Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Może policzona i własna praca...

A ile tej własnej pracy, 3 godziny na orkę, nawozy, uprawę ?? Bo siew i koszenie to usługa ... 3 godziny po 33zl, niech będzie te 100zl ... Kukurydza to nie zboża że pryskasz 3 razy, nawozisz jesienią i wiosną itd .

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A ile tej własnej pracy, 3 godziny na orkę, nawozy, uprawę ?? Bo siew i koszenie to usługa ... 3 godziny po 33zl, niech będzie te 100zl ...

Kurna, słabo cenisz własne umiejętności, 33 monety to za leżenie, a nie za pracę wykwalifikowanego operatora🤭

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jacor73 napisał:

Kurna, słabo cenisz własne umiejętności, 33 monety to za leżenie, a nie za pracę wykwalifikowanego operatora🤭

33netto, czyli 50 brutto, jakbyś poszedł na etat wyjdzie 8 tysia brutto, zła wypłata dla operatora ?

Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Rolnik śpi a jemu rośnie 😔 zjadło gorczyca sąsiada przeszło przez drogę i  bierze się za moj rzepak . 

20240914_120747.jpg

Patrz co u jednego u mnie po sąsiedzku. Się zdziwi jak zajedzie że skracaniem. I codziennie przybywa. Jeszcze z 15m do mojego pola, może coś zacznie robić do tego czasu.

Podejrzewam rolnice.

20240913_121450.jpg

Opublikowano
Łolek napisał:

9 godzin temu, szymon09875 napisał:

Z karkiem jest wszystko w porządku to i głowa na boki nie patrzy 🤭

No gdzie ty byś tak drugą znalazł, pociotek 👍

Jest takie powiedzenie że wilk ma samicę na całe życie a tylko baran lata za wieloma owocami 

Ja kiedyś zajadę i uscisne Ci dłoń za te Twoje złote mysli🤝👍

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Tomasz0611 napisał:

33netto, czyli 50 brutto, jakbyś poszedł na etat wyjdzie 8 tysia brutto, zła wypłata dla operatora ?

Koło Błonia daje obszarowiec 10tys i nie ma operatorów ogarniętych 

Miało padać a deszczu nie ma 😭

Edytowane przez PAN88
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

@Łolek bedzie to to na podparcie stropów?

IMG20240914100254.jpg

Nie dobre bo nie drewniane 

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

A ile tej własnej pracy, 3 godziny na orkę, nawozy, uprawę ?? Bo siew i koszenie to usługa ... 3 godziny po 33zl, niech będzie te 100zl ... Kukurydza to nie zboża że pryskasz 3 razy, nawozisz jesienią i wiosną itd .

33 zł to przychodź do mnie i będziesz pola ogarniał 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Zalezy za co, za orkę czy uprawę może i ok, za coś poważniejszego to średnio 

3 minuty temu, Łolek napisał:

Pozory pociotek pozory 

Pewnie masz rację ;)

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Łolek napisał:

Nie dobre bo nie drewniane 

33 zł to przychodź do mnie i będziesz pola ogarniał 

Rozumiem etat 168h miesięcznie, robota tylko na ciągnikach, jak roboty nie ma i trzeba leżeć to też płacisz godzinówki ?

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Zalezy za co, za orkę czy uprawę może i ok, za coś poważniejszego to średnio 

A co masz przy kukurydzy jak usługa ci sieje i kosi ? Orka, uprawa, godzina w sumie na oprysk i nawóz i zawieźć na skup jak nie zamówiona ciężarówka ... A i jeszcze jakiś agregat talerzowy po skoszeniu.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v