Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, Michal2399 napisał:

@ŁolekKto dużo chowa to może ma i więcej roboty . A ja przy 15 ogonach wszystkiego aż takiej gonitwy nie mam . Oczywiście na inwestycje nie ma ,ale coś za coś 🤪 ale też chować więcej i robić na handlarzy paszami to i roboty więcej a uj więcej wychodzi 😲

Z twojej wypowiedzi wynika żeś nygus, tylko wegetacja nic naprzód 

• Thanks 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Michal2399 napisał:

Ja też myślałem o likwidacji jednak narazie zmniejszyłem do 15 sztuk. Na życie wystarczy. Na etacie pewnie podobnie bym zarabiał ale wolę u siebie. 

Poszedłbyś to byś inaczej zaczął pisać/gadać. Fakt że u mnie więcej niż 20 opasów nie było i świnie kiedyś. Ale teraz na etacie wiem że żyje. A przy pomocy ojca 40ha jeszcze obrobie 

• Like 3
Opublikowano
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A ja tam wolę co miesiąc mniej więcej jednakową wypłatę bez spoglądania w niebo. Co zostanie z tego pseudo gospodarzenia to dodatkowy pieniądz i forma spędzania czasu bez rozmyślania i ciągłego użalania się i picia non stop.

A czym ty sie chłopie użalasz? Zdrowy jesteś, kredytów nie masz, masz gdzie mieszkać, tylko żyć. Za dobrze chyba masz i to od tego. Gdybyś wyszedł z domu po szkole bosy i z pustymi kieszenia.i to byś nie pierdzielił takich głupot.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

A czym ty sie chłopie użalasz? Zdrowy jesteś, kredytów nie masz, masz gdzie mieszkać, tylko żyć. Za dobrze chyba masz i to od tego. Gdybyś wyszedł z domu po szkole bosy i z pustymi kieszenia.i to byś nie pierdzielił takich głupot.

Ot to 👆 

Se pokrapiać zaczyna.  Może co się rozpada

Opublikowano
26 minut temu, Michal2399 napisał:

Właśnie dlatego wolę chować te kilkanaście ogonów i nie dorabiać prywaciarzy.

Zawsze możesz zostać prywaciarzem i ludzie będą Ciebie dorabiac. 

Przecież toto takie proste. 

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Rozjebales system ,a przy krowach to lajcik śpisz do 8 potem kawa gazeta i jak już się wynudzisz to do obory 😂

Ba. Nie ma to jak życie rolnika. ;) 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marulekk napisał:

Wy tam na Rozsoszczyźnie wycinacie te lasy zaraz będzie jak w Amazonii🙇

P0rządkowanie P0 tamtych zciętych

Radła i wierzchy zabrać i zawieźć no i jak jaka sucha to też

To było na budowę wycinane także kupę lat będzie służyć 

No ociepliło się trza jechać

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano (edytowane)
Dnia 2.10.2024 o 09:01, Łolek napisał:

Z twojej wypowiedzi wynika żeś nygus, tylko wegetacja nic naprzód 

😲

Edytowane przez Michal2399
Opublikowano

Toż niedawno płakał, że krowy to niewolnictwo i jeszcze kupa kasy na paszę żeby dokupić 🤨 

Dali 5gr podwyżki i już teraz krowy ok, a etat niewolnictwo 🤭 

Słoneczko się przebija, zaraz grzejem do lasu coby Ryszard wszystkiego nie wyciął 

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Toż niedawno płakał, że krowy to niewolnictwo i jeszcze kupa kasy na paszę żeby dokupić 🤨 

Słoneczko się przebija, zaraz grzejem do lasu coby Ryszard wszystkiego nie wyciął 

Pyry wykopane? Bo rumun mnie pytał 🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano
29 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ty tak wyszedłeś? Bo tylko narzekasz na wszystko i wszystkich.

Jeszcze gorzej bo z kredytem za studia do spłacenia. Mi do głowy nie przyszło takie pitolenie jak tobie. Po prostu za dobrze masz.

7 minut temu, pedro2 napisał:

Daleko masz do Ryśka?

Opublikowano
Przed chwilą, Krzysztof81 napisał:

Jeszcze gorzej bo z kredytem za studia do spłacenia. Mi do głowy nie przyszło takie pitolenie jak tobie. Po prostu za dobrze masz.

Daleko masz do Ryśka?

Było studiów nie robić. Ja zacząłem, nie zrobiłem i nie żałuję. Tak to bym może siedział jak jakiś szczur w biurze i się wkur*iał. A tak, na spokojnie, wszystko w d...

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Było studiów nie robić. Ja zacząłem, nie zrobiłem i nie żałuję. Tak to bym może siedział jak jakiś szczur w biurze i się wkur*iał. A tak, na spokojnie, wszystko w d...

A widzisz ja siedze w biurze i mam wszystko w d*pie. Żyć nie umierać 😊

Opublikowano
16 minut temu, Michal2399 napisał:

Po prostu podobnie myślę w pewnych sprawach chyba mam takie prawo 😲🤨

Masz...tyle, że piszesz jakbyś w Małopolsce był wychowany a nie na Podlasiu 

• Haha 4
Opublikowano
Leszy napisał:

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Rozjebales system ,a przy krowach to lajcik śpisz do 8 potem kawa gazeta i jak już się wynudzisz to do obory 😂

Ba. Nie ma to jak życie rolnika. ;) 

👍 nie opłaca się 🤣🤣🤣🤭

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Krzysztof81 napisał:

A widzisz ja siedze w biurze i mam wszystko w d*pie. Żyć nie umierać 😊

Pracowałem biurowo i nie chcę do tego wracać. Ja potrzebuję pracy nie wymagającej myślenia po fajrancie i nie wymagającej zajmowania się nią po godzinie zakończenia. I przede wszystkim - z jak najmniejszą ilością ludzi do bezpośredniego kontaktu.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Daleko masz do Ryśka?

Walny kawałek jest 

Ale wiesz jak to z oporowcami

Dla nich nie ma, że daleko 

15 minut temu, PAN88 napisał:

Pyry wykopane? Bo rumun mnie pytał 🤣🤣

Wykopane 

A już żyć nie daje.

Mówi, że zapaść na rynku bo nie chcę mu sprzedać, a on kontraktów narobił 🙆

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Michal2399 napisał:

A na co mi naprzód iść kiedy bym to przepił a komuś nie będe oddawał spadku😲

Każdy ma wybór,ty wybrałeś tak ja bym tak nie mógł przez 25 lat ganiałem teraz myślę trochę odpuścić i zacząć coś innego 

Właśnie jedna krówka już sprzedana 

Edytowane przez Łolek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v