Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Kiedyś ludzie tylko takie mieli i żyli, teraz co niektórzy nowoczesności lizneli....

A to tak. Zgadza się.

Na słupach jeszcze idzie każdy rodzaj przyczep zobaczyć .

Tylko że po tym co napisałeś , myślałem że inaczej.

Nie mówię że to... źle.

Opublikowano
slawek74 napisał:

Uziu92 napisał:

a ja wyszedłem z domu o 7 i dopiero wróciłem a nie byłem chwili na polu, cały dzień się zeszło z pogrzebem.

niestety czasem tak bywa... ile dziadek miał wiosen?

81.

Opublikowano
56 minut temu, Qwazi napisał:

Moja owijarka na tyle lat, ile je w Sokółce produkują, nawet nie pamiętam rocznika. Na pewno owinęła więcej jak Twoja. I też ma oryginalny łańcuch. 

Patent na takie przeróbki c360 mogę Ci podrzucić tańszy, tylko musisz poczekać, jak mój sąsiad wróci z Niemiec, bo pojechał do siostry. Ma zrobiony w swojej cały pakiet przeróbek dźwigni, bo z powodu własnej fizjologii i pewnych schorzeń nie jest w stanie obsługiwać ciągnika oryginalnymi dźwigniami. Wszystko ma poprzestawiane "pod rękę" poprzez linki i dźwignie. I jest to zrobione naprawdę z dużą kulturą techniczną, bo to fachowiec. Tak, że jak będziesz chciał, to po niedzieli mogę Ci porobić fotki, ale nie będę pokazywał publicznie nie swojego ciągnika 

Biegi też ma przerobione? 

Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

Za d35 z trójstronnym oryginalnym wywrotem, tyle, że bez nadstawek dałem niecałe 6 tys. No i naklejek też nie miała

Ty to jesteś szczęściarz 🤷😎, a zwyczajny chłop to daje za taką jak moja 15 i się cieszy

11 minut temu, Uziu92 napisał:

81.

Młody chłop jeszcze , ale nasze pokolenie i takiego wieku nie dożyje 🤷

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, pedro2 napisał:

Wziąłeś od tuska uśmiechnięte P0wietrze? 

🤦🙋

No gdzie 🤦

Kupiłem,w sumie nie wiem po co.  

Może drzwi tarasowe do obory wstawię 🤔

Edytowane przez Baks00
  • Like 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

8 minut temu, Karol6130 napisał:

Widzę że muszę zaprowadzić pewne zmiany tam

Oj jak dobrze żeś tego bata kupił 

Trza będzie Ci...przywalić ze dwa po plecach 🤔

mam dwa leszczaki takie na trzonki świerze 🙋‍♂️🤭

13* LLU i pada ale nie ma jeszcze za wiele... dziś i tak prace szczególne nie planowane...

Opublikowano
7 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał:

Ty to jesteś szczęściarz 🤷😎

Młody chłop jeszcze , ale nasze pokolenie i takiego wieku nie dożyje 🤷

Z całym szacunkiem dla człowieka niech każdy żyje jak najdłużej,ale 81 to młody chlop już nie pierdzielta  głupot 

7 godzin temu, Karol6130 napisał:

Jeszcze nie stary chłop był 

Siemanko

coś tam pokropiło i powiało z wieczora 

Teraz lekko wieje ,bez deszczu 

44 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Bo inni mają a ja nie mogę 😐

Ło kobitę się rozchodzi czy ło co bo nie doczytałem 🤔

• Like 1
  • Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v