Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ja bym pryskał, uprawa lżej pójdzie, chwasty zawsze jakieś się wytępi 

Siales tak późno gorzowska ? Też nie posiałem bo sucho, no i nie wiem czy jeszcze siać. Ojciec mówi że będzie dobrze tym bardziej że ma być ciepło jeszcze.

Od 4 pada teraz dość mocno 

NBA 

Nie siałem kolega zasiał 6 pazdziernika i jest 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Agrest napisał:

Całą noc ostro pada,

Już 2,8mm spadło. Prawie deszcz nawalny🤣

Padało ci w dziesiątkach litrów całą wiosnę więc może starczy na twoje hektary 😝

I cyk w PGE był, zaktualizował kWh i fakturę i rachunek wrześniowy z 830 spadł do 200zl 🤝💪 ale chcieli mnie okraść bo se tak prognozowali że tyle prądu zabiorę im, normalnie jestem cwańszy jak Rysiek 😄

Edytowane przez marulekk
  • Haha 3
Opublikowano
Qwazi napisał:

4 minuty temu, Łolek napisał:

A co Przemkowi stało się 

Pisał wieczorem, że w paseratiego im jakiś drajwer wjechał na przywitanie w Wielkiej Polsce i pół samochodu skasował 

o kurcze ważne żeby nikomu się nic nie stało

Agrest napisał:

Do wydawało mi się że kolegi, powiedziałem chłopie. Bo mam taki nawyk w mówieniu. Zupełnie niezwiązane to z zawodem czy ewentualną chęcią obrażenia czy dokopania komuś.

No wziął się i obraził i każe sobie per Pan mówić🤣

Ale widzę że po 4 latach już czasem cześć powie, choć to bardziej wymuszone z jego strony i odpowiedź na moje skinienie głową czy machnięcie ręką🤭

a może on się czuł kobieta w ciele faceta i to może o to chodziło teraz taka moda 🤭🤔😉

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, marulekk napisał:

Padało ci w dziesiątkach litrów całą wiosnę więc może starczy na twoje hektary 😝

I cyk w PGE był, zaktualizował kWh i fakturę i rachunek wrześniowy z 830 spadł do 200zl 🤝💪 ale chcieli mnie okraść bo se tak prognozowali że tyle prądu zabiorę im, normalnie jestem cwańszy jak Rysiek 😄

To jest potwarz,  konfabulacja i zakłamywanie rzeczywistości. 🤣

Tylko chwilowo w czerwcu za dużo wlało i na straty mnie naciągnęło. 

Ale narzekać nie mogę.

Orki zrobione, po mimo że wigotna gleba wyorywana to były warunki ciężkie bo ziemia ubita chyba przez ulewy. Półbieg wolniej jazda i tu też chwilami powietrza my brakowało by paliwo spalić, co piękną lokomotywą skutkowało🤭

A co do PGE to masz panele?

Mi też horendslnie rachunek wzrósł. Pierwszy okres rozliczdniowy 290, drugi 480, trzeci już 840

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
6465 napisał:

6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

I nie jest smakowite. Jak małże z dodatkiem ziemi 🤢.  Ja zdjadłem jednego. Młody reszte.

Bardzo dobre mają tam pieczywo. Dużo lepsze niż polskie.

Spróbuj coca-coli bo mówią że na zachodzie lepsza niż krajowa , czasami pijałem germańską i nie czułem różnicy.  Choć znawca nie jestem.

na zachodzie lepsza ale tylko ta mała w twardym plastiku zwrotnym lub w szkle

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Do wydawało mi się że kolegi, powiedziałem chłopie. Bo mam taki nawyk w mówieniu. Zupełnie niezwiązane to z zawodem czy ewentualną chęcią obrażenia czy dokopania komuś.

No wziął się i obraził i każe sobie per Pan mówić🤣

Ale widzę że po 4 latach już czasem cześć powie, choć to bardziej wymuszone z jego strony i odpowiedź na moje skinienie głową czy machnięcie ręką🤭

Musi prawdziwy chłop i uważa Cię za jakieś bóstwo skoro część ci oddaje 🤣

Opublikowano
szymon09875 napisał:

3 godziny temu, Łolek napisał:

Udało mi się wczoraj wykosić i okryć teraz ziarnówka 

Chłopy pytanie mam , pryskać teraz łąkę glifo żeby za trzy tygodnie gorzowską zasiać czy orać na zielono ją 

Może masz rację 

A co Przemkowi stało się 

Siales tak późno gorzowska ? Też nie posiałem bo sucho, no i nie wiem czy jeszcze siać. Ojciec mówi że będzie dobrze tym bardziej że ma być ciepło jeszcze.

NBA 

Ja zasiałem na początku sierpnia i to chyba był błąd

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

To jest potwarz,  konfabulacja i zakłamywanie rzeczywistości. 

Tylko chwilowo w czerwcu za dużo wlało i na straty mnie naciągnęło. 

Ale narzekać nie mogę.

Orki zrobione, po mimo że wigotna gleba wyorywana to były ciężkie bo ziemia ubita chyba przez ulewy. Półbieg wolniej jazda i tu też chwilami powietrza my brakowało by paliwo spalić, co piękną lokomotywą skutkowało🤭

A co do PGE to masz panele?

Mi też horendslnie rachunek wzrósł. Pierwszy okres rozliczdniowy 290, drugi 480, trzeci już 840

Można powiedzieć że te same odpowiednie rachunki miałem co ty a paneli nie mam

Opublikowano
2 minuty temu, marulekk napisał:

Można powiedzieć że te same odpowiednie rachunki miałem co ty a paneli nie mam

No ale przy kolejnym odczycie pewno byś miał dużą nadpłatę i rachunek byłby niski.

Czy by cię okradli?

Nawet nie przyglądałem się na prognozy zużycia ,i kartkę już wyrzuciłem więc teraz tylko czekać na kolejny odczyt, czyli pewno lada dzień.

No i na sołtysową🤦‍♂️, no i składkę krus🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Agrest napisał:

No ale przy kolejnym odczycie pewno byś miał dużą nadpłatę i rachunek byłby niski.

Czy by cię okradli?

Nawet nie przyglądałem się na prognozy zużycia ,i kartkę już wyrzuciłem więc teraz tylko czekać na kolejny odczyt, czyli pewno lada dzień.

No i na sołtysową🤦‍♂️, no i składkę krus🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Pożyjemy zobaczymy ja im teraz dałbym ponad 800 zł oni sobie by to obracali przez 3 miesiące tak do grudnia

Edytowane przez marulekk
Opublikowano

6465 napisał:

15 minut temu, soltys48 napisał:

Pieką 

Mnie dawno mój kolega Radosław nie zaczepiał 🤪

Berbeć jeździ u Helmuta? Niemiecki 👅 to tam pewnie trzeba znać bardzo dobrze.

nie szukaj Niemiec w Słubicach stoi kilka wolnych składów i brakuje kierowców jazda od pn do pt weekendy w domu

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Alem se dziś kiełbaskę kupił. Zawsze wołam tą, o której zapomniał że na ostatnim kiju w wędzarce została.  Sucha, podpalona pyszna🤣

Że nie zdrowa bo spalona, bo mokrym drewnem wędzona?

A niech mnie unia w pompkę cmoknie. Barwnik do wędzenia zdrowy, dym z drewna be... debile

20240910_103556.jpg

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, wojtal24 napisał:

nie szukaj Niemiec w Słubicach stoi kilka wolnych składów i brakuje kierowców jazda od pn do pt weekendy w domu

Rozmawiałem ze znajomym co jeździ. Mówił że 5 Ukraińców się zwolniło. Stoją auta Boss wkurwiony że nie ma komu jeździć. Ale to nie dla mnie bo to po Europie. Ja to po kraju będę szukał. A gdzieś w jakiej hurtowni nie potrzebują do rozwożenia towaru?

Pani mówi że mnie nie puści na całe tygodnie bo dzieci za małe. A dziadków do pomocy nie ma.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
12 minut temu, szymon09875 napisał:

NBA 

Tomek na mazurach siał w październiku 

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna... kiedyś się taką rakietą jeździło...kumpel miał.

Ja miałem taką rakietę, tylko że niebieska, ile to razy człowiek kranika nie zakręcił i potem nie mógł pojezdzic ;)

Opublikowano (edytowane)

Mój kumpel też miał taką pomarańczową. Drugi miał kadeta a ja komarka z biegami w manetce. Na starcie najszybsza była motorynka drugi kadet a mój komarek start miał ostatni ale na mecie pierwszy bo koła miał największe 😁

Edytowane przez 6465
Opublikowano
2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Albo sprzęgło się gwałtownie puściło i salto wywinęła 😉

Na koło to łatwo było pójść taka motorynka ;) szczególnie jak się było młodym i ważyło się 1/3 tego co teraz ;)

Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

Rozmawiałem ze znajomym co jeździ. Mówił że 5 Ukraińców się zwolniło. Stoją auta Boss wkurwiony że nie ma komu jeździć. Ale to nie dla mnie bo to po Europie. Ja to po kraju będę szukał. A gdzieś w jakiej hurtowni nie potrzebują do rozwożenia towaru?

Pani mówi że mnie nie puści na całe tygodnie bo dzieci za małe. A dziadków do pomocy nie ma.

A po kraju to jak..

Też na cały tydzień 

Po Europie wygodniej 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v