Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

Przecież Ursus to juz padł z 15 lat temu i już nie powróci , fabryka Ursusa była w stolicy , więć kupili coś gdzieś czego nikt inny nie chciał .

W Dobrym Mieście jest zakład i bardzo dobrze sobie radzi.

Wiadomo że to jest jakiś przekręt. Teraz gadka, że będzie inwestował itp.,troche pościemnia,  pewnie ponabiera kredytów, pozwalnia ludzi  i się ulotni

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał(a):

Za cenę bardzo skromnych dwóch sztucznych wiązanek kupiłem 26 żywych kwiatów u producenta. 

18 kwiatów poszło do ogrodu reszta pojedzie na groby. Całość kosztowała 375zł a Ty wyjeżdżasz z 500 na  jeden kwiatek🤭

Tak słyszałem że ludzie kupuja po 500 za jeden 

Opublikowano

Toć cały czas nowocześni twierdzą że trzeba zrywać kontakty, leczyć traumy po rodzicach, zakładać nowe niezależne gniazda, wysmiewac ŵiare. 

Toć dzisiaj zazwyczaj jak sobie sami grobu nie postawią, to później w ziemiance leżą, bo o majątek się gryzą, a na pomnik nie ma komu wyłożyć. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Wiadomo że to jest jakiś przekręt. Teraz gadka, że będzie inwestował itp.,troche pościemnia,  pewnie ponabiera kredytów, pozwalnia ludzi  i się ulotni

Dokładnie, stara warfama w Dobrym mieście pod nazwą ursus radzi sobie dobrze i cały czas produkuje przyczepy , rozrzutniki i jakiś jeszcze sprzęt 

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

nie śmiej się 

bo jak Ci rodzice podupadną na zdrowiu ze nie beda pomagac tylko może będzie trzeba jeszcze sie nimi zaopiekowac to szybciej swoje mleczne sprzedaż niż Marek

Ale ty mnie zaimponowałeś teraz 👍😉

Opublikowano
13 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Toć wiadomo.

Już kupili zakład przetwórstwa owoców za grosze. Załoga na bruk a po pół roku grunty poszły do deweloperów

Opublikowano

986 zł utrzymanie przedszkolaka publicznie, 800,opieka medyczna inne świadczenia i na koniec nam wmawiają że trzeba dzieci mnóstwo, by kiedyś na emerytów robili, na średnią długość 7 lat na emeryturze 😁

Opublikowano
11 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dokładnie, stara warfama w Dobrym mieście pod nazwą ursus radzi sobie dobrze i cały czas produkuje przyczepy , rozrzutniki i jakiś jeszcze sprzęt 

I dlatego trafią na celownik skarbówek inspektoratów ochrony środowiska, pracy, sanepidów dozorów technicznych.

To niepodobne żeby tak miało pozostać. Mamy tyle zachodnich marek że konkurencja im nie potrzebna🤣

2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Kto się zna? Brać czy nie bo sporo tego. 

17302805266025134957858423087206.jpg

Wyebać.

Nie masz pewności nie kombinuj.

Nie najjesz się a przychorować możesz.

2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Brać , u nas nazywają "łuzak" a nazwa prawdziwa maślak pstry 

A gdzie to do maślaka podobne?

Wyebać🤣

3 minuty temu, HF86 napisał(a):

986 zł utrzymanie przedszkolaka publicznie, 800,opieka medyczna inne świadczenia i na koniec nam wmawiają że trzeba dzieci mnóstwo, by kiedyś na emerytów robili, na średnią długość 7 lat na emeryturze 😁

Ale nie podają szczegółów że na emeryturę niemca francuza Włocha czy holendra🤭

Opublikowano
2 godziny temu, marulekk napisał(a):

Plan jest taki że teraz jadę na grzyby a po południu będę bruzdował a żona będzie przebierać te grzyby jeśli znajdę 😝

Czytam czytam ... 

Myślę u żony będzie bruzdował 😁😝

O on jej inną robotę wynajdzie 😉😄

• Haha 1
Opublikowano
58 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To ja jestem w tych inni 😛

Ci co przetrwają będą trzepać kase na mleku 

No niestety za darmo się nie da , ale dawać 500 zł za jeden kwiatek to chyba też przesada, a są tacy cały rok nie odwiedzają a później pokazówka 

Uderzyłeś się w głowę 500 zł kwiaty 🙆

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał(a):

A nie wiem kto tam rządził,  ale społeczeństwo tam się poddało imigrantom muzułmański.. policja nie zagląda do ich dzielnic. Jakiś ośrodek mu zrobili w dość bliskim sąsiedztwie to zaczęły się rabunki i morderstwa

Znaczy się ubigacenie kulturowe mu przeszkadza?

Opublikowano
Godzinę temu, Mateusz1q napisał(a):

wierze, nawet Gomułka nie pozwolił na kolektywizacje chociaż ruscy go naciskali na to

To są czasy zamierzchłe. Raczej nie wrócą. Wtedy była inna sytuacja. Inne podległości, inne lobby, nie do końca chodziło o pieniądze, bardziej o wpływy. Zresztą co ja się odnoszę do czasów, których nie pamiętam. Teraz to jest teraz. Głównie chodzi o pieniądze, wpływy służą do tego aby te pieniądze zdobywać. Więc ja nie daje ręki za to, że jeśli ktoś będzie miał interes, żeby wykończyć w jakimś kraju jakąkolwiek gałąź gospodarki, to użyje posiadanych wpływów i to zrobi. A społeczeństwo, jak 🐏 dalej się będzie ekscytować tym, która opcja polityczna jest lepsza i prowadzić o to wojenkę 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał(a):

Znaczy się ubigacenie kulturowe mu przeszkadza?

Też.

Opublikowano
Teraz, HF86 napisał(a):

Jeeeeest podwyżka 🥳

7% diety 

10 podatku od nieruchomości 

50% za śmieci 

3% grunty 😁

U mnie przedwczoraj dość gruba wojna. Za śmieci bez zmian, doety bez zmian, ale nie były procedowanie, rolny +, od nieruchomości +...walczyłem dzielnie, ale 🤷

Opublikowano

Rysiek, zacznij ćwiczyć pokazywanie środkowego palca bobowym hejterom.

Jęczmień drożeje i chcą już bo będzie jeszcze drożej🤣

Dziś telefon że chcą za  720 netto.

9 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Nie wiem mam roboty od hvja

IMG_20241030_103751.jpg

Chałupę na wynajem szykujesz?

Gdzie kupiłeś?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v