Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

To i tak najlepiej na Bydgoszcz i Wałcz, Poznań sobie odpuść nawet jakbys chciał wracać bo Oborniki tak zakorkowane że po 6 rano jedzie się ponad godzinę 

Na 7 rano mam być tam ma miejscu. A spowrotem 🚆 🤭

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

W okolicach dwójki 

To prawie to samo co w Mlekpolu

Mlekpolu mało płaci bo i tak ma mleka dużo to po co będą przepłacać tak jak Piątnica

Opublikowano
2 godziny temu, radekz200 napisał:

trawa luks wszystko luks tylko kosiarka wąska 😛

Wygodny i komfortowy traktor, to I nie musi mieć super wydajnej kosiarki, aby tylko z klamota wysiąść 🤭

Opublikowano

Nie wiem z jakiej racji Piątnica tyle płaci .Nawet jakby płacili z 15-20 gr więcej jak Mlekpol to i tak mieli by te same mleko nic mniej 🤔🙆

Ale chcą przepłacać niech przepłacają uj mi do tego 

Opublikowano
5 minut temu, Michal2399 napisał:

Nie wiem z jakiej racji Piątnica tyle płaci .Nawet jakby płacili z 15-20 gr więcej jak Mlekpol to i tak mieli by te same mleko nic mniej 🤔🙆

Ale chcą przepłacać niech przepłacają uj mi do tego 

Chyba nie wiesz, co to tak naprawdę spółdzielnia rolnicza. 

Opublikowano

To pewnie znaczy że mniej kradną bo zysk na pewno ten sam ze sprzedaży mleka i przetworów 

Opublikowano

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

No bo jerseyek nogi zaraz wystawi

A i łepek blisko ładnie leży na nóżkach 

Gdzieś tam pchoł łapy 🙆...

4 minuty temu, Michal2399 napisał:

To pewnie znaczy że mniej kradną bo zysk na pewno ten sam ze sprzedaży mleka i przetworów 

To zależy jak rada pilnuje

Opublikowano
9 minut temu, Kowalsky30 napisał:

@Qwazi Poszedłbyś ze mną na taki zakład, kto dłużej nie napisze komentarza na af? Stawką byłby 3 miesięczny cielak z białą głową. To tak żebym miał motywację. Hm?

Nie

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Leszy napisał:

Kurde. Kukurydza mi wyschła na 18% toć to już strata bo na wadze leci 🙍🤷

Słonecznik dzisiaj koszony 7% 

Edytowane przez Chota
  • Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Kowalsky30 napisał:

@Qwazi Poszedłbyś ze mną na taki zakład, kto dłużej nie napisze komentarza na af? Stawką byłby 3 miesięczny cielak z białą głową. To tak żebym miał motywację. Hm?

A co padł Ci jakiś że chcesz się pozbyć ?

Opublikowano
22 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

...toż pisał byś ze 45 innych dubli, a od Qwazia cielaka byś się domagał...😆

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Wygodny i komfortowy traktor, to I nie musi mieć super wydajnej kosiarki, aby tylko z klamota wysiąść 🤭

że niby czyj klamot? 😂

1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Mówię wymiana była, nie chlanie

Dżentelmeni od czwartkowego południa nie zaczynają.

Radka 🤦

Ty dobiłeś z kimś targu żeby się finalnie nie pokłócić? 😂

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Qq po jeczmieniu na 6 klasie tak wygląda,odmiana wilga,porcja za 40zł bo nikt niechciał kupić 4 lata lezała ,sprzedawca sprzedał aby się pozbyć.

Cienka ta łodyga ale może być,  jak na poplon.

20240919_092830.jpg

20240919_092836.jpg

Edytowane przez Strongman
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v