Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, Strongman napisał:

Chłopaki piwo piją po drzewem a nie pomiot wozą

A ja wozę, teraz cały tydzień będę woził

20240829_161911.jpg

20240829_162213.jpg

Czym to wozisz? 3,5t rozrzutnikiem

Opublikowano
8 minut temu, malaczarna napisał:

a tu Pan Ryszard ma nowy mostek przejeżdżałam ostatnio czuć pieniądz 

dla mnie ważniejsze kiedy nową brame bedzie otwierać i zamykać 

Opublikowano

Operacja się udała przeszczep się przyjął, 

To co czas jakoś gównoburze zacząć 😸

Pochwalcie się ile do waszych fyndów drzwi kosztują bo do Zetora w sklepie oryginalne 400 zł na dzień dzisiejszy 🤠

17249438000991831529854725994453.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, pedro2 napisał:

Obrotowa 😉

Ta Łomża to w zestawie z szybą.

Coby rynce tak nie dygotały 🤭

To Łomża to wiesz specjalnie postawiona żeby nijaki bezbarwny desperat miał o czym pisać 😝🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, marulekk napisał:

Pochwalcie się ile do waszych fyndów drzwi kosztują bo do Zetora w sklepie oryginalne 400 zł na dzień dzisiejszy 🤠

Coś koło 1800 z montażem.

Ale ubezpieczalnia płaciła to nie szkoda 🔨🔨 

I to już ze dwa lata temu 

Edytowane przez pedro2
  • Thanks 1
Opublikowano
24 minuty temu, marulekk napisał:

305 w Kaliszu zapłaciłem jakieś dwa tygodnie temu. Tylko lewe. Dla jasności też do Zetora i też oryginalne

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Jakoś się P0pruje

IMG_20240829_171556.jpg

IMG_20240829_170025.jpg

Chryste panie nie szkoda sprzętu,  poza tym nawet jak i jęczmień masz siać to możesz trochę zwlec z tą orką może coś popada kiedy

1 minutę temu, Qwazi napisał:

305 w Kaliszu zapłaciłem jakieś dwa tygodnie temu. Tylko lewe. Dla jasności też do Zetora i też oryginalne

No ta w Kaliszu jest siedziba Zetora to i taniej a sklep u mnie musi też zarobić wychodzi na to że stówkę

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

czytałeś to co linkujesz ....tu nie ma daty pewnej bo na umowie była tylko pieczatka banku i obowiązuje wypowiedzenie ustawowe  ....dwa dzierżawca był pozwany i sąd oddalił bo nie doszło jeszcze do skutecznego wypowiedzenia i obciążył powódkę która domagała się wydania natychmiast   nieruchomości i zwrotu kosztów sądowych 

Tu nie ma nic podobnego bo tu nie było umowy z datą pewna potwierdzona u notariusza albo gminę ....prawo własności nie jest święte w tym kraju ..umowy na czas określony z datą pewna  obowiązują nabywcę /spadkobiercę i tak stanowi prawo w tym kraju że umowy/najmu  dzierżawy  są ważniejsze 🤣🤣🤣

Bogdan czytałem. Nie wrzuciłem tego żeby się spierać, tylko, żeby sobie ludzie przeczytali, jak sąd rozpatrzył i uzasadnił. W żaden sposób tego nie komentowałem i nie zamierzam. A kolega, który pytał pierwszy chyba nie miał daty pewnej, o ile dobrze pamiętam 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Bogdan czytałem. Nie wrzuciłem tego żeby się spierać, tylko, żeby sobie ludzie przeczytali, jak sąd rozpatrzył i uzasadnił. W żaden sposób tego nie komentowałem i nie zamierzam. A kolega, który pytał pierwszy chyba nie miał daty pewnej, o ile dobrze pamiętam 

toć pisał że umowa notarialna 🤔....sąd tu wziął stronę dzierżawcy a nie właściciela ...choć nie uznał słusznie umowy za umowę z datą pewna o co wnosi dzierżawca 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 6465 napisał:

Tam jest poplon stalerzowany. Kultywator to by się zapchał po 3m. Od ruszenia. 

To agregat talerzowy na głęboko, takiej ziemi nie ma sensu ruszać głębiej niż na 10-15cm.

Jeden przepłon taki mam to się orze bo w całym kawałku to z 15% tego piachu, ale jakby całe pole takie było to agregat talerzowy albo scierniskowca głębiej puścić i wystarczy.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
14 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Jakoś się P0pruje

IMG_20240829_171556.jpg

IMG_20240829_170025.jpg

Co to za radło?

Opublikowano
12 minut temu, Bogdan_ja napisał:

toć pisał że umowa notarialna 🤔....sąd tu wziął stronę dzierżawcy a nie właściciela ...choć nie uznał słusznie umowy za umowę z datą pewna o co wnosi dzierżawca 

A to mi się pokręciło myślałem, że bez notariusza. A sąd jak to sąd odpowiada przed Bogiem i własnym sumieniem🤷...

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

A to mi się pokręciło myślałem, że bez notariusza. A sąd jak to sąd odpowiada przed Bogiem i własnym sumieniem🤷...

W obecnych czasach nie ma czegoś takiego jak sumienie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v