Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To widocznie ktoś ważny. 

Jak ja mogę żyć nie mając insta i nie interesując się tak sławnym chllopemAli.

Ale rozwijam się, mam już konto na pejsbuku. Z fałszysymi danymi, ale mam🤣

Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Narzekają na urzędników...

Ciekawe kto by naliczał rolnikom, te wszystkie dopłaty, prowy i inne suszowe?

Ale niewdzięczny naród ....echch....

Ile więcej w kieszeni bez tego wszystkiego by zostało... eh eh 

Przed chwilą, Agrest napisał:

To widocznie ktoś ważny. 

Jak ja mogę żyć nie mając insta i nie interesując się tak sławnym chllopemAli.

Ale rozwijam się, mam już konto na pejsbuku. Z fałszysymi danymi, ale mam🤣

Kurcze też nie mam insta...

Opublikowano

To raczej bdb cena. Choć taniej by starego poznaniaka znalazł, wyciął co zbędne i koło ostrogowe dorobił

Opublikowano (edytowane)

Poznaniaka to ja mogę e każdej chwili na hydropak zarzucić. Tylko nie chce go masakrować 12km/h bo się rozleci. 

A i trzeba by przełożyć rolki do drobnych nasion, a to nie jest prosta sprawa.

Choć seradelę ojciec siał na tych co są 🤔

Edytowane przez 6465
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Nie dodajesz storis to i nie żyjesz

Inwigilacja skarbowa była i jest dzięki tym platformą łatwiejsza 

Skarbowa to jedno, lepsi są debile którzy wrzucają zdjęcia z wakacji tylko zamiast na urlopie są na L4 xD

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał:

Poznaniaka to ja mogę e każdej chwili na hydropak zarzucić. Tylko nie chce go masakrować 12km/h bo się rozleci. 

A i trzeba by przełożyć rolki do drobnych nasion, a to nie jest prosta sprawa.

Choć seradelę ojciec siał na tych co są 🤔

ja nigdy nie zmieniałem kółek i czy łubin czy seradelę czy zboże bez problemu wsiewa się na tych samych kółkach

• Thanks 1
Opublikowano
52 minuty temu, 6465 napisał:

@malaczarna ty pisałaś coś o darmowych podręcznikach. Małemu w przedszkolu kosztowały już 176zl. A książki do zerówki 250zł. Tak że darmowa edukacja dopiero od 1 klasy.

Książki w przedszkolu nie są obowiązkowe ale wszyscy kupują dla dzieci. Od 1 do 8 klasy są za darmo  trzeba dokupić religie jak ktoś chce chodzić. I jeszcze jest 300+ wyprawki. Dzięki temu np  farby plakatowe kosztują 25 zł a kapcie z oddychająca podeszwa 60 zł.

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał:

I jeszcze jest 300+ wyprawki. Dzięki temu np  farby plakatowe kosztują 25 zł a kapcie z oddychająca podeszwa 60 zł.

Bo tak to już z tymi wszystkimi dotacjami jest, jak do czegoś dopłacają to zaraz to drożeje ...

Opublikowano
gregor1284 napisał:

53 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Uja tam prawda. Znam człowieka całe życie nie robił nic, zawsze gdzieś się pętał w związkach, nie związkach generalnie siedzenie na doopie i nic nie robienie. Po 50-tce już był schorowanym wrakiem człowieka. Robota nic tu do rzeczy nie ma, to zależy od organizmu czy mocny czy chorowity

Gorzała go zniszczyła 

Właśnie, że nie pijący.. Cukrzyca, nadciśnienie, i zwyrodnienia takie, że dłonie aż powykręcane. Nie widziałem się z nim już ze dwa lata, ostatnio już nawet ledwo chodził stopa za stopą

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Łatwo wam przyjąć że musowo skracać czas pracy, ale już od sklepowych żądacie by zapierdalały 7 dni w tygodniu i obowiązkowo do 24 w nocy, bo wypoczęty uśmiechnięty pracownik urzędu z nudów na spacer do marketu przyjedzie

Gdzie ktoś żąda aby jedna sklepowa zapierniczała 7 dni w tygodniu? Weź już nie sprowadzaj dyskusji do absurdu. 

1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Urzedasy to mają lux życie , siedzą w klimatyzowanych pomieszczeniach i tylko narzekają 

A kase każdy by chciał brać 

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. 

55 minut temu, jahooo napisał:

gdyby nie urzędnicy, nie byłoby potrzeby ani naliczać, ani kontrolować, a i podatki byłyby niższe

Urzędnik się zatrudnia, aby zarobić i wykonać pracę którą mu zlecą. Toć to nie oni wymyślają te wszystkie głupoty, a piszecie jakby to ich wina była.... 

Opublikowano

Taa, do absurdu.

To może skoro urzędnik ma robić 7h to wprowadzić dwuzmianowość w urzędach i pracujące soboty oraz dyżury niedzielne? W czasie pracy zmian nie będzie. Co za różnica czy wolny weekend czy środa i czwartek?

Wreszcie  pani Zosia z kasy będzie  mogła po 18stej załatwić sprawy urzędowe, a Pan Zdzisio  jak skończy pracę na tokarce po 16stej w sobotę, to na spokojnie swoje sprawy w urzędzie skarbowym ogarnie.

Zły kompromis?

Robimy referendum???

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Gorzała go zniszczyła 

Działacz "promilnentny". 

Można powiedzieć, że choroba zawodowa go dopadła. 

2 minuty temu, Agrest napisał:

To może skoro urzędnik ma robić 7h to wprowadzić dwuzmianowość w urzędach i pracujące soboty oraz dyżury niedzielne?

Mi tam pasuje. Na pewno bym nie robił z tego jakiejś dramy . 

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Taa, do absurdu.

To może skoro urzędnik ma robić 7h to wprowadzić dwuzmianowość w urzędach i pracujące soboty oraz dyżury niedzielne? W czasie pracy zmian nie będzie. Co za różnica czy wolny weekend czy środa i czwartek?

Wreszcie  pani Zosia z kasy będzie  mogła po 18stej załatwić sprawy urzędowe, a Pan Zdzisio  jak skończy pracę na tokarce po 16stej w sobotę, to na spokojnie swoje sprawy w urzędzie skarbowym ogarnie.

Zły kompromis?

Robimy referendum???

Chciałbym tak. Ale i te sklepy żeby były wszystkie cały tydzień 

Opublikowano

Stacje benzynowe są, i jakoś ludzie tam pracujący znoszą tą rozłąkę z rodziną. 

20 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Właśnie, że nie pijący.. Cukrzyca, nadciśnienie, i zwyrodnienia takie, że dłonie aż powykręcane. Nie widziałem się z nim już ze dwa lata, ostatnio już nawet ledwo chodził stopa za stopą

Może nie pijący teraz. Tak to w związkach i innych partiach picie było obowiązkowe. 

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Chciałbym tak. Ale i te sklepy żeby były wszystkie cały tydzień 

No tak. Jak sklepy to i urzędy, w imię sprawiedliwości społecznej i przyjaznego państwa🤣

Oj od razu urzędnicy woleli by 9h miast 7h pracować🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v