Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Nie bój się, oni akurat sobie dadzą radę ... Martw się o siebie ...

Mi to nie robi różnicy wielkiej

Czy dostanę 12 czy 10.5 to nie upadnę 

Ale tym co brali P0 100 000 to już zaboli

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Ja nie mam kredytu

A skąd wiesz że oni mają kredyt ? Jak na razie to ty w lesie zasuwasz na dokładkę do gospodarstwa ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A skąd wiesz że oni mają kredyt ? Jak na razie to ty w lesie zasuwasz na dokładkę do gospodarstwa ...

Narazie nie dokładam

Robię bo lubię ciąć piłami

Do gnoju czy na jabłka nawet nie myślę i P0 30 za h

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Jakie oszustwa?

No np wymieszanie słomy z glebą a na polu bele słomy xD Już białe Dacie szukają takich co germańcami w pokosy kosili na takich działkach, i potem takich co Dojczami to prasowali xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
35 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Babka powiedziała, że jesteś idiotą i kazała się trzymać z dala od ciebie

Co byś zrobił, gdyby dziewczyna zaprosiła cię do siebie, a nie powiedziała po co?

Nie daj się oszukać bo może Cię zaprosić ma kawę a tak naprawdę chcieć Cię wyruchac 

32 minuty temu, Leszy napisał:

Nie idź. To pułapka. Pewnie chcą Ci organy pobrać i sprzedać Arabom. 

Albo wyruchac...

29 minut temu, GRZES1545 napisał:

Kupujecie osiki? Jakie ceny?

To odpad. Żeby bliżej było to by można było coś podumać 

31 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Ja to bym uciekł...

Też Cię jakaś oszukała kiedyś?

• Haha 3
Opublikowano
48 minut temu, Rolnik1973 napisał:

📢📢📢📢📢

Uśmiechnięte dopłaty i ekoschematy 2024

😁😁😁😁😁

BAMBRY P0 dvpie ładnie dostaną

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/pieniadze/doplaty-bezposrednie/stawki-doplat-do-ekoschematow-za-2024-ostro-sciete-nawet-550-zl-ha-mniej-2520553

O jebanczes 🙆 

Kolega na integrowaną namawiał żyto i jęczmień. Taka kasa. Nabrał kwalifikatu, nasiał 30ha 

• Haha 2
Opublikowano
27 minut temu, GRZES1545 napisał:

Biedra ma taką politykę że tam gdzie Dino powstaje będzie niedługo i biedra aby działka była.  

A to i drugą stronę. U nas powstała biedna i już dużo lokali do wynajęcia jest

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Babka powiedziała, że jesteś idiotą i kazała się trzymać z dala od ciebie

Co byś zrobił, gdyby dziewczyna zaprosiła cię do siebie, a nie powiedziała po co?

Znajdź sobie inny obiekt do zawracania głowy i zadawania głupich pytań. Bez odbioru.

Pada cały czas.

Opublikowano
5 minut temu, pedro2 napisał:

O jebanczes 🙆 

Kolega na integrowaną namawiał żyto i jęczmień. Taka kasa. Nabrał kwalifikatu, nasiał 30ha 

Jeszcze brakuję, by tą bezorke wywalili z ekoschemat ów 😁

Toć te kultywatory to hit na rynku nad hity. 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

@Agrest @Karol6130 jakie macie propozycje na saletrę i sól potasową.🤔 Wczoraj dzwoniłem to saletra 1560zł/t bb a sól 1800zl/t bb i zastanawiam się czy kupić czy poczekać 

Dziś opłacone 10,2t po 1480, choć potrzebne 5-6t.

W moim mniemaniu na obniżki się nie zanosi. Sytuacja na Ukrainie już nie stanowi zaskoczenia i nie miota rynkiem tak jak żydostwo na bliskim Wschodzie zamotać może.

Do tego już widać że eurokołchoz nie ugnie się i dąży do samozagłady rolnictwa europejskiego. Wysokie ceny przyspieszą ich cel.

Sól nawet nie wiem po ile, ale jej cena na pewno w mniejszym stopniu uzależnionaa jest od nośników energii.

Jeszcze nie wiadomo co rząd debili wymyśli z zakazem importu że wschodu.

Tomek zaraz usprawiedliwienie napisze, ale na szczęście jestem dalekowidzem a okulary już są ale tylko do czytania🤣

Opublikowano
pedro2 napisał:

12 minut temu, Qwazi napisał:

Posiadanie sprzętu nie równa się wypracowywaniu zysku. Sprzęt to koszty. A zysk zależy od kosztów. Są ludzie, którzy wypracowują zysk nie mając nawet obory🤷

Eeee Panie Kwasi co Pan opowiadasz tadż to majątek 🤭 

A jeszcze jak vatowiec to tylko w maszyny inwestować bo na ziemi vatu nie zwrócą i stratny 🙋 

Kurna po sąsiedzku chciałem kupić 0.7 ha nieużytku we wsi, kiedy by na działki sprzedał, ale nie chce sprzedać bez lasu. A na cholerę mnie las... 

Rysiek Ci wytnie las 😁😁😁

• Haha 3
Opublikowano
9 minut temu, HF86 napisał:

Jeszcze brakuję, by tą bezorke wywalili z ekoschemat ów 😁

Toć te kultywatory to hit na rynku nad hity. 

A co tu się śmiać z bezorki

Wszędzie ujebali równo 

Zaraz nawet i dopłat uprawiać nie będzie sensu 🙆

• Like 2
Opublikowano

U Was też wysyp siedlisk do handlu?

Skapnęli się młodzi że będzie tylko gorzej, niestety za późno.

Miasto też już przeanalizowało zielony ład i kupno starej rudery na wypizdowie🤣

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

A co tu się śmiać z bezorki

Wszędzie ujebali równo 

Zaraz nawet i dopłat uprawiać nie będzie sensu 🙆

A mi wcale nie śmieszno, bo sam mam 7 hektarów w bezorce. 

A dopłaty były wysokie bo i złotówka szorowała po dnie 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v