Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, Belaruss820 napisał:

A koło stacji budują Dino. Jeden plus że po pieczywo nie będzie trzeba do biedronki jeździć tylko za miedzę przejść.

A to na stacji "swoich" hot dogow niejecie ? 😁

Opublikowano
33 minuty temu, malaczarna napisał:

Na ekoschemat? Tez ustalili parę groszy

Na ekoschemat? Tez ustalili parę groszy

Dzień dobry. Ciepło i słonecznie idealna pogoda na grzyby

Ekoschemat był tylko na połowę zasiewów zgłoszony. Lecz wszystko w bezorce. 

Nawet najtwardsze oporowce odstawili plugi, jak albo skrobanie, albo gigantyczne grudy i łamanie maszyn. 

A czekać do wiosny i siać jare, to sensu w tym nie widzę też. 

Moje gleby z wiosny 

20240318_100547.jpg

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Nawet najtwardsze oporowce odstawili plugi, jak albo skrobanie, albo gigantyczne grudy i łamanie maszyn. 

Moje gleby z wiosny 

Co to za bunkry masz na działce ??

Opublikowano
34 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nie zbudują wysypiska, na takich terenach nie wiem czy mogą, bo przez taką ziemię szybko przesiąka i może zatruć wody głębinowe ... Jakiś fabryk czy magazynow też w takich miejscach nie będą chcieli budować bo i po co ...

Ty to chyba przejąłeś pałeczkę po galicyjczyku. 

Polska A teraz u Ciebie i jedziesz po rubieżach.

Te rubieże mają jeden plus. Nad nimi rakiety lecieć będą, ale lądować w Polsce A. 🤷‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

Co to za bunkry masz na działce ??

Polska linia fronty z drugiej wojny. 

KURPIOK miał kupić, zaliczki nie wysłał i stoi tak dalej 🙄

Opublikowano
Przed chwilą, Krzysztof81 napisał:

A po ch*j mu bunkry?

Wynajem może być niedługo w cenie. I mogą nawet o cenę nie pytać byle na salony wpuścił

Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

Moje gleby z wiosny 

20240318_100547.jpg

1.12 oral mi 1.20 słupów 7 jest na tym kawałku. Ledwie zaoral. 350 zł skasował. Ja w bezorce polegnę. Ziele mnie zniszczy

Ile mew. 

25 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Ludzie rzucili się jak szczerbaci na suchary bo miało być ponad 400 za hektar bezorkowej a będzie 200.

Grosz do grosza i będę milionerka. Najbardziej urwali z integrowanej 

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

i co z tego kuszenia.... 🤭🤔

niestety sle ma jak radek 🤭😛 moim viconem w fobrym kawałku 5ha na godzinę 😛

a to co próbowałeś u somsiada ? 😂 bo ty takich kawałków nie masz 😛

Opublikowano
7 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Bezorka i siew na wiosne to się kupy nie trzyma. Nie wiem jak to robić - raz jesienią, drugi raz na wiosne? Czy raz jesienią albo raz na wiosne?

Dlaczego.miedzyplon później bezorka. Co nie można tak?

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Agrest napisał:

Ty to chyba przejąłeś pałeczkę po galicyjczyku. 

Polska A teraz u Ciebie i jedziesz po rubieżach.

Te rubieże mają jeden plus. Nad nimi rakiety lecieć będą, ale lądować w Polsce A. 🤷‍♂️

Ja nie po całych rubieżach, do Podlasia czy tej bardziej żyznej Lubelszczyzny nic nie mam, mnie jedynie śmieszna Rossoszanscy zwirownicy. No i taki Rysiek niech się lepiej uczy ruskiego ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Ja nie po całych rubieżach, do Podlasia czy tej bardziej żyznej Lubelszczyzny nic nie mam, mnie jedynie śmieszna Rossoszanscy zwirownicy

A ja podziwiam. Nie sztuką się narobić tylko zarobić 

• Like 2
Opublikowano
Karol6130 napisał:

Trzeba było brać potingera jak szwagier tego co brałeś bariery  Było by więcej ha. To tylko 100 parę netto, plus 150000 za to żeby szerzej grabiła

to bierz 👍 mażesz się teraz wykazać

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał:

eeee Wacuś wacuś 😛

Czego chcesz...toć Cię w obronę wziąłem🤷

29 minut temu, malaczarna napisał:

Mam dość facetow. Chce odpocząć i sama się wybrać na grzybki.

Za kilka dni przejdzie 🤭

33 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ja uprawiam ziemię a nie piaskownice ...  Gdybym miał takie gleby jak Rysiek to już dawno bym w polu nie grzebał ...

Tomek nie obraź się, ale z gospodarzem jak z grą na akordeonie. Ten co się nauczył na akordeonie będzie grał na fortepianie, ale ten się uczył na fortepianie nie zagra na akordeonie. @Bananek potwierdzi. Tak, że wiesz nie sztuka gospodarzyć na dobrej ziemi. To każdy, kto z minimalną dawką rozsądku myśli, będzie potrafił

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

A obornik można już łączyć czy dalyj po staremu

Nie interesowałam się. Nie zdążę w ciągu 12 godzin zaorac

4 minuty temu, Karol6130 napisał:

A obornik można już łączyć czy dalyj po staremu

Nie interesowałam się. Nie zdążę w ciągu 12 godzin zaorac

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v