Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

na budowach prawie same chłopy robią tam szukaj pracy...🤭

Za małolata chodziłem na budowy teraz dziękuje, nawet jak się u siebie coś robi to nawet się nie tykam

Opublikowano
Przed chwilą, pedro2 napisał:

11mm, a po qq gruber na 7-8cm i się kurzy 🙆

Co to jest 11mm

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Na przykład coś takiego

To tylko piec... właśnie..

Ale z tym że jedyny z automatyczną zapalarką to ...trochę przesadzili...😆

6 minut temu, slawek74 napisał:

leser...

...drugi ?

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

To tylko piec... właśnie..

Ale z tym że jedyny z automatyczną zapalarką to ...trochę przesadzili...😆

Ja nawet nie szukałem konkretnej firmy, w rejonie pleszewa jest tyle tych spawaczy że można sobie wybierać, bo palnik i sterownik wszędzie i tak ten sam ...

Opublikowano

...i przestało padać...

Zobaczy się co jeszcze pod koniec tygodnia...i cza bedzie ryć...te grunta..

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

bo palnik i sterownik wszędzie i tak ten sam ...

No raczej nie zupełnie...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No raczej nie zupełnie...

Jest kilka modeli palnika i oni wszyscy na tym tłuką te kotły ... Patrzysz niby pełno firm, a tak na prawdę to jest kilka rodzai kotłów do wyboru, bo wszyscy tłuką to samo bo od kogoś kupili projekt ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
XTRO napisał:

2 godziny temu, ZELKOW napisał:

Pada już dziś u kogoś? jakiej wielkości te opady ?

k**wa my deszcz zobaczymy... już to widzę 

popadało ciut u Ciebie dziś ? najlepsi są Ci co wierzą że spadnie 200l w weekend

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, MonteChristo napisał:

Nie w skarbowe to była bajka ludzie super, a to to w korpo

Zależy od ludzi i faceci też koło pióra potrafią ci zrobić żeby tylko siebie wypromować 

Jak robiłem w SC to kobitki w biurze super dyrektorka wredna a kierownik facet menda fałszywa,lizus i sprzedawczyk że kiedyś zdążył do biurowca uciec zanim z naczepy zaskoczyłem i za 5 minut byłem na dywanie u dyrekcji 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Dobrze się czujesz?

Dziś nie bardzo 😔

16 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ja nawet nie szukałem konkretnej firmy, w rejonie pleszewa jest tyle tych spawaczy że można sobie wybierać, bo palnik i sterownik wszędzie i tak ten sam ...

Po co te piece wymieniać na te pelety eko groszki itp . wtedy już zawsze trzeba kupować to ujostwo Ja mam zwykły jakieś 6 lat temu zakładany ale 3klasa .Jest dobry i unia za uja nie zmusi mnie do wymiany 😡 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Dowalą Ci tak podatkiem że będziesz sam leciał i kupował ...

Kiedyś za śmieci płaciło się od kosza teraz od osoby zrobią to samo ze ściekami i do pieców też pewnie dojdą 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Łolek napisał:

Kiedyś za śmieci płaciło się od kosza teraz od osoby zrobią to samo ze ściekami i do pieców też pewnie dojdą 

Jeszcze zaplacimy podatek od drewna z własnego lasu od wypalonych m3 dla dobra klimatu

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

Myślisz że powinienem coś podejrzewać🤔 

Hmmm 🤔 mówi specjalnie że nie chce żebyś jechał żebyś na złość jej pojechał ?? Chyba nie ten etap co ? 🤭

1 godzinę temu, Michal2399 napisał:

Teraz to i tydzień będzie padać jak się zadeszczyło .Lepiej jakby popadało maj, czerwiec . I tak rok stracony . Teraz co pada to już na przyszły sezon na ozime 

Nie wierzę w to co czytam 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 6465 napisał:

Zajedziesz ty kiedy na ławeczkę to zobaczysz🏌️😁

Psem dziada poszczujesz tylko musi urosnąć znaczy pies nie Mariusz 😉

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Na mauzera cię nie stać?

Do tego pompa i wio...

Ja mam beczki 200 ustawione i tyz nalewaja. Ale właśnie ostatnio stwierdziłem że lepiej by było mauzera bo i tankowanie i czystsze paliwo powinno być. 

A pompę teraz za 65 zł z allegro na 12v mam. 

Przelała narazie +-2 tys litrów 

Beczkę 200 z założonym sitem na ssaniu i wężem nalewającym nie całe 5 minut zeszło

45 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jest kilka modeli palnika i oni wszyscy na tym tłuką te kotły ... Patrzysz niby pełno firm, a tak na prawdę to jest kilka rodzai kotłów do wyboru, bo wszyscy tłuką to samo bo od kogoś kupili projekt ...

Kolegi z pod Pleszewa teściu jako jeden z pierwszych zaczął produkcję palników, cała okolica brała od niego. Gadałem z nim to mówił że nie ma sensu całego pieca robić lepiej same palniki bo prościej i lżej a finalnie zarobku tyle samo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v