Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

4 minuty temu, jahooo napisał:

Trzeba było zapytać, jaki automat, jak PowerShift to trzymać się z daleka, nikt tego nie chce serwisować i nprawiać.

No powerszit,kumpel mi odradza,ten niby po 2015 już poprawiony. No ale to dalej powerszit. Żona już chciała wczoraj umowę pisać,ja się wahałem,ale już pod koniec sama zdecydowała że decyzja dzisiaj. Niby mieliśmy po niego jechać ale już sam nie wiem...nic nie ma fajnego. @12Pafnucy w Lubartowie jest biała Kuga

handlarz i umowa ? nie faktura? pożycz miernik lakieru i go sprawdź bo jak tańszy od innych to coś może być na rzeczy

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał:

handlarz i umowa ? nie faktura? pożycz miernik lakieru i go sprawdź bo jak tańszy od innych to coś może być na rzeczy

Faktura, potwierdzenie odbioru, miernik lakieru sam chciał dać żeby sprawdzić. Widać na pierwszy rzut oka że nie modzone nic. Patrząc na m-obywatel to też nie wskazywało na uszkodzenia. 

5 minut temu, jahooo napisał:

Sam się rozglądam za autem i powershift niestety zbiera same negatywne opinii, 160-200tys i zaczynają sie schody, a nie ma w Polsce serwisu, który by to chciał robic. Szwagier siedzi w temacie, bo szukał Mondeo z automatem, brat też gustował w mondeo, ale z automatem wziął P508, bo w fordzie po 2010 roku  automaty to porażka. Tzn one fajne pracują, lepiej niżDSG z grupy VAG, dopóki są nowe i realnie niewielki przebieg. 

Poszperaj, jakie skrzynie tam siedzą i poczytaj opinie, bo od 2010 roku na temat automatów sporo negatywów własni

Od 2015 powershift był już poprawiony,dwumasa nie jest połączona w jedno,że już olej się nie przedostaje. To z tego co udało mi się wyczytać. Żebym wiedział czy widoczne jest oznaczenie tej skrzyni pod maską to bym odczytał 

Opublikowano
11 minut temu, wojtal24 napisał:

W ogłoszeniu jest napisane fv 100% więc skąd ta umowa?

Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał:

Kajtne się czasem smaxem z 2018r. W automacie. To myślę sobie że kolejne auto jakie sobie kupię to będzie automat.

Ten MAN czerwony co byłem u ciebie nim jest w manualu, a drugi jest w automacie 8 biegów. Zawsze byłem przeciwnikiem automatu tak jak pojeździłem trochę to mi się zaczyna podobać. Tyle że ja sobie prywatnie nie kupię, bo stary automat to będą problemy, a na coś świeżego to mnie nie stać 🤷

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Qwazi napisał:

Fundusz sołecki to środki z budżetu gminy

Trochę to zwielokrotniłaś

Tak ale to wychodzi jako inicjatywa mieszkańców. Projekt drogi i w ciągu tych 3 lat muszą ten tłuczeń wysypać jednorazowo chyba 1 km odcinek można wnioskować.

Opublikowano
10 godzin temu, Agrest napisał:

A ćmy, kto ochroni ćmy?

Toć te lampy je wabią, a one biedne się rozbijają.

Gdzie towarzystwo ochrony zwierząt?

No ale KPO  jest? Jest?

Jest inwestycja obciążająca budżet w przyszłości? Jest

Pieniądze nie rozbujają polskiej gospodarki? No nie rozbujają🤷‍♂️

No i git.

A tu streszczenie🤭🤣🤣🤣

https://www.facebook.com/share/r/kQR7cjuXHhVcizAQ/

U nas zamontowali te solarne.

Ekologiczne 

Bez brudnego prądu 

2 lata chyba stoją i już połowa wymieniana na gwarancji 😁 ekologia

Przedłużyli gwarancję na rok. Coś ok 2 tysi za sztukę kosztują+ wysięgnik i montaż po 500 elektryk liczy. 

Zwykłe ledy na brudnym prądzie by tyle nie zużyły.

Teraz sołeckie poszło na dokumentację nowej nawierzchni przez wieś. Gmina ma resztę dołożyć.

Opublikowano

Wszystkie wioski są połączone drogami z asfaltu, rzeki nie ma żeby były jakieś dojazdy do łąk bo też ich nie ma. Przypomniało mi się że jest jakaś zapomniana droga co była walka o utwardzenie ale ona w planach ma 3m taki skrót między wsiami ale mało kto tym jeździ i zarasta krzaczorami.

12 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Jak wszystkie?

Polnych nie ma wcale?

Opublikowano
13 godzin temu, konteno napisał:

raczej tylko głowa , z fizycznych próchnicy troche ale poleczona co z większego no i łuszyca a o niewykrytych nic nie wiem 

ogólnie to wszystko głowa robi bo tylko natłok myśli wieczorem i bezsenność przychodzi oraz kołatanie serca pomimo dobrych wyników , a rano problem sie wybudzić wcześnie by z rana wstać , człowiek zmęczony i niewyspany , ogólnie 3 zmiany zryły zegar organizmu , najchętniej bym od tego odpoczął na zawsze , ostatnio co bym nie robił czy zawodowo czy prywatnie to wszystko mnie męczy , szybko zadyszke łapię i się spocę tylko oraz zawroty głowy czy mroczki przed oczami sie pojawiają 

Dziękuję za szczery wywiad, bo jak pacjent mówi, że ma kamienie a jest prostata to ja nie jestem potem wstanie obrać odpowiedniej terapii. I nie martw się. Ja w zasadzie też mam to wszystko, ale u mnie to tylko wierzchołek góry lodowej. A problemy z moczeniem, przepraszam, z poceniem i rannym wstawaniem ma chyba każdy

13 godzin temu, Qwazi napisał:

Czemu nie chcesz że mną gadać 🤔

A bo nic nie mówisz co cię boli

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Mi to nie grozi.......   .......

..

Nimom żony 🤭

Bo jesteś oryginalny. 

Masz konkubine. Z teoretycznego pkt widzenia, dużo bezpieczniej. 

Opublikowano
50 minut temu, malaczarna napisał:

Tak ale to wychodzi jako inicjatywa mieszkańców. Projekt drogi i w ciągu tych 3 lat muszą ten tłuczeń wysypać jednorazowo chyba 1 km odcinek można wnioskować.

Zależy, jak wysoki jest fundusz sołecki i czy gmina musi coś jeszcze dorzucić a jeśli musi to ile. Marek by to w ciągu dwóch lat pewnie ogarnął bez pomocy gminy, ze swojego funduszu sołeckiego. U mnie pewno 5 lat by zabrakło.

Dzień dobry, rześko, słonecznie 

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Kurna...tak oram pryskane rżysko...

I Wam powiem że lepsza wilgoć jak po uprawkach ...

No chyba że tu więcej padało..

Wszystkie ścierniska tak mam w tym roku

22 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

A bo nic nie mówisz co cię boli

To se wybierz dolegliwość, bo póki co nic nie odczuwam 🤷

24 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Dziękuję za szczery wywiad, bo jak pacjent mówi, że ma kamienie a jest prostata to ja nie jestem potem wstanie obrać odpowiedniej terapii. I nie martw się. Ja w zasadzie też mam to wszystko, ale u mnie to tylko wierzchołek góry lodowej. A problemy z moczeniem, przepraszam, z poceniem i rannym wstawaniem ma chyba każdy

Ojjjjjjjj...że Ty jeszcze żyjesz 😱...

A to moczenie czy pocenie, to przypadkiem nie...polucje🤔🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v