Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

A jak wcześniej z płatnością?

Pierwszy raz z nimi współpracuję. Poślizg na każdej fakturze.

Stara firma zawsze przed czasem

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Strongman napisał:

Nie po prostu sprzedaje człowiekowi co płaci a nie szukam dla pare groszy nie wiadomo kogo bo potem tak jest.

Ja tak samo truskawkę od zawsze odstawiam na ten sam skup, wcześniej odstawiali tam rodzice, i odkąd pamiętam to nigdy nie było problemów z terminową płatnością. Nieraz po 2-3 dniach, ale zazwyczaj nie później niż 2 tyg od faktury i jest kasa na koncie.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

No ale czy wolałbyś nòwkę kugę z najmniejszym silnikiem w benzynie bez kamer, asystentów, skóry szyberdachu, podgrzewanych szyb, chromowych dodatków, alufelg i innych za przykładowe 120tys czy 3 letnie w tej cenie z tymi wszystkimi dodatkami?.

W 2019 kupiłem nowego superba wyszedł ok 108000tys brutto miesiąc temu go sprzedałem za 87tys z przebiegiem niecale 100k , w superbie już był olej w skrzyni do wymiany,rozrząd , klocki tarcze  ,więc padła decyzja że lepiej sprzedać i kupić nowy trochę dołożyć i znów paręnaście lat spokoju 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Agrest napisał:

Pierwszy raz z nimi współpracuję. Poślizg na każdej fakturze.

Stara firma zawsze przed czasem

Bo tak to jest jak się wrażeń szuka, stara firma pewnie parę groszy mniej płaciła ale terminowo, to teraz zarobek w nowej bokiem wychodzi ...

Nieraz się pojawiają jakieś skupy podwórkowe co niby 10-20gr więcej dają, ale ja wolę zawieźć na stary sprawdzony skup gdzie wiem że pieniądze będą na czas ... Takie skupy krzaki to jak te nawozy wapniowe wożone od podwórka do podwórka, uj wie co tam w tych workach na prawdę jest ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

W poniedziałek mija 5 tygodni i ani słuchu ani widu za bydlaki

duzo? gdzie wy sprzedajecie? 14 dni a przelew na 6 dzien zawsze

11 minut temu, slawek74 napisał:

grafit to dobry na bramę do garaźu 😁

mam w graficie

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

Nie po prostu sprzedaje człowiekowi co płaci a nie szukam dla pare groszy nie wiadomo kogo bo potem tak jest.

Jak na razie wszyscy mi zapłacili. Jednak przerwy czasem były. 

Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Bardzo ładny.

A zauważyli?

Teraz malują w taka paletę...

Nie wiem jak nazwać...

Takie bardziej wojskowe...khaki, szare, zielonkawe...

bym kupila nawet z tego salonu jakby było wojskowe kolory mi nie odpowiadaja 

Opublikowano
1 minutę temu, korasss napisał:

W 2019 kupiłem nowego superba wyszedł ok 108000tys brutto miesiąc temu go sprzedałem za 87tys z przebiegiem niecale 100k , w superbie już był olej w skrzyni do wymiany,rozrząd , klocki tarcze  ,więc padła decyzja że lepiej sprzedać i kupić nowy trochę dołożyć i znów paręnaście lat spokoju 

To jest ten przeskok. Wchodzisz w nowe to najkorzystniej co 3-4 lata zmieniać na nowe. Ale trzeba mieć dość gruby portfel bo w tym przedziale auto traci najwięcej.

A to że wziąłeś 87 nie znaczy że dobra cena bo pewno 50% wartości nowego. No i tą różnicę trzeba mieć.

Ten co kupił dołoży ze 6-8 tys. Zrobi kolejne 100 tys km.

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

No , oprocentowanie lokat spadło i już jestem nie tylko dobre 1,5 miesiąca w plecy , ale i na oprocentowaniu też.

Z mieszkanie płacę na 5-8 miesięcy z góry. Braknie kilka zł do czynszu w kolejnym miesiącu i już k**wy odsetki liczą

no strasznie w dół poszły czy w końcu zniosą ten podatek belki?

Opublikowano (edytowane)

Mi tez wszyscy ale musiałem ich odwiedzić w domu bo tak by nie zapłacili.

No i poco mi to jak moje pieniądze mi się słusznie nalezą a nie szlajać się po czyich domach jak bym nie miał co robić marnować czas i pieniądze na dojazd nie szukam teraz nie wiadomo kogo.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Bo tak to jest jak się wrażeń szuka, stara firma pewnie parę groszy mniej płaciła ale terminowo, to teraz zarobek w nowej bokiem wychodzi ...

Nieraz się pojawiają jakieś skupy podwórkowe co niby 10-20gr więcej dają, ale ja wolę zawieźć na stary sprawdzony skup gdzie wiem że pieniądze będą na czas ... Takie skupy krzaki to jak te nawozy wapniowe wożone od podwórka do podwórka, uj wie co tam w tych workach na prawdę jest ...

Nie wiem czy znajdzie się bardziej nieufnego klienta jak ja. Tu zdecydowały inne sprawy, połączył nas inny biznes, cena taka sama, ale odbiór z domu.

Na razie się nie martwię, pieniądze raczej będą ale dalszej współpracy nie

2 minuty temu, malaczarna napisał:

no strasznie w dół poszły czy w końcu zniosą ten podatek belki?

Nie, już powiedzieli że bez szans w najbliższym.czyli 2025r. To 10 dodatkowych mld w budżecie

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Nie wiem czy znajdzie się bardziej nieufnego klienta jak ja. Tu zdecydowały inne sprawy, połączył nas inny biznes, cena taka sama, ale odbiór z domu.

Ja za swojego życia pamiętam tylko raz jak ojcu później za świnie zapłacił, ale to była sytuacja typu win-win, kupujący budował nowy zakład i zamiast wziąć kredyt w banku to zapłacił pół roku później z pewnym dodatkiem, ojciec miał więcej niż jakby włożył na lokatę, kupujący taniej niż kredyt w banku, każdy był zadowolony, ale to było uzgodnione wcześniej a nie niespodzianka po dostawie towaru. Jakieś ugody nawet na opóźnioną płatność były czy coś, nie pamiętam już dokładnie, ale tak jak uzgodnili tak było, po pół roku oddał z dodatkiem.

Opublikowano
25 minut temu, Desperado napisał:

Za PiSu płacili, z tą ekipą złodziej się mnożyć dopiero zacznie.

Tak było 

21 minut temu, Strongman napisał:

Płaci a jak waży?

16 minut temu, malaczarna napisał:

duzo? gdzie wy sprzedajecie? 14 dni a przelew na 6 dzien zawsze

Dużo, nawet bardzo 

10 minut temu, Karol6130 napisał:

Do LLU poszły? 

Nie. Tam płacą bardzo szybko

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Strongman napisał:

Dokładnie. Ja sprzedaje do dużych sprawdzonych firm a nie jakiś Januszexów co dają 50gr więcej.

U mnie 20 lat temu przyjechała w okolicy nowa firma skupująca płacili po 50-70gr więcej za kg. Chłopy się rzucili, pierwszy miesiąc kasa od razu na koncie, wszyscy szczęśliwi no to reszta sprzedaje. Po kilku miesiącach firma znikneła razem z bydłem, trzodą i pieniędzmi. Policja pojechała pod adres w Krakowie a tam jakaś kobieta wychodzi z mieszkania w bloku i mówi że nic nie wie:). Znajomy utopił 70 tys.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano
28 minut temu, Agrest napisał:

Korektę dosłali czy nadal nie?

Nic. Wezwania też nie odbierają. Drugie awizo leży na poczcie.

Podsunięto mi pewien pomysł. Po niedzieli realizujemy 

1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

Dokładnie. Ja sprzedaje do dużych sprawdzonych firm a nie jakiś Januszexów co dają 50gr więcej.

Co to znaczy dużych i sprawdzonych?

Ode mnie wziął człowiek którego znam ponad 10 lat, wielokrotnie handlowaliśmy w jego poprzedniej pracy-tamta ubojnię zamknięto. Czy uważasz że to nie był sprawdzony człowiek?

Dodatkowo przed sprzedażą z którą tydzień zwlekałem firma sprawdzona bardzo dokładnie.

Nie jestem pierwszy lepszy z łapanki w takie rzeczy

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Nic. Wezwania też nie odbierają. Drugie awizo leży na poczcie.

Choć to nie moje to już mnie aż telepie na złodziei, oby nie, ale sprawa lekko już śmierdzi z odzyskiem kasy.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

Wiem doskonale że jest tu użytkownikiem,nie udziela się ale namiętnie czyta wpisy w temacie cen bydła 

1 minutę temu, Desperado napisał:

Choć to nie moje to już mnie aż telepie na złodziei, oby nie, ale sprawa lekko już śmierdzi.

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Jak się nie zna to kupi po helmucie Mercedesa jak mój znajomy, każdy kumaty od razu widział że pasowanie na masce się nie zgadza, ale to by było nic, a po pomiarach na jednym słupku zabrakło miernika do lakieru ... czyli wiadomo co się działo. Ale handlarz zapewniał że perełeczka i Niemiec do granicy gonił xD 

A taki nowy przy takim użytkowaniu jak u niego to podziała, to i tak więcej niż 70km/h jeździć nie będzie bo Pioter większych prędkości nie rozwija, byle na olej nie żydzić i dla niego spokojnie wytrzyma . Tylko niech się zastanowi nad tym 1.2

Weź to później rozjeździj żeby choć te 130 jechało 

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Powinno być tak że jak firma nie płaci, walić do netu że ta i ta firma nie płaci na czas i jej niczego nie sprzedawać, a nie jakieś ochrona złodziejstwa.