Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Kaziu moja w granicach 700kg ogarnia wszystko. Wysłodki w bb mi przywozili po ok 800 i też z samochodu zdejmowałem. Zależy jak ciągnik przygotowany, bo tą siuntką kolegi w trzech osobach, to bym nie chciał robić , bo to faktycznie morddęga. Na moje potrzeby wystarczy w zupełności. Jakby był 4x4 pod ładowaczem to by był. Narazie nie jest konieczny, a koszt zakupu spory. Zresztą na co innego pieniądze poszły 🤷...

Zaraz będziesz musiał o manitce. Apetyt rośnie w miarę jedzenia

To jest mocarna c330  , drugiej takiej nie ma w całym układzie Warszawskim 😉

3 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Żadne teorie...same fakty🤷

Jak nie dokładasz, a coś wyciągasz, to już nie hobby...

No i... taka sytuacja...u oligarchów mlecznych nie do pomyślenia 🙆🤦

IMG_20241024_182928_203.jpg

Ale jakie fakty ,że ciągnik 4x2 jest lepszy do ładowacza od 4x4 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To jest mocarna c330  , drugiej takiej nie ma w całym układzie Warszawskim 😉

Takie mi się gdzieś znalazło z wiosny

IMG_20240511_082204_195_HDR~2.jpg

22 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ale jakie fakty ,że ciągnik 4x2 jest lepszy do ładowacza od 4x4 

Że mi wystarczy. I wielu innym też. Nie chce mi się już tłumaczyć różnic między konstrukcją 4x4 a 2x4... największą różnicę na plus dla napędu wyłuskał Kaziu, czyli można bardziej obciążyć przód bez ryzyka dla czopów kół i zwrotnic, bo reszta już nie jest taka zero jedynkowa. Ale tak jak pisałem wcześniej wszystko zależy od przystosowania ciągnika pod ładowacz, bo kupić ładowacz bez żadnego logicznego  doboru i założyć na ciągnik seryjny, to też nie można zbyt wiele od takiego zestawu oczekiwać. A potem "nie no do tura to musi być napęd, bez napędu to się nie da robić"...a właśnie, że się da🤷

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, Karol6130 napisał(a):

To na początek dnia powiem że ursusa sprzedali 

Ukraina kupiła 

Mają pieniędzy a my pomagamy

Do czego to doszło, żeby polak w kraju pracował dla ukraińca 

Niedobrze

Nikt nie będzie tam pracował. Ludzi zwolnią, maszyny, budynki opierdolą i tyle. Następna pralnia kasy oligarchów i wejście tylnymi drzwiami na rynek UE. Już przecież zrobili to z jakoś polską firmą. Przekręt i to szyty grubymi nićmi.

11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Phiiii...

A za to u nas już rano jest...a nie wieczór..jak tam...w ty Twoi..,Hameryce...😋

Do tego jakieś farenchajty, stopy, mile, galony i inne ch*je. 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Że mi wystarczy. I wielu innym też. Nie chce mi się już tłumaczyć różnic między konstrukcją 4x4 a 2x4... największą różnicę na plus dla napędu wyłuskał Kaziu, czyli można bardziej obciążyć przód bez ryzyka dla czopów kół i zwrotnic, bo reszta już nie jest taka zero jedynkowa. Ale tak jak pisałem wcześniej wszystko zależy od przystosowania ciągnika pod ładowacz, bo kupić ładowacz bez żadnego logicznego  doboru i założyć na ciągnik seryjny, to też nie można zbyt wiele od takiego zestawu oczekiwać. A potem "nie no do tura to musi być napęd, bez napędu to się nie da robić"...a właśnie, że się da🤷

Ale jaka to praca 🤦

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Zimą po śniegu weź tego bb i jedź 

• Like 1
Opublikowano

Ja zawsze mierze na wykręconym, po za tym długość gwintu to akurat tyle ile jest mniej więcej stan od kreski do kreski, także jak będziesz mierzyć na wkręconym czy wykręconym i będzie stan to będziesz miał między kreskami poziom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v