Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Qwazi przy takim nachyleniu to nie potrzeba. Wszystko i tak spływa. 🤪😅😉

A ogólnie, na ziemi pod chmurką jest wszystko fajnie, ale obornika czy gnojowicy już nie wywieziesz. 

A tym można fajnie nawozić. 

IMG_20241019_152557.jpg

• Like 2
Opublikowano

Działa Wam ta strona?

Tydzień temu sprawdzałem dane i po kolejnym wejściu zmienił się wygląd strony i wszystko nieaktywne .

I nie wiem czjakie ciasteczka robią bałagan u mnie czy jest awaria .

Ale Tydzień i nic nie robią??

https://rejestrupraw.arimr.gov.pl/

Opublikowano
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

No i mamy to.

Podgrzybków już nie ma, kilka sztuk 

Zmieniamy miejscówki na prośniankowe

IMG_20241020_144843_7.jpg

Ooo dużo jest? 

Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

No i mamy to.

Podgrzybków już nie ma, kilka sztuk 

Zmieniamy miejscówki na prośniankowe

IMG_20241020_144843_7.jpg

Ooo dużo jest? 

Godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

Dobry mąż 

dba o żonę 

Zobaczymy. 

Opublikowano
39 minut temu, WitekRolnik napisał(a):

Pamiętaj, trzeba na każdym kroku czynić dobro bo dobro zawsze wraca, zresztą nie bez powodu jest powszechnie znane powiedzenie, że rzucisz za siebie to znajdziesz przed sobą. No ale z drugiej strony jak ktoś sam sobie rzepkę skrobie to może i tej pomocy faktycznie tak jak mówisz nie otrzyma, bo życie nie polega na ciągłym braniu, ale i trzeba też coś dać od siebie.

A poza tym to nie chce mi się wierzyć, że jakbyś potrzebował pomocy to by nikt Ci nie pomógł

U mnie we wsi i w okolicy jest taki typ ludzi że mają innych w uju . Jak coś się zepsuje czy stanie lub jakieś wydarzenie to tylko się cieszą i plotkują na kilka wsi dalej . Uważam że najlepiej to liczyć na siebie i dla innych trzeba być takim samym ujem 🤷

Opublikowano
39 minut temu, Leszy napisał(a):

@Qwazi przy takim nachyleniu to nie potrzeba. Wszystko i tak spływa. 🤪😅😉

A ogólnie, na ziemi pod chmurką jest wszystko fajnie, ale obornika czy gnojowicy już nie wywieziesz. 

A tym można fajnie nawozić. 

IMG_20241019_152557.jpg

Dlatego idę w kierunku takim, żeby zielone się samo nawoziło tym co bydło tam zostawi. Wogóle to by było fajnie, gdyby zostały same zielone grunty, ale to mi nie wyjdzie, więc na te orne co zostaną będzie szedł obornik od młodzieży opasowej. Mam w głowie pewną koncepcję i dążę. Ziemię mam słabą więc wydaje się to dobry kierunek. Co wyjdzie się okaże, bo zamierzenia zamierzeniami a rzeczywistość rzeczywistością 

4 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Zobaczymy

Są...oczekiwania😉🤭

4 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

U mnie we wsi i w okolicy jest taki typ ludzi że mają innych w uju . Jak coś się zepsuje czy stanie lub jakieś wydarzenie to tylko się cieszą i plotkują na kilka wsi dalej . Uważam że najlepiej to liczyć na siebie i dla innych trzeba być takim samym ujem 🤷

Możesz liczyć na siebie dopóki jesteś w stanie sprostać własnym oczekiwaniom. Innymi słowy, dopóki jesteś w sile wieku i w dobrym zdrowiu...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Popatrz nie tylko u Ciebie. Któryś rok do tyłu ochrzcili mnie największy ch*j we wsi. Pomóc też trzeba. Ale dymać się nie wolno dawać. 

Dobrze że już się zakończyły te żydowsko-niedzielne gnojowozy🤭

11 minut temu, malaczarna napisał(a):

Zobaczymy. 

Domowe wieczorne spa Ci zafunduje za to że tak dzielnie znosiłaś jego chorobę

Edytowane przez Buszmen11
  • Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, artek27 napisał(a):

To może ktoś ze znajomych czy sąsiadów 

Prosto z pola sprzedawał znajomy to 120 pierwszy pokos za drugi dali 80 za bele.

17 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Wie ktoś czemu agrofoto nie działa a dokładnie aplikacja już z tydzień? Na przeglądarce też nie działa za dobrze.

Z kąd teraz paliwo bierzesz.

Opublikowano

6 godzin temu, gregor1284 napisał(a):

Jak Drzymała będziem żyli 

w tym ?

received_1584900708253482.png

3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Też znam takich co tylko znoszą, zwożą a później to leży i tak nie potrzebne do niczego.

skad wiesz jak jest u mnie jak nigdy nie byłeś 🤔

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Zobaczymy wieczorem. Dłużej mogą podobno bo żołądź bez napletka jest mniej wrażliwa na bodźce. Także chłopcy który się poświęci dla zbadania sprawy?

A co mi tam z patrzenia? Nie opłaca się 

Nie był Pan na grzybach?

Za „dłużej mogą” odpowiedzialna jest głowa, a nie napletek. To tak oczywiste, że aż trochę wstyd, że tego nie wiesz. 

Opublikowano
13 minut temu, bezbarwny napisał(a):

Za „dłużej mogą” odpowiedzialna jest głowa, a nie napletek. To tak oczywiste, że aż trochę wstyd, że tego nie wiesz. 

Ja nie wiem ile mogę, czy w ogóle mogę, a nawet, czy chcę

Opublikowano (edytowane)

Nie wzięli bo ze niby normy ma i ze firma ubezpieczona dali papier ze jak się ciągnik popsuje to oni zwrócą koszty naprawy bo ubezpieczone, i tak te paliwo ursusami przepaliłem,zakończyłem współpracę i tyle będę tam się użerał i tak niewiele wziełem tego paliwa.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v