Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też uwielbiam ten widok, a najlepiej jak jest gleba wilgotna I kropla rosy na każdej szpilce

A te światłowody to będzie taka zmora krajobrazowa. Wszędzie obwisłe kable jak sieć pajęcza.

Technologia idzie tak do przodu że pewno za 3 lata nikt umów nie podpisze.

No np mi coś więcej potrzeba jeśli mam 240gb w telefonie? 

Chyba tylko nowego telefonu z lepszą antenà. Ale mówią że 5G to mikrofalówka.

Filmów nie oglądam, w gry nie gram. Światłowód zbędny, choć i tak na moje włości go nie pociągną

Opublikowano

Dziś  rewolucja  15 paź .

Czym zaskoczą Polaków .

Mamy potężną lukę w dochodach. Sytuację ma uratować nowy podatek .

Ministerstwo Finansów nie wie, jak liczyć lukę w CIT, ale eksperci szacują ją na ponad 30 mld zł. Firmy nie płacą podatków, bo nie muszą? W przyszłym roku ma się to zmienićZapłacą nawet ci, którzy wykażą stratę.

https://www.wnp.pl/finanse/mamy-potezna-luke-w-dochodach-sytuacje-ma-uratowac-nowy-podatek,882790.html

• Like 1
Opublikowano

Szczęście u nas gmina się z tego wycofała lata temu. Teraz toto tak potrzebne jak kable telefoniczne. 

Owszem można się cieszyć z prędkości i wygody, tylko trzeba sobie zdać sprawę jak to obciąża budżet. 

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Dziś  rewolucja  15 paź .

Czym zaskoczą Polaków .

Mamy potężną lukę w dochodach. Sytuację ma uratować nowy podatek .

Ministerstwo Finansów nie wie, jak liczyć lukę w CIT, ale eksperci szacują ją na ponad 30 mld zł. Firmy nie płacą podatków, bo nie muszą? W przyszłym roku ma się to zmienićZapłacą nawet ci, którzy wykażą stratę.

https://www.wnp.pl/finanse/mamy-potezna-luke-w-dochodach-sytuacje-ma-uratowac-nowy-podatek,882790.html

Dobrze jest. Zaraz bobek wyjaśni że pis kradł to teraz  z po mogą też kraść.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
57 minut temu, 6465 napisał:

Odnośnie światłowodu u nas każdy operatora wybierał kogo chciał. Ja mam T-Mobile z telewizją. Hula u pnie już 1,5 roku zero awarii. Jestem bardzo zadowolony. 

U mnie już była awaria, jebło drzewo na kabelki i poszło wszystko elektryka i światłowód na ziemi 🙆‍♂️

1 minutę temu, HF86 napisał:

W tym jest problem naszego narodu. Nie skupiamy się na dojechaniu gnid i pozbyciu się pasożytów, tylko się kłócimy czyj pasożyt lepszy. 

Swój swojego nie pociągnie do odpowiedzialności, tu zewnetrzny kat musiał by być.  

Opublikowano (edytowane)

Nie było prądu to i światłowód nie potrzebny 😉 no u nas nigdy się nie zdarzyło. A kabel też wisi na słupach elektrycznych. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
10 minut temu, szymon09875 napisał:

A zwłaszcza jak są czarnoziemy i tak jak agrest napisał krople rosy ;)

Mam po dołkach torfy. 

Z 5 klas na 2 hektary przypada. Tylko piachu nie mam 😁

Opublikowano
11 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał:

Gdzie Ty żeś się chłopie podziewał 😉 ostatnio nawet miałem tu zapytać o Ciebie 

Przedłużyłem sobie ,, bana '' prostackie zachowanie moderatora mnie z Agrofoto wyciągło .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Jeszcze 3 lata i bedzie P0

Wtedy P0 świętujem

Chyba POnas 😬

Trzaskoski nie dał zgody na marsz Niepodległości, oj będzie się działo...

Edytowane przez GRZES1545
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v