Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Lepsza będzie brona z wałem

Ale agregat też ok

@Rolnik1973

Rysiek a dwójek do kameruna nie masz?

Wladkiem orać 

Jest czas

kiedyś siał władymirkiem bez agregatu , korpus w pługu odkręci i ogarnie

1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Ta przyjdą bób zbierać do ciebie😂

jak bedzie słyszał pierdy to sie dowie kto kradnie i POdjada w pracy 😆

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, gregor1284 napisał:

Chlopie lobby ich obroni. Pomimo że to wyborcy uśmiechniętej koalicji to nie wierzę że da się być tak o poprostu takim debilem jakich oni tam zrzeszają 

Tory to już inne za pisa robili pod ukropów i krexa

Czemu złodzieje nie odpowiadają majątkiem?

Z czym tak się rozwija ta Polska?

nie widzisz jak się Polska zmienia w okol ciebie, miasta pięknieją,i frastruktura ogólnodostępna powstaje (drogi ścieżki rowerowe,tereny rekreacyjne, rewitalizacja centrów) na wsi co drugi dom albo po generalnym remoncie albo nowy, rekordowo niskie bezrobocie, największy wzrost PKB W UE między 2019 a 2024, inwestycje rosną wykładniczo. ja rozumiem rolnik zawsze narzeka ale czasem trzeba trzeźwo spojrzeć, żyjemy w wspaniałych czasach 

opis obrazka ironiczny ofc bo zaraz ktoś wyskoczy 

20240903_193000.jpg

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Ty powinieneś mu rad udzielić jak się dostosować a nie drwić. Osiem lat was dymali 😴

Robisz zakupy w biedrze?

Z biedronką jest jak z disco-polo. Nikt nie słucha wszyscy śpiewają.

• Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, Mateusz1q napisał:

nie widzisz jak się Polska zmienia w okol ciebie, miasta pięknieją,i frastruktura ogólnodostępna powstaje (drogi ścieżki rowerowe,tereny rekreacyjne, rewitalizacja centrów) na wsi co drugi dom albo po generalnym remoncie albo nowy, rekordowo niskie bezrobocie, największy wzrost PKB W UE między 2019 a 2024, inwestycje rosną wykładniczo. ja rozumiem rolnik zawsze narzeka ale czasem trzeba trzeźwo spojrzeć, żyjemy w wspaniałych czasach 

20240903_193000.jpg

Powiem Ci tak jak i temu statyscie co wygrał wybory. Jak ją za oborą chodzę w gumakach to i te walizki pieniędzy z banku bym wyniósł w gumakach byle ludziom pomagali zarobić pieniądze. To czy pani w urzędzie siedzi w klimatyzowanym pomieszczeniu w lato a w zimę herbata jej w szklance nie marznie też mnie średnio obchodzi. PKB poczytaj jak zrobili żeby wzrosło i czym, z bezrobociem to jak z cukrzykami zrobili. Zmienili definicje bezrobotnego i zlikwidowali bezrobocie. Chcesz dyskutować to się do dyskusji przygotować trochę proponuje

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

ciesz się sławciu że Ty swoje dzieci na pokemonach chowałeś 😂😂 a nie sorry na pokemonach to ja się wychowałem 😂😂😂 Twoje to już pokolenie fame mma 😂😂😂

Nie oglądałem dzieci też nie .

Nie zdurniałem by wykupić dostęp do walki , meczu czy gry.

Syn trochę fiksował z grami, ale chyba coś do niego docierać zaczęło, nie ma parcia na ajfony czy inne gadżety za kilka tysięcy.

Był teraz na robocie, i wykończył już mocno potłuczony telefon. Pytam jaki chcesz to odpowiedział najtańszy, byle bateria trzymała. Wybrał samsunga za 999, kupiłem mu ciut lepszego za 200 więcej. Wisi mu presja kolegów że ma tani produkt. I to mi się podoba, bo cena garnituru nie świadczy o człowieku.

Opublikowano (edytowane)

6godzin 

4 kursy

38L paliwa 

Bocznymi jeżdżę 

W burtach towar jak smar 🤣 na czubek idzie bardziej słomiasty.

Szkoda, że wagi nie ma po drodze.

Koło 8t jest 

Pierwszy raz  jechał główną, nie dość że dalej to chyba płuco przebiłem bo w boku boli 🙆 

By ich hvj z takim asfaltem

Polniaki lepsze niż to. 

Ale kurła serio coś mnie rwie 🤕 

IMG_20240903_190652_5.jpg

Edytowane przez pedro2
  • Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Powiem Ci tak jak i temu statyscie co wygrał wybory. Jak ją za oborą chodzę w gumakach to i te walizki pieniędzy z banku bym wyniósł w gumakach byle ludziom pomagali zarobić pieniądze. To czy pani w urzędzie siedzi w klimatyzowanym pomieszczeniu w lato a w zimę herbata jej w szklance nie marznie też mnie średnio obchodzi. PKB poczytaj jak zrobili żeby wzrosło i czym, z bezrobociem to jak z cukrzykami zrobili. Zmienili definicje bezrobotnego i zlikwidowali bezrobocie. Chcesz dyskutować to się do dyskusji przygotować trochę proponuje

rzucasz ogólnikami typu "zrobili żeby wzrosło" i oczekujesz dyskusji? haha wrzuciłem ci wykres z inwestycjami, jaki chcesz jeszcze? PKB per capita? 

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, gregor1284 napisał:

Bilans ekonomiczny ciekawe kto ma lepszy? Nie sztuka ciezko pracować i nic nie mieć. Pracować trzeba mądrze a nie ciężko, z Ryśka się śmieją wszyscy a do tej pory dobrze kombinował 

Z Ryśka to się chyba kilku śmieje nie wszyscy

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Któryś urok rzucił 

Dopiero pierwszy kurs

20240903_193905.jpg

A co tam?

Wstążeczki masz?

Przed chwilą, MonteChristo napisał:

Wszyscy go wspierają...

Ja to myślę co by jaką zrzutę założyć na naprawę pseldołursusa...

On każdemu pomaga, to powinniśmy się odwdzięczyć...

• Confused 1
Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Robisz zakupy w biedrze?

Tak, mleko dla kota, karma dla psa,  winogrona,  banany , nektaryny brzoskwinie mandarynki i inne cytrusy, plus domestos, papier toaletowy.

Opublikowano
6 minut temu, Mateusz1q napisał:

rzucasz ogólnikami typu "zrobili żeby wzrosło" i oczekujesz dyskusji? haha wrzuciłem ci wykres z inwestycjami, jaki chcesz jeszcze? PKB per capita? 

Ile zarabiamy więcej przez te inwestycje i co ja będę z tego miał? 

Opublikowano
8 minut temu, pedro2 napisał:

6godzin 

4 kursy

38L paliwa 

Bocznymi jeżdżę 

W burtach towar jak smar 🤣 na czubek idzie bardziej słomiasty.

Szkoda, że wagi nie ma po drodze.

Koło 8t jest 

Pierwszy raz  jechał główną, nie dość że dalej to chyba płuco przebiłem bo w boku boli 🙆 

By ich hvj z takim asfaltem

Polniaki lepsze niż to. 

Ale kurła serio coś mnie rwie 🤕 

IMG_20240903_190652_5.jpg

No to wiele nie pomyliłem się pisząc, że kurs koło 2 godzin zajmie, tym bardziej, że wcześniej pisałeś o 2 pronarkach

Opublikowano
9 minut temu, MonteChristo napisał:

A to byś musiał przewinąć kilka stron i zweryfikować z tych osób które tu się udzielają kto cisnął bede ze anglik mu się zepsuł. Bardziej myślałem że jako ekonomista o tym bilansie mi napiszesz 

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Tak, mleko dla kota, karma dla psa,  winogrona,  banany , nektaryny brzoskwinie mandarynki i inne cytrusy, plus domestos, papier toaletowy.

Dla kacapa to Merlin w groszku chyba kupujemy kotom żreć wcale nie dajemy to też oszczędność. Owoce rosną jakieś a i co dwa dni sąsiad przynosi To już wina zacząłem robić a chemia to z hurtowni i papier. Ludwika ostatnio po 6zl nakupilem ale jeszcze vat się zdejmie 

3 minuty temu, Mateusz1q napisał:

chłopie, zadajesz pytania jak 5 latek

No to co Ty pięciolatkowi nawet byś nie potrafił odpowiedzieć? Pr9dukuj się 

Opublikowano
16 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A co tam?

Wstążeczki masz?

Wszyscy go wspierają...

Ja to myślę co by jaką zrzutę założyć na naprawę pseldołursusa...

On każdemu pomaga, to powinniśmy się odwdzięczyć...

Nie mam

A i ksiądz nieomachał

20240903_195735.jpg

• Sad 1
Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Dla kacapa to Merlin w groszku chyba kupujemy kotom żreć wcale nie dajemy to też oszczędność. Owoce rosną jakieś a i co dwa dni sąsiad przynosi To już wina zacząłem robić a chemia to z hurtowni i papier. Ludwika ostatnio po 6zl nakupilem ale jeszcze vat się zdejmie 

No to co Ty pięciolatkowi nawet byś nie potrafił odpowiedzieć? Pr9dukuj się 

Polska się nie rozwija bo ty chodzisz w gumisiach. Dalej nie muszę się produkować 

Opublikowano

Ale walkę stoczyłem.

Ćma ponad 7cm. uj***ła cały sufit w salonie i przedpokoju. Na szczęście ten jej pył idzie łatwo szmatką usunąć.

Nim pierwszy raz usiadła myśeliśmy że nietoperz🤣

20240903_194702.jpg

Opublikowano

Chyba nawet w tym roku na nogach nie miałem ale dobra. Niech leżą rękawice 

2 minuty temu, Mateusz1q napisał:

Polska się nie rozwija bo ty chodzisz w gumisiach. Dalej nie muszę się produkować 

Rozejrzyj się co się dzieje i nie łykaj jak pelikan 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v