Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 minuty temu, marulekk napisał:

No i perla zakupiona. Na wsi dwie duże zaspy po kilkanaście metrów są, ale Vitara przeskoczyła bez kopania. Dla Ryśka filmik nawet nagrałem ale  długi jest a agrofoto ma ograniczenie megabajtów 😬

Przyjezdzaj, zobaczymy co ta vitara warta. Żeby nie było później to odrazu zaznaczam że to nie moja skorupa ani zdjęcie 

received_1340690439799373.jpeg

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Ciekawe jak wyjdzie 

Myśmy w listopadzie zamawiali, może będzie na koniec stycznia, a miało być na koniec grudnia ,najpóźniej na pół stycznia

To jeszcze nie ma?

Opublikowano

-3, wieje, sypie znowu białe gówno...

@marulekk jakbym braciszka słyszał, tylko on ciągnikiem przez błoto. "Jak przedni most rozgarnie to przejdzie"

Jak już o jadle. Dziś chlebek własnego wyrobu dostałem. Tyle z całego bochenka zostało. Dzieciaki z małżonką rąbały z masłem

IMG_20240120_183735_654.jpg

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Baks00 napisał:

D*pa nie traktor na takie warunki.

Nooo

3 godziny temu, Strongman napisał:

Bez przedniego napędu z turem nie da się jeździć.

Bo tur robi tak ze tył słabiej dociska a on na pedza. Ten sam traktor bez tura lepiej by szedł.

Wiem, później jechałem pusta przyczepa to łyżkę na przyczepę wstawiłem i odrazu lepiej. Aczkolwiek warunki takie że nawet dociążanie belką nic nie dawało. 

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Takie biznesmeny a osobówkami jeżdżą. U mnie farmery krowiarze to wszystko SUVami. Miże i w kredycie ale na bogato i śniegi niestraszne.

Volvo nie ma 4x4. To gówniane AWD.

Uj nie krowiarze 

Elektryk, i za gotówkę a nie tam 

Teraz to banki mogą pożyczać od prawdziwych krowiarzy

Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał:

to wina Tuska, za Kaczyńskiego tak nie pizgało. Zaraz z chaty nie wyjdę 

Widzisz Ewa ,u mnie też wieje ,tylko że jak uj . Dobrze że przestało padać ,i te wcześniej wilgotne może nie ruszy . Kutwa 2 godziny śnieg z podwórka i z drogo wywozilem  ,,jeszcze i ciągnik bym położył ,

Opublikowano
9 minut temu, Buszmen11 napisał:

-3, wieje, sypie znowu białe gówno...

@marulekk jakbym braciszka słyszał, tylko on ciągnikiem przez błoto. "Jak przedni most rozgarnie to przejdzie"

Jak już o jadle. Dziś chlebek własnego wyrobu dostałem. Tyle z całego bochenka zostało. Dzieciaki z małżonką rąbały z masłem

IMG_20240120_183735_654.jpg

Fajny nawet. Tylko ta posypka by osobiście u mnie nie przeszła ale co kto lubi.

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Uj nie krowiarze 

Elektryk, i za gotówkę a nie tam 

Teraz to banki mogą pożyczać od prawdziwych krowiarzy

Elektryki to teraz na poboczach stoją. U mnie w pracy szef boi się 100km od domu jechać bo nie wie czy wróci ch*j z taką technologią.

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, kizak napisał:

Widzisz Ewa ,u mnie też wieje ,tylko że jak uj . Dobrze że przestało padać ,i te wcześniej wilgotne może nie ruszy . Kutwa 2 godziny śnieg z podwórka i z drogo wywozilem  ,,jeszcze i ciągnik bym położył ,

Adamie ledwie drzwi od garażu otworzyłam, auto ewakuowalam przed dom. Mąż już zapowiedział że może rano dojedzie.

Opublikowano
7 minut temu, radekz200 napisał:

Zdrówko Zbyszku 😛

IMG_5133.jpeg

Tej. Środa młynarze 

1 minutę temu, malaczarna napisał:

Adamie ledwie drzwi od garażu otworzyłam, auto ewakuowalam przed dom. Mąż już zapowiedział że może rano dojedzie.

Kurcze. Nie zimno w domu? Może termostat trzeba przekręcić?

Opublikowano
10 minut temu, marulekk napisał:

@Buszmen11

Swojska  jeszcze cieplutka bułka z masłem , pyszota

17057778013366464393076179929763.jpg

Z piwem dobrze smakuje?

6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Fajny nawet. Tylko ta posypka by osobiście u mnie nie przeszła ale co kto lubi.

Dają to biorę. Ostatni dom w okolicy co pieką taki wyrób

• Haha 1
Opublikowano

Na zimę to i jeszcze kabinę musi ogrzać ,

3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Elektryki to teraz na poboczach stoją. U mnie w pracy szef boi się 100km od domu jechać bo nie wie czy wróci ch*j z taką technologią.

Brat kupił jakiegoś że również ma silnik spalinowy 500 ccm ,i w razie  ,,w'' ,na trasie toto ładuje i jakoś tam idzie do przodu .  Ale to ma przyśpieszenie ,cisza ,a idzie jak wściekłe .

Opublikowano
Przed chwilą, Buszmen11 napisał:

Dają to biorę. Ostatni dom w okolicy co pieką taki wyrób

Znam paru co pieką. Sąsiad dwa domy dalej piecze. Jedna klientka też piecze. Ja już sobie nie wyobrażam iść do sklepu po chleb czy bułki. Tak się od tego odwykło.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v