Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
41 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Może to dlatego, że reprezentujesz taki poziom wiedzy i umiejętności posługiwania się językiem jak tutaj...

👍👍👍👍

Siema słońce świeci następny dzień suszy 

Opublikowano
11 minut temu, marulekk napisał:

No taki Bamber dotowany z gopsu a taki pordzewiałym ciągnikiem pracuje 🙆

Nie dostałem innego jeszcze

Ładowarka by się zdała przegubowo

Tyle że jest boto, a po bocie Ładowarka nie da rady 

Opublikowano

A czemu nie da rady? kurła miałem taką w planach na ten rok ale u mnie od jesieni do wiosny bagienko na placu 🥺

Karol6130 napisał:

11 minut temu, marulekk napisał:

No taki Bamber dotowany z gopsu a taki pordzewiałym ciągnikiem pracuje 🙆

Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał:

Przegubowa właśnie da rade, w błocie idzie dużo lepiej niż ze skrętnymi kołami.

Opublikowano
17 minut temu, Bananek napisał:

Tyś nauczycielem?

Też, ale nie praktykujący.

Prqcowałem troche  w szkole zaocznej. Teraz nie.

Chciałem po studiach gdzieś na etat do technikum albo liceum handlowego na nauczyciela zawodu, ale w okolicy nigdzie miejsca nie było. Gówniarzy w podstawówce nie chce. Tak mają źle w szkołach, że jak któryś nauczyciel idzie na emeryture to na jego miejsce syn albo córka. Teraz mam dobrą prace u prywaciarza, nie narzekam.

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

6 minut temu, Desperado napisał:

Co Ty gadasz?  🙆‍♂️

nie wszystkie oczywiście 

5 minut temu, Kowalsky30 napisał:

To, że dziwne to wiem. A co tym razem odwaliła? 

Dziecka nie , dom postawić chcę też nie pasuje 🤦 

6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Ktore?

Niektóre 

a co jej pasuje jak tak czytam?

Desperado napisał:

3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Dziecka nie , dom postawić chcę też nie pasuje 🤦 

To o co jej chodzi?

jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze

Opublikowano
14 minut temu, Sylwekx25 napisał:

A czemu nie da rady? kurła miałem taką w planach na ten rok ale u mnie od jesieni do wiosny bagienko na placu 🥺

9 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Się zawiesi zaraz i tyle 

No i przede wszystkim ich cena 

Ciapek zrobi więcej i tańszy 

Ładowacz i pole obskoczy

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Technologia żywności i BHP w Olsztynie a pedagogika na Uniwersytecie Białostockim w śledziowej stolicy.

To takie coś pod ,,garkotluka""?

Opublikowano
Karol6130 napisał:

14 minut temu, Sylwekx25 napisał:

9 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Się zawiesi zaraz i tyle 

No i przede wszystkim ich cena 

Ciapek zrobi więcej i tańszy 

Ładowacz i pole obskoczy

Czyli jednak muszę chyba zrezygnować z pomysłu... A chciałem trochę mf-a przyoszczędzić bo szkoda mi go po tym błocie męczyć

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Jak na złom to dobre ... Znikają w podobnym tempie jak inne tańsze, ale mają naklejkę Waryński ...

@Rolnik1973 zobacz, będzie mało kukurydzy, musi ziarko zdrożeje ;) https://wiescirolnicze.pl/ministerstwo-beda-rekordowe-zbiory-kukurydzy/

To nie warto przepłacać 100% względem najtańszych 🤷  

Dłuta z waryniaka skończyły się szybciej niż jakieś No name z żelaznego sklepu 😜

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Też. Ja mam specjalizacje towaroznawstwo artykułów pochodzenia zwierzęcego ale gotowanie makaronu też mieliśmy. 

Czyli wszystko i w sumie nic

Tak jak wszędzie 

Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał:

Czyli wszystko i w sumie nic

Tak jak wszędzie 

Szkolnictwo wyższe w Polsce wymaga reformy ale nikt nie chce się tego podjąć bo studia nie są dla studentów tylko dla wykładowców, profesorów i innych z tego żyjących.

Przez 5 lat to sam już nie wiem ile obskoczyłem zakładów produkcyjnych -rzeźni, ubojni, masarni, browarów, piekarni, mroźni, wytwórni pasz, browarów, ferm drobiu itp itd. Nawet wylęgarnie, laboratoria badające glebe miód czy inne.

Opublikowano
6 minut temu, Baks00 napisał:

Ja tam uważam że teorie może i wyuczysz,ale nie mając praktyki to nie masz nic-ale to tylko me zdanie

Pod tym względem to było w porządku. Robiliśmy analize żywności, paszy, mleka, miodu, gleby itp itd produkowaliśmy jogurty kiełbasy itp itd.

Tyle że jak nie masz podstaw teoretycznych to nie nabrykasz w praktyce. Papier jest potrzebny, bo bez papieru nie znajdziesz dobrej prqcy. Ale fakt jest taki, że studia są za długie i źle zorganizowane i jeszcze upłynie sporo latek zanim to zmienią.

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

.

Tyle że jak nie masz podstaw teoretycznych to nie nabrykasz w praktyce. Papier jest potrzebny, bo bez papieru nie znajdziesz dobrej prqcy. Ale fakt jest taki, że studia są za długie i źle zorganizowane i jeszcze upłynie sporo latek zanim to zmienią.

Chyba że masz dobre znajomości ..

Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Chyba że masz dobre znajomości ..

Podstawa ale i tak bez jakiegoś papierku trudno, zwłaszcza w budżetówce gdzie ustawowo są wymagane jakieś kwalifikacje. Tak jak było z Kolegium Himanum czy jak tam, robili tam(kupowali papiery o skończonych studiach). Na początku wybuchła afera że to pisowcy, ale jak wypłyneło że dokumenty kupili też posłowie z PO to sprawe wyciszyli. Gdyby mieli wcześniej to nie musieli by kombinować.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v