Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

To ja Ci powiem, co jemu dolega...potrzeba zainkasowania🤷

Synu, lekarz ci mówił, żebyc nie pił

Jaki tam lekarz, ty ojciec jesteś zwykły, marny weterynarz

Odszczekaj to, szczeniaku !

• Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

A jakie twoja ma objawy?

Mi wet powiedział że się rozleciała i już. 

Ketozy nie ma 

Nie ma objawów, bo krowy nie ma...babka sprzedała...chyba🤔...

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

A badanie krwi robiłeś?

To ja się dołączę do komplementu, bo Rochu dużo racji ma...

Mój mąż się wycwaniaczyl i rzadko gotuje. Nawet jak mu kawę zrobię to twierdzi że moja lepsza

Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Mój mąż się wycwaniaczyl i rzadko gotuje. Nawet jak mu kawę zrobię to twierdzi że moja lepsza

Szczwana bestia. 

Wyrobił się 😁

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Babka może podpowie co jest nie tak

20241105_171219~3.jpg

Trzeba poprosić ładnie...babkę

4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Kto 🤔

No Rochu...jak weterynarz go leczy, to może i korekcję mu też robi🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Babka może podpowie co jest nie tak

Wygląda na wyniszczenie organizmu w wyniku ciężkiego porodu, a nie uszkodzenie wątroby, ile minęło od wycielenia ??

Za niski poziom wapnia, CK za wysokie może być spowodowane uszkodzeniami wewnętrznymi po wycieleniu, może być też słabe serce lub osłabione

Wątroba może nie wyrabiac, ale to może być stan fizjologiczny po wycieleniu

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Chitry cwaniaczek.

5 minut temu, HF86 napisał(a):

Szczwana bestia. 

Wyrobił się 😁

Panowie, trochę solidarności... plemników 🤷

2 minuty temu, jahooo napisał(a):

Wygląda na wyniszczenie organizmu w wyniku ciężkiego porodu, a nie uszkodzenie wątroby, ile minęło od wycielenia ??

Za niski poziom wapnia, CK za wysokie może być spowodowane uszkodzeniami wewnętrznymi po wycieleniu, może być też słabe serce lub osłabione

Wątroba może nie wyrabiac, ale to może być stan fizjologiczny po wycieleniu

Zobacz fosfor

I WKT x3

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Panowie, trochę solidarności... plemników 🤷

Zobacz fosfor

I WKT x3

Ja nie przeczę, że wątroba ma złe wyniki, ale nic o tej krowie więcej nie wiem, a to organ, który bardzo wiele może przetrwać

Chyba, że dla podbicia wyników w mleczności ktoś ją zarżnął żywieniem, ale takie wyniki juz widziałem po ciężkim porodzie i pęknięciach macicy, których weterynarz partacz "nie widział" tylko walił zastrzyki

Opublikowano
16 minut temu, malaczarna napisał(a):

Kurde moja pani jak mi kawę spod ekspresu zajebczy to też twierdzi że "twoja lepsza"🤭

Opublikowano
26 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Powiem ci, że twoje muffinki lepiej wyglądały niż te amerykańskie pancacoś

Nie wiem. Powiedział, że lepiej wie co jej jest

z kawałkami czekolady. To już moja mała umie robić

Opublikowano
1 godzinę temu, Buszmen11 napisał(a):

Najgorsze warszawskie badziewie. Nie dość że od ch*ja ramek to jeszcze przestawiania i gimnastyki pomiędzy ramami. Najlepsze systemowe. Postawisz minimum dwie ściany albo więcej i robisz jak panisko. 

Do struktury takie psikadło👇, tylko kompresor min. 350l/min

IMG_20241105_190359_964.jpg

Jak taki się nada to bielarka do wapna z pewnie też? 

Taką mam. Tylko dyszę dobrać.

Z warszawskiego to chyba za karę 😆 

Elewacyjne przykołkowane do ściany i 11m nie straszne i wygodnie. 

Jeszcze siatka od zewnątrz i bajka 

Screenshot_20241105-214119.png

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

🤔

Nie hodujemy już bydła 20 lat, ale wcześniej człowiek musiał sobie radzić sam z badaniami, diagnostyką itp. Z tego co pamiętam, to w gospodarstwie tylko jedną krowę ojciec odstawił na ubój gospodarczy i jedna padła po wycieleniu.

Znam też takich, u których krowy cielą się max 4 razy i nie nadają się nawet do rzeźni, za to wyniki w mleku mają prima sort, więc z tym żywieniem nie jest tak różowo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v