Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, malaczarna napisał(a):

O matko. Za PiSu tak nie było. Tusk ONW wypłacił.

A no nie było....Ja chyba śnie ku...wa 🤬

@Rolnik1973 widziałeś jak pieknie jest za tfuska.🤦‍♂️ jak mozna było do tego doprowadzic, a w zasadzie niezła ta wojna, maja kase aby wykupować nasze firmy a my musimy sasiada wspierać bo tam front i trzeba 😑 

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,31413878,legendarna-polska-firma-sprzedana-kupil-ja-ukrainski-przedsiebiorca.html

Edytowane przez GRZES1545
  • Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał(a):

@Rolnik1973 widziałeś jak pieknie jest za tfuska.🤦‍♂️ jak mozna było do tego doprowadzic, a w zasadzie niezła ta wojna, maja kase aby wykupować nasze firmy a my musimy sasiada wspierać bo tam front i trzeba 😑 

wojna niszczy zwykłych ludzi i oni giną za babski ,,uj'' ,to tylko strefa wpływów przesunie się ,a hura argumenty ojczyzna i za nią ginąc jest,,sprzedawana'' niższym warstwom . Giń za ojczyznę [ czytaj za dobra nielicznych]

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, kizak napisał(a):

Przy tej długości   ,   4,2 szerokości , sześćdziesiątka by słońce oświetlala ,no chyba że bieda wersja bez tandemu  ,czy skrętnej wieży. Te są lżejsze .

Skrętna wieża jest, tandemu brak.

Identyczny jak ten tylko łapy czerwone 

Screenshot_2024-10-25-14-23-09-219_pl.tablica.jpg

Opublikowano
4 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Chcesz Renault 8014 TX?...będzie w granicach 50 tys, może poniżej. Na wąskiej oponie

Nasz krajowy? Masz jakieś fotki? Widziałem taki nawet ładnie to pracuje. Chcieć to bym chciał ale lekko muszę poczekać z pieniążkami teraz .

Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Nasz krajowy? Masz jakieś fotki? Widziałem taki nawet ładnie to pracuje. Chcieć to bym chciał ale lekko muszę poczekać z pieniążkami teraz

Jest u brata już ponad 10 lat. Czy krajowy nie wiem. Silnik MWM, góra zrobiona. Skrzynia 4 biegi 3 zakresy, bez połbiegów, rewers. Wszystko mechaniczne. Od kilku lat jedyne, co robi, to ciąga dwukółkę z drewnem i jeździ na pryzmie. Ze dwa razy w tym czasie kolegował się z przetrzasarką. Do wszystkiego innego już jest mu za mały. W tym roku dostał nowe opony, bo stare skruszały. On się że sprzedażą nie spieszy. Chciałby, żebym ja go wziął, ale mi ten ciągnik nie pasuje. Źle mi się jeździ tymi reńkami, no i takiego tura, jak bym chciał mi producent na ten ciągnik ani nie zrobi ani nie zamontuje🤷

Opublikowano
Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Też mam płytę 

Ale ciągnik potrzebuje miejsca

Radek się śmieje że nie mam ładowarki 

Narazie nie widzę sensu jej zakupu 

Kolega ma 3 ładowarki, ale ond pracują przy prawie 400 sztukach bydła 

Mówi że ta duża to praktycznie mu nie jest potrzebna 

Ciagnik z ładowaczem pracuje tylko w żniwa i od święta 

U nas przy 100 sztukach bydła nikt nie posiada ładowarki 

Max 3 ładowacze czołowe

Wieki temu kupowałem nowy ładowacz do lampo. Szwagier namawiał na ładowarkę używaną. Jaki człowiek był głupi. Ładowacz sprzedałem w pizdu po dwóch latach i kupiłem manitou. I to była zmiana na wielki plus. Mimo, że lampo jest nieduży, to ładowarka potrzebuje mniej miejsca na manewry. O wygodzie, stabilności, udźwigu już nie wspominając. Jaki człowiek był głupi.

• Like 2
Opublikowano
23 minuty temu, kizak napisał(a):

wojna niszczy zwykłych ludzi i oni giną za babski ,,uj'' ,to tylko strefa wpływów przesunie się ,a hura argumenty ojczyzna i za nią ginąc jest,,sprzedawana'' niższym warstwom . Giń za ojczyznę [ czytaj za dobra nielicznych]

I dlatego jest jakiś bunt w narodzie potrzebny by garstka kmiotów u władzy wiedziała co ich spotkać szybko może przy polityce prowadzącej na rzeź.

Jest przepływ informacji, społeczeństwo niby wykształcone to warto by było przeanalizować pewne fakty nim z kijem  się rzucimy z okrzykiem huuuraaa, za ojczyznę...

Pierwsza linia dla prominentów. Jak pokażą jaja dopiero niech lud rusza

Opublikowano
6 godzin temu, Michal2399 napisał(a):

Również uważam,że zetor nie bardzo za dużo pali według mocy🙆

Plan dnia : naśrutować zboża, uprawa smugu zestawem c 360 + kultywator

a ile miałeś zetorow I jakie że masz takie zdanie?

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał(a):

I dlatego jest jakiś bunt w narodzie potrzebny by garstka kmiotów u władzy wiedziała co ich spotkać szybko może przy polityce prowadzącej na rzeź.

Jest przepływ informacji, społeczeństwo niby wykształcone to warto by było przeanalizować pewne fakty nim z kijem  się rzucimy z okrzykiem huuuraaa, za ojczyznę...

No właśnie 🤷

1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

a ile miałeś zetorow I jakie że masz takie zdanie?

Zapewne liczba będzie okrągła🤔

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał(a):

wojna nie polega na tym, żeby zginąć za ojczyznę, tylko żeby sprawić, aby wróg ginął za swoją

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał(a):

Niby wykształcone a śpią j głosują na te same sprzedajne mordy....do czego to zmierza. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
41 minut temu, kizak napisał(a):

tylko strefa wpływu? Niemcy wschodni do dziś się gospodarczo nie mogą podnieść, bo tylko im się strefa wpływu przesunęła. 

Lub pomyśl, że byśmy przegrali Bitwę Warszawską i o te kilkadziesiąt lat wcześniej by nam się przesunęła strefa wpływu, i byśmy doznali dzikszego stalinizmu niż po wojnie. Z reformą rolną jak na Ukrainie i całym tym wielkim głodem. Jednak to tylko jakaś strefa wpływów ustalana przez elity....  nic znaczącego. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał(a):

Mi ten trzeci ciągnik to potrzebny jak k**wie majtki. No ale jak jest to jest. 

On chyba szybszy jest od siątki?

Tylko do opryskiwacza potrzebny bo do rozsiewacza to za mały teraz będzie. Chyba że by po 1 bb sypał 🤔

Nie jest szybszy

2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Jest za ciężki na przodzie, za lekki na tyle, do ładowacza z tą mikrobelką przednią to się wogóle nie nadaje...to jest ciągnik, który może być piątym pomocnikiem, tylko do przetrząsarki i opryskiwacza. I to jeszcze pod warunkiem, że będzie miał twardo pod kołami...ale to jest moja subiektywna opinia

A jaki problem dociążyć go na tyle?

Opony 14.9 i idzie tak samo jak mocarna siuntka

Opublikowano
Godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,31413878,legendarna-polska-firma-sprzedana-kupil-ja-ukrainski-przedsiebiorca.html

Zawsze miałam na końcu zaliczki w listopadzie. Cud Tuska jednym slowem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v