Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Kolega miał tarpana z silnikiem perkinsa ale to była rakieta. Kiedyś nim na dyskoteke pojechaliśmy 🤣

Demon prędkości to może nie ale spowrotem bocznymi można wracać 

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, HF86 napisał(a):

Cicho. Już 23 będzie strajk 🤫

Kiedyś jeździłem i ja na strajki. A teraz to mam to tam gdzie Pioter pszczelarz. Śmiali się z nas w oczy ze uja te strajki dały, tylko smy zamarzli i to wszystko. 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Kiedyś jeździłem i ja na strajki. A teraz to mam to tam gdzie Pioter pszczelarz. Śmiali się z nas w oczy ze uja te strajki dały, tylko smy zamarzli i to wszystko. 

Niech Richard jedzie, jakiś ładny antyTuskowy transparent niech sobie przygotuje ...

Opublikowano

Według mnie samochód to aby jeździł sam jeżdżę golfem lll . Nie wiem po co niektórzy kupują takie drogie 🤷

Ale może gdyby mnie było stać na lepszy gadał bym inaczej 🤔🙆

Opublikowano
12 minut temu, Baks00 napisał(a):

Mam kuzyna identyczny przypadek starym turanem się wozi 

Może to znak🤔ja też się starym repciem wożę 🤫🤭

Na pewno nie identyczny...

Takiego gospodarstwa Ci życzę 😄, ale takich perturbacji nie😞...chłopak ma charakter, którym, gdyby dziesięciu obdzielić w równych częściach, to byłoby dziesięciu bardzo charakter tych...

9 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Po co w oczy kłuć... 

To chyba nie o to chodzi...on jeździ samochodem, którym jeździł jego ŚP ojciec

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał(a):

Ja też starymi rupciami jeżdżę ale nie dlatego żeby się nie obnosić. Tylko najzwyczajniej na lepsze mnie nie stać 🤷. Ale co tam trzeba cieszyć się z tego co się ma bo zawsze może być gorzej. 

Amen👍

3 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Według mnie samochód to aby jeździł sam jeżdżę golfem lll . Nie wiem po co niektórzy kupują takie drogie 🤷

Ale może gdyby mnie było stać na lepszy gadał bym inaczej 🤔🙆

Też racja...sam mam samochody marek, których się ludzie nabijają...czy słusznie to inny temat

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

Ja też starymi rupciami jeżdżę ale nie dlatego żeby się nie obnosić. Tylko najzwyczajniej na lepsze mnie nie stać 🤷. Ale co tam trzeba cieszyć się z tego co się ma bo zawsze może być gorzej. 

Ja jestem na łasce u żony 🤷.Jest plan dokupienia następnego (powód rodzinny)ale to na spokojnie....szczerze jak bym miał kupić teraz auto bo miał bym luźna gotówkę kupił bym ładowarkę.

Dla mnie liczą się rzeczy potrzebne,praktyczne 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

Żeby ktoś nie zmarzł, to dopłaty do kukuruszki i ziarka by nie było na pewno. 

Ale trochę tych rolasow poznałem i często widzę że jęk to by był nawet gdyby mleko po 5 zł było. 

• Like 3
Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał(a):

Chłopak ze wsi ode mnie laskę poznał na strajkach wiosennych, już zmajstrował chyba bo weselicho było tydzień temu więc opłaciło mu się marznąć

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Ja jestem na łasce u żony 🤷

Dla mnie liczą się rzeczy potrzebne,praktyczne 

No bo to prawda. Ja czasami myślę że by mi się mały widlak przydał nawozy rozładować czy w siewke wsypać. A i pług by założył śnieg zgarnąć.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, MonteChristo napisał(a):

Chłopak ze wsi ode mnie laskę poznał na strajkach wiosennych, już zmajstrował chyba bo weselicho było tydzień temu więc opłaciło mu się marznąć

Może razem będą beczeć w fendzie że nie opłaca się 😁

I naród patriotyczny nie jest i nie kupują wszystkiego co polskie 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

No bo to prawda. Ja czasami myślę że by mi się mały widlak przydał nawozy rozładować czy w siewke wsypać. A i pług by założył śnieg zgarnąć.

.....No ale jest jeszcze żona 😅

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał(a):

To jak w tym dowcipie. 

Wraca facet do domu z fabryki frytek gdzie pracuje i mówi do żony. " Mam taką fantazje żeby wsadzić fiuta w obieraczkę do ziemniaków" żona mówi " chybaś zgłupiał przecież może ci się coś stać. Po kilku dniach wraca i mówi" spełniłem stoją fantazje i wsadziłem. Żona i co? A on zwolnili mnie. A żona a obieraczka? A on. Też ją zwolnili 😆

1 minutę temu, Baks00 napisał(a):

.....No ale jest jeszcze żona 😅

Śnieg zgarnie gorzej nawóz rozładować 🤣🤣

• Haha 7
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał(a):

W workach trzeba zamawiać, szybko dojdzie do wniosku że ładowarka potrzebna 

Jedne worki już rozładowała 🤭myślisz że się nie podobało 🤭🤔

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Jedne worki już rozładowała 🤭myślisz że się nie podobało 🤭🤔

Próbuj do skutku, wszystko zamawiaj na palecie 8 zawsze gdy powie że jakoś ciężko, to westchnij "ech żeby była ta ładowarka "😌

Opublikowano
Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Oj tam oj tam...poczytaj, co dalej było pisane...taka rzeczywistość...tyle, że ja nie wchodzę w dyskusję, a moja żona już się nauczyła, że im więcej pogada, tym mniej zyska🤷...

Nie dla mnie takie coś. 

7 stopni, obiad wsunięty, ostatnia praca przy owadach wykonana, poryśkować i za jakieś półtorej godziny do zwierzów.

Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał(a):

Taka natura polskiego chłopa...narzekać musi...nawet jak nie bardzo ma powody 🤷

Jakoś ostatnio trafiam na ludzi którzy nie narzekają ale prawda że im biedniejszy tym mniej narzeka.

13 minut temu, HF86 napisał(a):

Może razem będą beczeć w fendzie że nie opłaca się 😁

I naród patriotyczny nie jest i nie kupują wszystkiego co polskie 

Na tych protestach jedna kobieta miała mega dużo racji "ja bym popierała tych rolników gdyby ich żony nie chodziły do biedronki czy lidla na zakup a tak to sami sobie bat kręcą" lepsze dziadostwo bo tanie? Nawiozą nam 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie dla mnie takie coś. 

7 stopni, obiad wsunięty, ostatnia praca przy owadach wykonana, poryśkować i za jakieś półtorej godziny do zwierzów.

Wiem...

1 minutę temu, gregor1284 napisał(a):

Jakoś ostatnio trafiam na ludzi którzy nie narzekają ale prawda że im biedniejszy tym mniej narzeka.

Bo bogaci to jak w tym wierszyku, co to Sośnierz w sejmie wyrecytował 🤷... 

16 minut temu, slawek74 napisał(a):

Nie opłaca się 🤔🤭🤣

Zlożyłeś już tę szafkę z Ikei🤔...czy na jutro odlożyłeś🤔🤭...

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał(a):

Na tych protestach jedna kobieta miała mega dużo racji "ja bym popierała tych rolników gdyby ich żony nie chodziły do biedronki czy lidla na zakup a tak to sami sobie bat kręcą" lepsze dziadostwo bo tanie? Nawiozą nam 

Nie chodzą do tych sklepów .

Pierwszą firmą jest REWE, czyli niemiecki supermarket, w którym można kupić produkty z całego świata , owoce, warzywa, artykuły spożywcze, chemię gospodarczą, czy kosmetyki. Inną popularną propozycją jest EDEKA, czyli hipermarket, który podobnie jak wspomniana REWA daje szeroki wybór różnorodnych produktów.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v