Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, marulekk napisał(a):

Chiba cały dzień gips trzeć i malować 😝

I swoje kojo🤣

Żeby choć na gałęzi mu się trafiło. Na dole jak będzie to żeby jaki deszczyk w nocy nie padał😆

Jadę z mlodym na pobranie krwi do badań. 😩😫😩😫😩😫 Już słyszę ten krzyk 😕

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Tak to jest ,kupisz taniej ,słabszy ,pieniądz w kieszeni zostanie ,ale z większym ciągnikiem mus uważać by go nie rozdupcyć ,gdyż konstrukcja słabsza ,ale ciągnik czuje się super .       Dodasz drugie tyle ,ładowacz byle czego już się nie boi ,bierzesz każdego bb ,za to traktor silnie wymyśla nad swoją dolą  .  Ja mam dwa 1600 kg ,to jeden już ze dwa lata odpięty stoi [ mogłeś go widzieć bo był obok] bo rzadko potrzebne dwa na raz ,a tylko miejsce przed ciągnikiem zajmuje .          Odpięty był na trochę ,na zimę ,a bo to trzeba dalej łazić by od paszowozu do kabiny wejśc  [ nie pamiętam już ,ale chyba to był ten powód ] ,no i tak stoi bez zajęcia .  No ,ale w sumie ze dwa miesiące tyrał wszystko od łajna ,po wszelkie bele .      Acha ,to do kupujących ,za samopoziomowanie warto dopłacić  ,niby jak nauczysz się bez niego to masz lżejszy ładowacz ,lepszą widoczność ,ale konstrukcja tura ogromnie słabsza się robi 

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał(a):

🥱 nie wie kto o jakim egzorcyście dla Ryśka?

jemu tylko jakiś specjalista może pomóc 

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

U nas na parafi był kiedyś ksiądz egzorcysta, ale zajął się dziećmi i go wydalili z instytucji ...

szatana dziecia wypędzał 

najgorsze co może być 

sami między sobą niech się pedałują 

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jest taki jeden.

Tylko kto zapłaci 200? Z fakturą drożej.

Który bamber jest na vacie?

Drożej. Czyli się nie opłaca 

23 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pamiętaj by VAT od tego panu Tusku dać🤭

.😆

Łe jak to? Od działalności artystycznej?

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Screenshot_20241031_064310_com.opera.browser_edit_1551474364855442.jpg

Widzę Ryszard, że się odgryzasz...nie chodzi mi o Twoją miłość do PiS, bo to akurat rozumiem i szanuję. Tylko o Twoje ortodoksyjne pisanie. Ja nie pałam uczuciem do żadnej partii, i teraz Ci napiszę coś jako radny gminny...moją partią jest mój okręg i ludzie, którzy tam mieszkają. To jest wyznacznik mojego działania, a nie jeden czy drugi "wódz narodu"

1 godzinę temu, kizak napisał(a):

Tak to jest ,kupisz taniej ,słabszy ,pieniądz w kieszeni zostanie ,ale z większym ciągnikiem mus uważać by go nie rozdupcyć ,gdyż konstrukcja słabsza ,ale ciągnik czuje się super .       Dodasz drugie tyle ,ładowacz byle czego już się nie boi ,bierzesz każdego bb ,za to traktor silnie wymyśla nad swoją dolą  .  Ja mam dwa 1600 kg ,to jeden już ze dwa lata odpięty stoi [ mogłeś go widzieć bo był obok] bo rzadko potrzebne dwa na raz ,a tylko miejsce przed ciągnikiem zajmuje .          Odpięty był na trochę ,na zimę ,a bo to trzeba dalej łazić by od paszowozu do kabiny wejśc  [ nie pamiętam już ,ale chyba to był ten powód ] ,no i tak stoi bez zajęcia .  No ,ale w sumie ze dwa miesiące tyrał wszystko od łajna ,po wszelkie bele .      Acha ,to do kupujących ,za samopoziomowanie warto dopłacić  ,niby jak nauczysz się bez niego to masz lżejszy ładowacz ,lepszą widoczność ,ale konstrukcja tura ogromnie słabsza się robi 

Mój sąsiad kupił takiego samego jak mój tylko na c360. Dorobił sobie samopoziomowanie hydrauliczne. Ładnie mu to wyszło, tylko, że pomimo przygotowania ciągnika pod ładowacz to nadal jest c360, który przy ładowaczy ma wady

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Widzę Ryszard, że się odgryzasz...nie chodzi mi o Twoją miłość do PiS, bo to akurat rozumiem i szanuję. Tylko o Twoje ortodoksyjne pisanie. Ja nie pałam uczuciem do żadnej partii, i teraz Ci napiszę coś jako radny gminny...moją partią jest mój okręg i ludzie, którzy tam mieszkają. To jest wyznacznik mojego działania, a nie jeden czy drugi "wódz narodu"

U Fanatyków pisu działa to tak: jesteś za pisem jesteś okej,  nie jesteś za pisem to znaczy że jesteś za Tuskiem , takie myślenie i wpajanie propagandy jest znane od lat u nich

• Like 6
  • Sad 1
Opublikowano
4 minuty temu, marulekk napisał(a):

U Fanatyków pisu działa to tak: jesteś za pisem jesteś okej,  nie jesteś za pisem to znaczy że jesteś za Tuskiem , takie myślenie i wpajanie propagandy jest znane od lat u nich

To jest mechanizm, który działa u wszystkich fanatyków. Niezależnie od tego czy są fanatykami partii politycznej, czy zupy pomidorowej. Takie skrzywienie. I zobacz, że ich coraz więcej. W różnych dziedzinach 

• Like 3
Opublikowano

Sami politycy długo na to pracowali

Tylko nie przewidzieli jednego

Fanatyzm szkodzi 

A fanatyczny celebryta szkodzi jeszcze bardziej 

Całe szczęście że w tym kraju są jeszcze ludzie którzy mają na polityków wyebane 

Inaczej byli byśmy krajem dyktatury 

• Like 3
Opublikowano
28 minut temu, pedro2 napisał(a):

Co potrzeba?

Znalazłeś jakąś wdówkę czy łusrusa? 🤔 

Jak tak to do @konteno uderzaj, on lubi w demobilu grzebać 😉 

Majstry zaczęli robić? Mój telefonu nie odbiera, a październik się kończy jego nać 😒😒😒

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Sami politycy długo na to pracowali

Tylko nie przewidzieli jednego

Fanatyzm szkodzi 

A fanatyczny celebryta szkodzi jeszcze bardziej 

Całe szczęście że w tym kraju są jeszcze ludzie którzy mają na polityków wyebane 

Inaczej byli byśmy krajem dyktatury 

Trzy dni temu powalczyłem z wójtem o podatki. Wójt z PiS. Byłbym w tym niemal sam, ale wspierał mnie radny...z PiS🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
10 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Ojjjjjjjj...faktycznie upadłeś...nisko

Trzy ładowarki były kupione w granicach 150-180 tys każda. Żadna nie była "lać paliwo i robić"

U brata to są eksploatowane intensywnie , ja kupie za 30 i będzie się kulać 

A z drugiej strony taki przedsiębiorcZy a kuply starocie 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v