żona  😉

I dalej nie jest w pełni ukropski kapitał tej firmy co kupiła ursus jest ukrainsko-polsko-amerykanski.
Kilka przetargów odbyło się bez żadnego zainteresowania. Nie było żadnych chętnych przez dłuższy czas.W końcu pojawił się ktoś, kto chciał zbankrutowanego trupa, dzięki czemu wierzyciele mają szansę na odzyskanie choć części długu.

Ale cóż to nie pasuje do konfonarodowej narracji. Łolaboga Łukraińskie oligarchy wykupujo polskie dobro narodowe!!! Ratuj się kto może.

Naprawdę niektórym tutaj to każdego gówno fejka można wcisnąć...

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, tomek222 napisał(a):

I dalej nie jest w pełni ukropski kapitał tej firmy co kupiła ursus jest ukrainsko-polsko-amerykanski.
Kilka przetargów odbyło się bez żadnego zainteresowania. Nie było żadnych chętnych przez dłuższy czas.W końcu pojawił się ktoś, kto chciał zbankrutowanego trupa, dzięki czemu wierzyciele mają szansę na odzyskanie choć części długu.

Ale cóż to nie pasuje do konfonarodowej narracji. Łolaboga Łukraińskie oligarchy wykupujo polskie dobro narodowe!!! Ratuj się kto może.

Naprawdę niektórym tutaj to każdego gówno fejka można wcisnąć...

A widzisz co kilka postów niżej napisałem? Normalny kraj gdzie panuje wojna nie wydaje pieniędzy na zakup firm za granicą, tylko na obrone, ewentualnie inwestuje u siebie. Ursus był tylko przykładem. A co zrobili z Calfrostem?

Opublikowano
11 minut temu, tomek222 napisał(a):

Kilka przetargów odbyło się bez żadnego zainteresowania. Nie było żadnych chętnych przez dłuższy czas.W końcu pojawił się ktoś, kto chciał zbankrutowanego trupa, dzięki czemu wierzyciele mają szansę na odzyskanie choć części długu.(...)

I jakimś dziwnym sposobem zaraz pojawi się kupiec, który zapłaci x2

Wierzyciele, to złotówki z tego nawet nie zobaczą

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ursus był tylko przykładem. A co zrobili z Calfrostem?

Ale to nie kupuje państwo Ukraińskie tylko ukraińscy oligarchowie. Oni mają w 4 literach niepodległość UPAdliny, jakby im Putin zagwarantował nietykalność ich majątku to już następnego dnia się mu poddadzą. 

1 minutę temu, jacor73 napisał(a):

A po co komuś ten praktycznie nieistniejący już od kilku lat Ursus ... Miały być jakieś autobusy i co ...

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Ale to nie kupuje państwo Ukraińskie tylko ukraińscy oligarchowie. Oni mają w 4 literach niepodległość UPAdliny, jakby im Putin zagwarantował nietykalność ich majątku to już następnego dnia się mu poddadzą. 

Ukraińscy oligarchowie mają w d*pie swój kraj a Polacy się mają o nich martwić🤦‍♂️. To niech pajac Zieleński wprowadzi zakaz transferu kasy z Ukrainy za granice, zrobi porządek z oligarchami i korupcją, tak jak mówił Trump. Twierdził także, że ukraińcy to wyłudzacze i miał racje.

3 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Wierzyciele, to złotówki z tego nawet nie zobaczą

Albo troche coś pościemniają, ponabierają pożyczek i się ulotnią. Nic dobrego z tego nie wyjdzie. To pewne.

Opublikowano

@Krzysztof81 Żeleński nie zrobi porządku z oligarchami z jednego powodu. Jak oni się wyprowadza z tego kraju i wyprowadza swój majątek to państwo UPAdlinskie upadnie ... Żeleński jest psem na sznurku oligarchów i nie może zrobić więcej niż pozwala mu pan ...

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A po co komuś ten praktycznie nieistniejący już od kilku lat Ursus ... Miały być jakieś autobusy i co ...

Widocznie po coś potrzebny, skoro ukr zapłacił 74 mln

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chiny komunistyczne a gospodarka i kraj się rozwija a w Polska się zwija nic nie trzeba nic nie opłacalne a po co jak jest w Niemczech .

Tu chiny .

https://www.facebook.com/1464502612/videos/382439567898913

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Widocznie po coś potrzebny, skoro ukr zapłacił 74 mln

Może kolejny już właściciel szuka marki pod którą będzie wciskał polskim patriotom indyjsko-turecko-chinskie dziadostwo ... Coś jak Arbos, niby włoska marka z tradycjami, ale tak na prawdę to tylko marka dla Chińczyków... Chińczycy po prostu kupili Arbosa aby mieć rozpoznawalna w Europie markę ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

@Krzysztof81 Żeleński nie zrobi porządku z oligarchami z jednego powodu. Jak oni się wyprowadza z tego kraju i wyprowadza swój majątek to państwo UPAdlinskie upadnie ... Żeleński jest psem na sznurku oligarchów i nie może zrobić więcej niż pozwala mu pan ...

Czyli finalnie wniosek jest jeden: nie warto w ten kraj inwestować ani złotówki🤷‍♂️

Opublikowano
7 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Albo troche coś pościemniają, ponabierają pożyczek i się ulotnią. Nic dobrego z tego nie wyjdzie. To pewne.

Wszytko możliwe, umowa ma być podpisana dopiero w styczniu, a spółka której ofertę przyjęto założona w lipcu, więc różnie może jeszcze być

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Czyli finalnie wniosek jest jeden: nie warto w ten kraj inwestować ani złotówki🤷‍♂️

Tam jest taki sam klimat jak u Ruskich czy w Białorusi ... Jeden i ten sam smród onucy wymieszanej z cebulą, sloniną i ziemniakami xD tam korupcja od samego dołu do samej góry ...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

ktoś kupił nie dobrze ....żeby nikt nie chciał tyz źle ...komu tej padliny szkoda ...nagle pisowskim przygrywom żale że  nasi przyjaciele kupili🤣

A pamiętasz jak prezes płakał w mediach że państwo nie dotuje rolników i przez to mają kłopoty?

Wtedy ursus był z PO, prywaciaż

Wstrzymywali wypłaty młodego rolnika

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

W Polsce sobie stworzą Państwo nowe mają kapitał a kapitał nie zna granic .

Wykupią zlikwidują co Polskie i będzie polska :D i radosna . W Polsce nic się nie opłaca wiec w czym jest problem jak ktoś wykupi i stworzy sobie kraj do życia i biznesu .

Opublikowano
Teraz, Karol6130 napisał(a):

A pamiętasz jak prezes płakał w mediach że państwo nie dotuje rolników i przez to mają kłopoty?

Wtedy ursus był z PO, prywaciaż

Ale jak Ursus miał nie upaść jak przez ostatnie 30 lat tłukli przestarzałe konstrukcje albo byli montownią indyjsko-tureckich komponentów ...

Teraz, Karol6130 napisał(a):

Ale za pisu to i elektrycznego Lublina zrobili 

Jakas produkcja tego była czy jeden prototyp gdzieś na jakiś targach do którego robili sobie dobrze fanatycy marki ?

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Ale jak Ursus miał nie upaść jak przez ostatnie 30 lat tłukli przestarzałe konstrukcje albo byli montownią indyjsko-tureckich komponentów ...

A jakim cudem case jx i nh Td się utrzymuje?

Oczywiście mieli gorszą konkurencję, farmtraca i majora

A wystarczyło poprawić jakość i dołożyć rewers bez sprzęgła 

To nie, i tak kupią 

No i nie kupili

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Karol6130 napisał(a):

A jakim cudem case jx i nh Td się utrzymuje?

Bo sprzedaje się to też na zachodzie, a Ursusa na zachodzie nikt nie kupuje ... 

Ursus przegrał w latach 90-tych gdy oferował Fergusony konstrukcyjnie z lat 70-tych albo kolejna już modernizację starej C-385 gdy zachód oferował PowerShifty, rewersy elektrohydrauliczne itd ...

O ile do końca lat 70-tych nasze konstrukcje bardzo nie odstawały technologicznie od zachodu i przy konkurencyjnej cenie można było je sprzedawać, tak na początku lat 90-tych sytuacja była zupełnie inna. My robiliśmy kolejna modyfikacje C-385 pod nazwą 934 a zachód miał w tym czasie np MF3060.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v