Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, marulekk napisał(a):

Chiba cały dzień gips trzeć i malować 😝

I swoje kojo🤣

Żeby choć na gałęzi mu się trafiło. Na dole jak będzie to żeby jaki deszczyk w nocy nie padał😆

Jadę z mlodym na pobranie krwi do badań. 😩😫😩😫😩😫 Już słyszę ten krzyk 😕

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Tak to jest ,kupisz taniej ,słabszy ,pieniądz w kieszeni zostanie ,ale z większym ciągnikiem mus uważać by go nie rozdupcyć ,gdyż konstrukcja słabsza ,ale ciągnik czuje się super .       Dodasz drugie tyle ,ładowacz byle czego już się nie boi ,bierzesz każdego bb ,za to traktor silnie wymyśla nad swoją dolą  .  Ja mam dwa 1600 kg ,to jeden już ze dwa lata odpięty stoi [ mogłeś go widzieć bo był obok] bo rzadko potrzebne dwa na raz ,a tylko miejsce przed ciągnikiem zajmuje .          Odpięty był na trochę ,na zimę ,a bo to trzeba dalej łazić by od paszowozu do kabiny wejśc  [ nie pamiętam już ,ale chyba to był ten powód ] ,no i tak stoi bez zajęcia .  No ,ale w sumie ze dwa miesiące tyrał wszystko od łajna ,po wszelkie bele .      Acha ,to do kupujących ,za samopoziomowanie warto dopłacić  ,niby jak nauczysz się bez niego to masz lżejszy ładowacz ,lepszą widoczność ,ale konstrukcja tura ogromnie słabsza się robi 

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał(a):

🥱 nie wie kto o jakim egzorcyście dla Ryśka?

jemu tylko jakiś specjalista może pomóc 

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

U nas na parafi był kiedyś ksiądz egzorcysta, ale zajął się dziećmi i go wydalili z instytucji ...

szatana dziecia wypędzał 

najgorsze co może być 

sami między sobą niech się pedałują 

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jest taki jeden.

Tylko kto zapłaci 200? Z fakturą drożej.

Który bamber jest na vacie?

Drożej. Czyli się nie opłaca 

23 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pamiętaj by VAT od tego panu Tusku dać🤭

.😆

Łe jak to? Od działalności artystycznej?

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Screenshot_20241031_064310_com.opera.browser_edit_1551474364855442.jpg

Widzę Ryszard, że się odgryzasz...nie chodzi mi o Twoją miłość do PiS, bo to akurat rozumiem i szanuję. Tylko o Twoje ortodoksyjne pisanie. Ja nie pałam uczuciem do żadnej partii, i teraz Ci napiszę coś jako radny gminny...moją partią jest mój okręg i ludzie, którzy tam mieszkają. To jest wyznacznik mojego działania, a nie jeden czy drugi "wódz narodu"

1 godzinę temu, kizak napisał(a):

Tak to jest ,kupisz taniej ,słabszy ,pieniądz w kieszeni zostanie ,ale z większym ciągnikiem mus uważać by go nie rozdupcyć ,gdyż konstrukcja słabsza ,ale ciągnik czuje się super .       Dodasz drugie tyle ,ładowacz byle czego już się nie boi ,bierzesz każdego bb ,za to traktor silnie wymyśla nad swoją dolą  .  Ja mam dwa 1600 kg ,to jeden już ze dwa lata odpięty stoi [ mogłeś go widzieć bo był obok] bo rzadko potrzebne dwa na raz ,a tylko miejsce przed ciągnikiem zajmuje .          Odpięty był na trochę ,na zimę ,a bo to trzeba dalej łazić by od paszowozu do kabiny wejśc  [ nie pamiętam już ,ale chyba to był ten powód ] ,no i tak stoi bez zajęcia .  No ,ale w sumie ze dwa miesiące tyrał wszystko od łajna ,po wszelkie bele .      Acha ,to do kupujących ,za samopoziomowanie warto dopłacić  ,niby jak nauczysz się bez niego to masz lżejszy ładowacz ,lepszą widoczność ,ale konstrukcja tura ogromnie słabsza się robi 

Mój sąsiad kupił takiego samego jak mój tylko na c360. Dorobił sobie samopoziomowanie hydrauliczne. Ładnie mu to wyszło, tylko, że pomimo przygotowania ciągnika pod ładowacz to nadal jest c360, który przy ładowaczy ma wady

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Widzę Ryszard, że się odgryzasz...nie chodzi mi o Twoją miłość do PiS, bo to akurat rozumiem i szanuję. Tylko o Twoje ortodoksyjne pisanie. Ja nie pałam uczuciem do żadnej partii, i teraz Ci napiszę coś jako radny gminny...moją partią jest mój okręg i ludzie, którzy tam mieszkają. To jest wyznacznik mojego działania, a nie jeden czy drugi "wódz narodu"

U Fanatyków pisu działa to tak: jesteś za pisem jesteś okej,  nie jesteś za pisem to znaczy że jesteś za Tuskiem , takie myślenie i wpajanie propagandy jest znane od lat u nich

• Like 6
  • Sad 1
Opublikowano
4 minuty temu, marulekk napisał(a):

U Fanatyków pisu działa to tak: jesteś za pisem jesteś okej,  nie jesteś za pisem to znaczy że jesteś za Tuskiem , takie myślenie i wpajanie propagandy jest znane od lat u nich

To jest mechanizm, który działa u wszystkich fanatyków. Niezależnie od tego czy są fanatykami partii politycznej, czy zupy pomidorowej. Takie skrzywienie. I zobacz, że ich coraz więcej. W różnych dziedzinach 

• Like 3
Opublikowano

Sami politycy długo na to pracowali

Tylko nie przewidzieli jednego

Fanatyzm szkodzi 

A fanatyczny celebryta szkodzi jeszcze bardziej 

Całe szczęście że w tym kraju są jeszcze ludzie którzy mają na polityków wyebane 

Inaczej byli byśmy krajem dyktatury 

• Like 3
Opublikowano
28 minut temu, pedro2 napisał(a):

Co potrzeba?

Znalazłeś jakąś wdówkę czy łusrusa? 🤔 

Jak tak to do @konteno uderzaj, on lubi w demobilu grzebać 😉 

Majstry zaczęli robić? Mój telefonu nie odbiera, a październik się kończy jego nać 😒😒😒

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Sami politycy długo na to pracowali

Tylko nie przewidzieli jednego

Fanatyzm szkodzi 

A fanatyczny celebryta szkodzi jeszcze bardziej 

Całe szczęście że w tym kraju są jeszcze ludzie którzy mają na polityków wyebane 

Inaczej byli byśmy krajem dyktatury 

Trzy dni temu powalczyłem z wójtem o podatki. Wójt z PiS. Byłbym w tym niemal sam, ale wspierał mnie radny...z PiS🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
10 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Ojjjjjjjj...faktycznie upadłeś...nisko

Trzy ładowarki były kupione w granicach 150-180 tys każda. Żadna nie była "lać paliwo i robić"

U brata to są eksploatowane intensywnie , ja kupie za 30 i będzie się kulać 

A z drugiej strony taki przedsiębiorcZy a kuply starocie 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v