Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

U nas też tak po siewie się bronowalo po Mazurze. 

Tak samo wiosną zimowe orki.

Teraz uprawiać też się staram za każdym razem w innym kierunku. Lepiej mi się to podoba, no i łatwiej ciągnik później prosto z siewnikiem utrzymać 

Ja mam za wąskie i za długie pola. Uprawiam zawsze od środka. A jak się prosto Zaorze, to wszystko się potem prosto zrobi

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

To nie na kawałki o szerokości 10-15m. Tam to nawet w poprzek ciężko bronować. 

To fakt. Koniem to by jeszcze zrobił. Ciągnikiem bez szans

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Karol6130 napisał:

A ja już mam dość bruzd po środku 

Dziś prawie w bruzdzie ścieżka wypadła, a ta belka w kwasie to siłownika nie ma

No i już mam powoli dosyć tych bid

Poluzuj trochę belkę. Będzie robić jak pseudo samopoziom

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Ja mam za wąskie i za długie pola. Uprawiam zawsze od środka. A jak się prosto Zaorze, to wszystko się potem prosto zrobi

Jak wąskie to można. Ja sie staram raz przy razie bo potem zostaje pół metra i cała długość trzeba jechać, a tak to tylko raz na końcu nie pełna szerokością się jedzie 

Ciemna noc już można powiedzieć, październik, a te dziewuchy porozbierane chodzą że aż ciężko myślą nie zgrzeszyć 🫣

• Like 1
Opublikowano

Jak wąskie to można. Ja sie staram raz przy razie bo potem zostaje pół metra i cała długość trzeba jechać, a tak to tylko raz na końcu nie pełna szerokością się jedzie 

Tak to sieję. A pola w większości 24m szerokie. Tylko dwa mam szersze. A ja żem se 15 metrowy opryskiwacz sprawił 🤦

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano

Pamiętam jak 3 lata temu pojechał posiać 5 ha rzepaku u takiego faceta z wioski obok gdzie pracuje, bo mu się ciągnik zepsuł i nie mógł zaorać. Działka dość dziwna no i jeździłem sobie co drugi wjazd albo wkoło jak z pługiem. Facet z 65-70 lat miał. Jak to zobaczył to mało mnie nie zabił. Pół godziny chodził, mierzył i za głowę się łapał skąd ja wiedziałem gdzie wjechać żeby ani nie nałożyć ani nie ominąć 🤭🤭

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

ile ma lat ? możliwa jakaś?

Nie wiem 

Nie potrafię obiektywnie ocenić bo takie menelstwo i k**estwo wywołuje we mnie ujście zawartości żołądka nie ta drogą co się należy 

Opublikowano

Urlop ci się widzę marzy od forum, bardzo szybko ci załatwię jak się nie uspokoisz i będziesz prowokował mnie do kłótni.

Zawsze możesz mnie ignorować, dopóki ty będziesz starym zrzędliwym pierdzielem to będę cię cytował.

Dziadziusiu 😊😊

Opublikowano

Ja cię prowokuje? 

Piszesz jakieś kocopoly o rolkach do kukurydzy które nie są do grubonasiennych a jak Mariusz wstawił zdjęcie tych do grubonasiennych to mówisz że to takie 🤣🤣

Ci ktoś uwagę zwróci to chamskie teksty piszesz a teraz będziesz mnie ormowcu straszył moderatorem i prowokowaniem do kłótni ? 

Nie będę ci kazał pitolkiem się bawić bo jeszcze kury tą glizde chapna. Weź se kukułkę i pomemlaj 

5 minut temu, Desperado napisał:

Urlop ci się widzę marzy od forum, bardzo szybko ci załatwię jak się nie uspokoisz i będziesz prowokował mnie do kłótni.

• Haha 9
Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał:

to nie po katolicku 

Bardzo po katolicku. Na księdza jako najważniejsza osobę w parafii też nie można złego słowa powiedzieć bo to grzech. Temu też się ubzduralo że tu Pana Boga za nogi złapał i wszystko mu wolno

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v