Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

To PiSdowska argumentacja jest słaba, PO potrafiła ludzi wysiedlić pod zbiornik Raciborski, PiSde kilku posłów opozycji pokonało xD i nie musisz szukać, budowę zaczęto w 2013.

29 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Słaba argumentacja. Kombinuj dalej.

Znajdźcie na YT i posłuchajcie obaj 

Screenshot_2024-09-17-09-19-08-011_com.google.android.youtube.jpg

4 minuty temu, wojtal24 napisał:

co sołtys to sołtys jeszcze pieścią w stół pierolnac trzeba 👍👍👍

jestem zaraz za Tobą w kolejce

Co chcesz kupić 

Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

Ludzie tracą dorobki życia a wy jak barany obrzucacie się gównem i udowadniacie który głupszy 

To obejrzyj TV Republika i potem TVP i zobacz kto zaczyna to obrzucanie gównem, na oglądają się tego i potem z tym tu lecą ... Tam nie ma że ludzie tracą dobytek, tam cały czas trąbią że wina Tuska, nie bać Tuska itd ...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

Jajco 

9 minut temu, soltys48 napisał:

Jajco 

Ludzie tracą dorobki życia a wy jak barany 

Możesz tak do swojej kobiety mówić. 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

To obejrzyj TV Republika i potem TVP i zobacz kto zaczyna to obrzucanie gównem, na oglądają się tego i potem z tym tu lecą ... Tam nie ma że ludzie tracą dobytek, tam cały czas trąbią że wina Tuska, nie bać Tuska itd ...

Ty takie gówno oglądasz? Przecież to się nie da na to patrzeć.

Opublikowano
Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

tylko ja nie podryguje co kto ma pisać ....jak wy piszecie o d*pie Maryny to nie czytam i tyle 😲

Dokładnie a nie szeryfa udaje 🤣🤣🤣 Jak ktoś pisze coś na co mam wyjebane to nie czytam i tyle.

Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał:

Taktyka jak u Ryśka 🫣🤭🤭

Nie nie nie....prace zaplanowane już mam zrobione,w sumie przyszedłem dopiero do domu bo śrutę robiłem. Trawę wykosze bo zaczęła rosnąć. Podjechać muszę do kolegi bo dynie zaczął wybierać,trochę wcześnie i ciekawi mnie czy już dojrzała w 100% bo nie wiem czy u siebie za tydzień nie wybrać 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Ty takie gówno oglądasz? Przecież to się nie da na to patrzeć.

Oglądam różne media ...i nic tak skutecznie nie zniechęca mnie do głosowania na PiS jak media Sakiewicza xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

12°☀️ 

Jak się sprzeda to dam

Narazie Umnie też klęską niskich cen 

Niech lewaki P0magają

Bo przeszkadzali jak chcieli zabezpieczać przed P0wodzią

https://tvrepublika.pl/Polska/Jak-dzis-czuje-sie-posel-KO-Malgorzata-Tracz-ktora-wystepowala-przeciwko-wzmocnieniu-Nysy-Klodzkiej/169957

Wiecie, że czym rzeka bardziej uregulowana tym woda szybciej spływa. Wydaje się, że to dobrze, ale szybciej też spiętrza się w miejscowościach poniżej jej biegu. Są naprawdę różne pomysły i różne rozwiązania w sprawie zapobiegania powodzi. 

Opublikowano
10 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Musisz mieć silną psychike...

2 minuty temu, Leszy napisał:

Wiecie, że czym rzeka bardziej uregulowana tym woda szybciej spływa. Wydaje się, że to dobrze, ale szybciej też spiętrza się w miejscowościach poniżej jej biegu. Są naprawdę różne pomysły i różne rozwiązania w sprawie zapobiegania powodzi. 

A to jak nawet z ogarnianiem rowów. Wioska która ma łąki w dół biegu rowu nie chciała pomulać. Jak spuściliśmy im wodę z dwóch wiosek to się obudzili że jednak chcą ale nie miała koparka jak wjechać.

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

A gdy jest susza to już nie jest dobrze że spływa 

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

A to jak nawet z ogarnianiem rowów. Wioska która ma łąki w dół biegu rowu nie chciała pomulać. Jak spuściliśmy im wodę z dwóch wiosek to się obudzili że jednak chcą ale nie miała koparka jak wjechać.

U mnie rów to od dawno tylko taka szersza miedza. Prawie zawsze pusty. 

Opublikowano
24 minuty temu, MonteChristo napisał:

🤣

received_3779165285657063.jpeg

A psl dalej że nie wie co ona powiedziała 

I co innego trzeba

A dziennikarze też tylko czekali na zalanie

I chodzą i głupie pytania ludzią zadają 

Przestać oglądać powinni ludzie tą tv jaka ona by nie była i czyja

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

A gdy jest susza to już nie jest dobrze że spływa 

W czasie powodzi też nie. Po to się buduje zbiorniki aby nie spływała, a przynajmniej nie od razu cała. 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Spaliła się chałupa, hydranty nie sprawne

Chciałem komisyjnie żeby chodzić i sprawdzić 

To się śmieli że głupi, do czasu

• Like 1
Opublikowano

Paliło się ma wsi straż przyjechała chydrant odkręcać ,wody nie ma. W ziemi zakręcony, klucza nie ma. Czemu zakręcony? Chłopy wodę kradli do oprysków. Przyjechali PSP z porządnym kluczem zawór w ziemi urwali bo od 20 lat nie ruszane. Wody nie ma mus wozić. 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Teraz bobrom tak tamy rozbierali we wiosce że wypaliło do cna łąki 

Bobry ... Rok temu byłem na "rybkach" nad Bzurą z kumplami, ile tego w wałach przeciwpowodziowych siedzi, nikt nic z tym nie robił ...

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Żmijka 

A w betoniarce jak by wykotłować🤔 tyle że jeszcze raz by trzeba młynkować.

Miałem nie siać ale dziś kosze tą ukraińską kukurydzę. Do niedzieli zaorać i za tydzień jeszcze zasieje 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v