Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie midle i inne internetowe twory nie biorą się znikąd. 

Ceny mieszkań w górnej półce europejskiej były wygonione, dodaj do tego kredyt na 10% i do boju 😁

Można kupić okazję i zrobić flipa, ale tu ludzie którzy nawet musieli się nakombinować żeby mieć zdolność kredytową lecieli wprost do dewelopera, a później po speców od budowlanki znalezionych w necie 🤣

Opublikowano
10 minut temu, Leszy napisał:

Zawsze na takich spekulacjach(bez wydźwięku negatywnego) zarabiali nieliczni. Inni musieli tracić. Ludzie którzy kupili mieszkania z myślą o dzieciach to jednak zyskali, a raczej zyskały ich dzieci, bo mają gdzie mieszkać i nie muszą spłacać kredytów. 

Po krachu z 2008 r potrzeba było 10 lat żęby nieruchomosci odzyskały wartosc z tamtych latach pomijając inflacje , tylko ziemia rolna drożeje i oparła się tamtym obniżkom . Dzieci niech sobie sami szukają miejsca do życia przynajmiej tak powinno być ale życie sobie .................

Opublikowano
55 minut temu, slawek74 napisał:

wiesz ile kosztuje wyprodukowanie takiego ,,wozu,, jak te dwie kwoty co wymieniłeś dodasz to nie wiem czy starczy.... 🤦

walisz głową w mur 😛🤪🤭

To jak będzie używane raz w roku, góra dwa, nigdzie tym nie zarobi i kosztuje 2 czy 3 tysiące to lepsze są dwa wyjścia a nawet trzy:

- pożyczać od kogoś

- kupić trochę wkrętów, gwoździ, drewno jakieś jest i łatać to co jest 

- jechać do żelaznego i kupić trzecie taczki

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

Dzieci niech sobie sami szukają miejsca do życia przynajmiej tak powinno być ale życie sobie .................

Ja żyje na gospodarstwie rodziców, oni żyli na odziedziczonym po mych dziadkach, a dziadkowie dostali ziemię od mych pradziadków. Oni też ją dostali, ale po bezdzietnej ciotce. Każdy bez pracy poprzednich pokoleń nic by nie miał, i swoich dzieci nie będę miał zamiaru potraktować inaczej.   

• Like 3
Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

mieszkania to się bardziej opłaca kupić w Hiszpani, cena niższa niż warszawie i do tego kredyt na 2% dają 😂

Lata temu kredyt na dom miałem na 3,14,a w kowidzie najniżej 2,1 i bez żadnego wsparcia rządowego. I z końcem wirusa spłaciłem co miałem w zasadzie. 

Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

Ja żyje na gospodarstwie rodziców, oni żyli na odziedziczonym po mych dziadkach, a dziadkowie dostali ziemię od mych pradziadków. Oni też ją dostali, ale po bezdzietnej ciotce. Każdy bez pracy poprzednich pokoleń nic by nie miał, i swoich dzieci nie będę miał zamiaru potraktować inaczej.   

Każde gospodarstwo ma tradycje i jest budowane przez pokolenia [ kilka % po pgr-ach ma krótszą historie ] .               Co to znaczy ,, potraktować inaczej '' ?  Ja swoje potraktuje inaczej , jak każdy ,, krowiarz '' dzieci już mają bardzo dobre starty zapewnione w stolicy i dla ich dobra ziemi im nie odpisze 😎 

Opublikowano
23 minuty temu, jarecki napisał:

Po krachu z 2008 r potrzeba było 10 lat żęby nieruchomosci odzyskały wartosc z tamtych latach pomijając inflacje , tylko ziemia rolna drożeje i oparła się tamtym obniżkom . Dzieci niech sobie sami szukają miejsca do życia przynajmiej tak powinno być ale życie sobie .................

Cene ziemi napędzają dopłaty. W rejonach mało zaludnionych- część Mazur, Warmi, Zachodniopomorskie jak zlikwidują dopłaty bezpośrednie to tysiące hektarów będą leżeć odłogiem i nie będzie komu tego przejąć. Gdzie jest dużo ludzi do tego oporowców nic to praktycznie nie zmieni, ewentualnie jakaś mała korekta, jakieś dziadki czy ludzie mieszkającybw mieście a posiadający hektary będą sprzedawać.

25 minut temu, radekz200 napisał:

mieszkania to się bardziej opłaca kupić w Hiszpani, cena niższa niż warszawie i do tego kredyt na 2% dają 😂

I co ci z tego mieszkania? Można kupić ale w rejonach turystycznych typu Barcelona Alikante ale tam ceny są x2 jak u nas. Jeden z wioski biznesmen u mnie ma tam mieszkanie, kupił za pomoc Covidową dla firm😎, na miejscu firma zarządza i wynajmuje krótkookresowo - około 1 tys euro tydzień.

12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

P0wrócił z drugiej tury grzybowej

2 pełne wiaderka znowu. 

Nie wrzucaj tylko foto bo zaraz zazdrośniki się oburzą. Jakiś facet wrzucił na.sweojego FB czy IG to od razu setki oburzonych, że wyzbierał za dużo i im nie zostanie. Polacy to jednak zazdrośnicy pier**leni.

Opublikowano
7 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Nie wrzucaj tylko foto bo zaraz zazdrośniki się oburzą. Jakiś facet wrzucił na.sweojego FB czy IG to od razu setki oburzonych, że wyzbierał za dużo i im nie zostanie. Polacy to jednak zazdrośnicy pier**leni.

Screenshot_20241012_102746_Facebook.jpg

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Ładna. 

Ile złotych monet trzeba wyłożyć by stać się szczęśliwym posiadaczem i odstawić pod jabłonkę ?

Te te☝️ pod drzewko to Marek odstawia, bo ja to później kupuję...wszystko po pińćset🤷🤭...ale to pięć lat postoju jest wymagane

• Haha 2
Opublikowano
20 minut temu, HF86 napisał:

Ładna. 

Ile złotych monet trzeba wyłożyć by stać się szczęśliwym posiadaczem i odstawić pod jabłonkę ?

Sumy panu nie powiem, powiem tylko tyle że sporo...

A tak serio to nie wiem, trzeba będzie wystawić, krów to już Ho Ho nie woziła, ostatnio najczęściej ziemniaki ale teraz w skrzyniopaletach przywozi więc jak widać 

17 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Zwłaszcza stopka jest za***ista. Chodzenie przy niej w nocy też może spowodować uraz głowy. 

Kiedyś takie fury to był.szał. taraz stoją permamentnie w krzakach.

Pewnie transport droższy od przyczepy.

Stopka jest normalna a podstawiona tak dlatego żeby woda spływała 

16 minut temu, Qwazi napisał:

Te te☝️ pod drzewko to Marek odstawia, bo ja to później kupuję...wszystko po pińćset🤷🤭...ale to pięć lat postoju jest wymagane

A co ma tam teraz w ofercie? 

Opublikowano (edytowane)

Zobaczta jak ładnie P0siane

To pszeniczka moja

IMG_20241014_160013.jpg

A tu u papudraków bambrów żyto bezorkowo

😁😁😁😁

P0 winni zakazać takich upraw a nie dopłacać

IMG_20241012_142853.jpg

29 minut temu, marulekk napisał:

Żona musi być zadowolona 

Niech się cieszy że do lasu nie idzie i P0tem to ogarnąć jeszcze 😁

Edytowane przez Rolnik1973
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Buszmen11 napisał:

Po 32k płaciłem w maju. Chyba że grunt "perspektywiczny" to wtedy cena inna. Dzierżawa tylko za dopłaty. Nikt więcej nie daje

Co region, to inna cena, 6 ha za 1500, dopłaty dzierżawcy.

4 godziny temu, 6465 napisał:

W tym roku było 10ha do wzięcia. Było kilku chętnych dawali o 1500zl ha. Przelicytował na 2300. Na 10 lat. Dopłaty składa właściciel. 

Z tymi dopłatami, to właściciel może popłynąć i tego czynszu dzierżawnego może braknąć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v