Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ja bym pryskał, uprawa lżej pójdzie, chwasty zawsze jakieś się wytępi 

Siales tak późno gorzowska ? Też nie posiałem bo sucho, no i nie wiem czy jeszcze siać. Ojciec mówi że będzie dobrze tym bardziej że ma być ciepło jeszcze.

Od 4 pada teraz dość mocno 

NBA 

Nie siałem kolega zasiał 6 pazdziernika i jest 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Agrest napisał:

Całą noc ostro pada,

Już 2,8mm spadło. Prawie deszcz nawalny🤣

Padało ci w dziesiątkach litrów całą wiosnę więc może starczy na twoje hektary 😝

I cyk w PGE był, zaktualizował kWh i fakturę i rachunek wrześniowy z 830 spadł do 200zl 🤝💪 ale chcieli mnie okraść bo se tak prognozowali że tyle prądu zabiorę im, normalnie jestem cwańszy jak Rysiek 😄

Edytowane przez marulekk
  • Haha 3
Opublikowano
Qwazi napisał:

4 minuty temu, Łolek napisał:

A co Przemkowi stało się 

Pisał wieczorem, że w paseratiego im jakiś drajwer wjechał na przywitanie w Wielkiej Polsce i pół samochodu skasował 

o kurcze ważne żeby nikomu się nic nie stało

Agrest napisał:

Do wydawało mi się że kolegi, powiedziałem chłopie. Bo mam taki nawyk w mówieniu. Zupełnie niezwiązane to z zawodem czy ewentualną chęcią obrażenia czy dokopania komuś.

No wziął się i obraził i każe sobie per Pan mówić🤣

Ale widzę że po 4 latach już czasem cześć powie, choć to bardziej wymuszone z jego strony i odpowiedź na moje skinienie głową czy machnięcie ręką🤭

a może on się czuł kobieta w ciele faceta i to może o to chodziło teraz taka moda 🤭🤔😉

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, marulekk napisał:

Padało ci w dziesiątkach litrów całą wiosnę więc może starczy na twoje hektary 😝

I cyk w PGE był, zaktualizował kWh i fakturę i rachunek wrześniowy z 830 spadł do 200zl 🤝💪 ale chcieli mnie okraść bo se tak prognozowali że tyle prądu zabiorę im, normalnie jestem cwańszy jak Rysiek 😄

To jest potwarz,  konfabulacja i zakłamywanie rzeczywistości. 🤣

Tylko chwilowo w czerwcu za dużo wlało i na straty mnie naciągnęło. 

Ale narzekać nie mogę.

Orki zrobione, po mimo że wigotna gleba wyorywana to były warunki ciężkie bo ziemia ubita chyba przez ulewy. Półbieg wolniej jazda i tu też chwilami powietrza my brakowało by paliwo spalić, co piękną lokomotywą skutkowało🤭

A co do PGE to masz panele?

Mi też horendslnie rachunek wzrósł. Pierwszy okres rozliczdniowy 290, drugi 480, trzeci już 840

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
6465 napisał:

6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

I nie jest smakowite. Jak małże z dodatkiem ziemi 🤢.  Ja zdjadłem jednego. Młody reszte.

Bardzo dobre mają tam pieczywo. Dużo lepsze niż polskie.

Spróbuj coca-coli bo mówią że na zachodzie lepsza niż krajowa , czasami pijałem germańską i nie czułem różnicy.  Choć znawca nie jestem.

na zachodzie lepsza ale tylko ta mała w twardym plastiku zwrotnym lub w szkle

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Do wydawało mi się że kolegi, powiedziałem chłopie. Bo mam taki nawyk w mówieniu. Zupełnie niezwiązane to z zawodem czy ewentualną chęcią obrażenia czy dokopania komuś.

No wziął się i obraził i każe sobie per Pan mówić🤣

Ale widzę że po 4 latach już czasem cześć powie, choć to bardziej wymuszone z jego strony i odpowiedź na moje skinienie głową czy machnięcie ręką🤭

Musi prawdziwy chłop i uważa Cię za jakieś bóstwo skoro część ci oddaje 🤣

Opublikowano
szymon09875 napisał:

3 godziny temu, Łolek napisał:

Udało mi się wczoraj wykosić i okryć teraz ziarnówka 

Chłopy pytanie mam , pryskać teraz łąkę glifo żeby za trzy tygodnie gorzowską zasiać czy orać na zielono ją 

Może masz rację 

A co Przemkowi stało się 

Siales tak późno gorzowska ? Też nie posiałem bo sucho, no i nie wiem czy jeszcze siać. Ojciec mówi że będzie dobrze tym bardziej że ma być ciepło jeszcze.

NBA 

Ja zasiałem na początku sierpnia i to chyba był błąd

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

To jest potwarz,  konfabulacja i zakłamywanie rzeczywistości. 

Tylko chwilowo w czerwcu za dużo wlało i na straty mnie naciągnęło. 

Ale narzekać nie mogę.

Orki zrobione, po mimo że wigotna gleba wyorywana to były ciężkie bo ziemia ubita chyba przez ulewy. Półbieg wolniej jazda i tu też chwilami powietrza my brakowało by paliwo spalić, co piękną lokomotywą skutkowało🤭

A co do PGE to masz panele?

Mi też horendslnie rachunek wzrósł. Pierwszy okres rozliczdniowy 290, drugi 480, trzeci już 840

Można powiedzieć że te same odpowiednie rachunki miałem co ty a paneli nie mam

Opublikowano
2 minuty temu, marulekk napisał:

Można powiedzieć że te same odpowiednie rachunki miałem co ty a paneli nie mam

No ale przy kolejnym odczycie pewno byś miał dużą nadpłatę i rachunek byłby niski.

Czy by cię okradli?

Nawet nie przyglądałem się na prognozy zużycia ,i kartkę już wyrzuciłem więc teraz tylko czekać na kolejny odczyt, czyli pewno lada dzień.

No i na sołtysową🤦‍♂️, no i składkę krus🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Agrest napisał:

No ale przy kolejnym odczycie pewno byś miał dużą nadpłatę i rachunek byłby niski.

Czy by cię okradli?

Nawet nie przyglądałem się na prognozy zużycia ,i kartkę już wyrzuciłem więc teraz tylko czekać na kolejny odczyt, czyli pewno lada dzień.

No i na sołtysową🤦‍♂️, no i składkę krus🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Pożyjemy zobaczymy ja im teraz dałbym ponad 800 zł oni sobie by to obracali przez 3 miesiące tak do grudnia

Edytowane przez marulekk
Opublikowano

6465 napisał:

15 minut temu, soltys48 napisał:

Pieką 

Mnie dawno mój kolega Radosław nie zaczepiał 🤪

Berbeć jeździ u Helmuta? Niemiecki 👅 to tam pewnie trzeba znać bardzo dobrze.

nie szukaj Niemiec w Słubicach stoi kilka wolnych składów i brakuje kierowców jazda od pn do pt weekendy w domu

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Alem se dziś kiełbaskę kupił. Zawsze wołam tą, o której zapomniał że na ostatnim kiju w wędzarce została.  Sucha, podpalona pyszna🤣

Że nie zdrowa bo spalona, bo mokrym drewnem wędzona?

A niech mnie unia w pompkę cmoknie. Barwnik do wędzenia zdrowy, dym z drewna be... debile

20240910_103556.jpg

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, wojtal24 napisał:

nie szukaj Niemiec w Słubicach stoi kilka wolnych składów i brakuje kierowców jazda od pn do pt weekendy w domu

Rozmawiałem ze znajomym co jeździ. Mówił że 5 Ukraińców się zwolniło. Stoją auta Boss wkurwiony że nie ma komu jeździć. Ale to nie dla mnie bo to po Europie. Ja to po kraju będę szukał. A gdzieś w jakiej hurtowni nie potrzebują do rozwożenia towaru?

Pani mówi że mnie nie puści na całe tygodnie bo dzieci za małe. A dziadków do pomocy nie ma.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
12 minut temu, szymon09875 napisał:

NBA 

Tomek na mazurach siał w październiku 

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna... kiedyś się taką rakietą jeździło...kumpel miał.

Ja miałem taką rakietę, tylko że niebieska, ile to razy człowiek kranika nie zakręcił i potem nie mógł pojezdzic ;)

Opublikowano (edytowane)

Mój kumpel też miał taką pomarańczową. Drugi miał kadeta a ja komarka z biegami w manetce. Na starcie najszybsza była motorynka drugi kadet a mój komarek start miał ostatni ale na mecie pierwszy bo koła miał największe 😁

Edytowane przez 6465
Opublikowano
2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Albo sprzęgło się gwałtownie puściło i salto wywinęła 😉

Na koło to łatwo było pójść taka motorynka ;) szczególnie jak się było młodym i ważyło się 1/3 tego co teraz ;)

Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

Rozmawiałem ze znajomym co jeździ. Mówił że 5 Ukraińców się zwolniło. Stoją auta Boss wkurwiony że nie ma komu jeździć. Ale to nie dla mnie bo to po Europie. Ja to po kraju będę szukał. A gdzieś w jakiej hurtowni nie potrzebują do rozwożenia towaru?

Pani mówi że mnie nie puści na całe tygodnie bo dzieci za małe. A dziadków do pomocy nie ma.

A po kraju to jak..

Też na cały tydzień 

Po Europie wygodniej 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v