Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
41 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Może to dlatego, że reprezentujesz taki poziom wiedzy i umiejętności posługiwania się językiem jak tutaj...

👍👍👍👍

Siema słońce świeci następny dzień suszy 

Opublikowano
11 minut temu, marulekk napisał:

No taki Bamber dotowany z gopsu a taki pordzewiałym ciągnikiem pracuje 🙆

Nie dostałem innego jeszcze

Ładowarka by się zdała przegubowo

Tyle że jest boto, a po bocie Ładowarka nie da rady 

Opublikowano

A czemu nie da rady? kurła miałem taką w planach na ten rok ale u mnie od jesieni do wiosny bagienko na placu 🥺

Karol6130 napisał:

11 minut temu, marulekk napisał:

No taki Bamber dotowany z gopsu a taki pordzewiałym ciągnikiem pracuje 🙆

Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał:

Przegubowa właśnie da rade, w błocie idzie dużo lepiej niż ze skrętnymi kołami.

Opublikowano
17 minut temu, Bananek napisał:

Tyś nauczycielem?

Też, ale nie praktykujący.

Prqcowałem troche  w szkole zaocznej. Teraz nie.

Chciałem po studiach gdzieś na etat do technikum albo liceum handlowego na nauczyciela zawodu, ale w okolicy nigdzie miejsca nie było. Gówniarzy w podstawówce nie chce. Tak mają źle w szkołach, że jak któryś nauczyciel idzie na emeryture to na jego miejsce syn albo córka. Teraz mam dobrą prace u prywaciarza, nie narzekam.

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

6 minut temu, Desperado napisał:

Co Ty gadasz?  🙆‍♂️

nie wszystkie oczywiście 

5 minut temu, Kowalsky30 napisał:

To, że dziwne to wiem. A co tym razem odwaliła? 

Dziecka nie , dom postawić chcę też nie pasuje 🤦 

6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Ktore?

Niektóre 

a co jej pasuje jak tak czytam?

Desperado napisał:

3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Dziecka nie , dom postawić chcę też nie pasuje 🤦 

To o co jej chodzi?

jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze

Opublikowano
14 minut temu, Sylwekx25 napisał:

A czemu nie da rady? kurła miałem taką w planach na ten rok ale u mnie od jesieni do wiosny bagienko na placu 🥺

9 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Się zawiesi zaraz i tyle 

No i przede wszystkim ich cena 

Ciapek zrobi więcej i tańszy 

Ładowacz i pole obskoczy

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Technologia żywności i BHP w Olsztynie a pedagogika na Uniwersytecie Białostockim w śledziowej stolicy.

To takie coś pod ,,garkotluka""?

Opublikowano
Karol6130 napisał:

14 minut temu, Sylwekx25 napisał:

9 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Się zawiesi zaraz i tyle 

No i przede wszystkim ich cena 

Ciapek zrobi więcej i tańszy 

Ładowacz i pole obskoczy

Czyli jednak muszę chyba zrezygnować z pomysłu... A chciałem trochę mf-a przyoszczędzić bo szkoda mi go po tym błocie męczyć

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Jak na złom to dobre ... Znikają w podobnym tempie jak inne tańsze, ale mają naklejkę Waryński ...

@Rolnik1973 zobacz, będzie mało kukurydzy, musi ziarko zdrożeje ;) https://wiescirolnicze.pl/ministerstwo-beda-rekordowe-zbiory-kukurydzy/

To nie warto przepłacać 100% względem najtańszych 🤷  

Dłuta z waryniaka skończyły się szybciej niż jakieś No name z żelaznego sklepu 😜

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Też. Ja mam specjalizacje towaroznawstwo artykułów pochodzenia zwierzęcego ale gotowanie makaronu też mieliśmy. 

Czyli wszystko i w sumie nic

Tak jak wszędzie 

Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał:

Czyli wszystko i w sumie nic

Tak jak wszędzie 

Szkolnictwo wyższe w Polsce wymaga reformy ale nikt nie chce się tego podjąć bo studia nie są dla studentów tylko dla wykładowców, profesorów i innych z tego żyjących.

Przez 5 lat to sam już nie wiem ile obskoczyłem zakładów produkcyjnych -rzeźni, ubojni, masarni, browarów, piekarni, mroźni, wytwórni pasz, browarów, ferm drobiu itp itd. Nawet wylęgarnie, laboratoria badające glebe miód czy inne.

Opublikowano
6 minut temu, Baks00 napisał:

Ja tam uważam że teorie może i wyuczysz,ale nie mając praktyki to nie masz nic-ale to tylko me zdanie

Pod tym względem to było w porządku. Robiliśmy analize żywności, paszy, mleka, miodu, gleby itp itd produkowaliśmy jogurty kiełbasy itp itd.

Tyle że jak nie masz podstaw teoretycznych to nie nabrykasz w praktyce. Papier jest potrzebny, bo bez papieru nie znajdziesz dobrej prqcy. Ale fakt jest taki, że studia są za długie i źle zorganizowane i jeszcze upłynie sporo latek zanim to zmienią.

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

.

Tyle że jak nie masz podstaw teoretycznych to nie nabrykasz w praktyce. Papier jest potrzebny, bo bez papieru nie znajdziesz dobrej prqcy. Ale fakt jest taki, że studia są za długie i źle zorganizowane i jeszcze upłynie sporo latek zanim to zmienią.

Chyba że masz dobre znajomości ..

Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Chyba że masz dobre znajomości ..

Podstawa ale i tak bez jakiegoś papierku trudno, zwłaszcza w budżetówce gdzie ustawowo są wymagane jakieś kwalifikacje. Tak jak było z Kolegium Himanum czy jak tam, robili tam(kupowali papiery o skończonych studiach). Na początku wybuchła afera że to pisowcy, ale jak wypłyneło że dokumenty kupili też posłowie z PO to sprawe wyciszyli. Gdyby mieli wcześniej to nie musieli by kombinować.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v