Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

Rochu nie obrażaj kobiety, wiesz, że to wrażliwy punkt☝️...nawet gdyby tak było, to i tak są cechy indywidualne i to niegrzeczne jest...

Kobieta nie jest gruba. Jedynie ma przyciasną odzież.

6 minut temu, wojtal24 napisał:

okład z piersi 🤭😄😄

To dla chłopa. A dla kobiety?

Opublikowano
32 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@Bananek tylko czym one się różnią ?? To nawet Konfederacja która udawała taka z poza układu coraz bardziej klei się do PiSu ... Konfederacja już ostatnio mówi o wspólnym kandydacie na prezydenta razem z PiSem ... Czyli tak na prawdę jest wybór PiS-PO i ewentualne ich doczepy pod innymi nazwami ...

A co to za wybor jeśli nic się nie zmieni? 🤣

• Like 1
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

7 minut temu, Łolek napisał:

Trzy szybkie pytania bo tak cię czytam i mnie zaciekawiles 

Brałeś ślub kościelny 

Dzieci chrzciłeś

Pogrzeby rodziny z księdzem 

???

Wiesz, kiedyś miałem inne podejście do Kościoła, a pogrzeb rodziny to sprawa tego czy dana osoba wierzy czy nie, bo tą osobę należy pochować wg tego jak ona by chciała a nie jak ja . I tak szczerze, gdyby instytucja KK zachowywała się jak w protestantyzmie to nic bym do niej nie miał a i pewnie nadal bym chodził do kościoła. Tylko sama instytucja KK przypomina mafie, dla której liczy się tylko mamona zamiast wiernych co skutecznie zniechęca mnie do kościoła .

Tomek rozumiem że pogrzeb świecki będą mieli Twoi najbliżsi i Ty oczywiście nikomu nie życzę śmierci żeby była jasność ja jakiś czas temu byłem na pogrzebie za Płockiem u znajomego mama zmarła i też oni do Kościoła nie, kościół zły i nie dobry nie potrzebny (ok rozumie to i szanuje) no ale mama zmarła więc co ludzie powiedzą jak pogrzeb bez księdza? śmiesznie było bo ksiadz na kazaniu powiedział dwa zdania zresztą bardzo mądrze. mam gdzieś z Twoich stron (tak mi się wydaje) kolegę który wrzenil się niedaleko mnie i on też ma podobne podejście do kościoła jak Ty może to tak w Waszych stronach. on też do Kościoła nie zabardzo w niedziele mu idzie najlepiej robota. tak że każdy ma swoje.

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, Qwazi napisał:

Też tak myślę i dlatego chcę sprawdzić, czy ona jest konkret dziewczyna, czy nie bardzo🤷...a to samo imię wiele kobiet nosi, więc niczym nie ryzykuje. Zresztą niczego więcej nie zamierzam od niej wyciągać...

Mieczysław nie podszywaj się ☝️...

Gdzie ja i deutz...

• Haha 1
Opublikowano

@wojtal24 ja nikogo nie zmuszam do kościoła, ale i niech nikt mi nie zakazuje wyjechać ciągnikiem w niedzielę, a wtedy wszystkim będzie łatwiej ... Jak ktoś chce w niedzielę iść do kościoła to niech idzie a jak ktoś chce pryskać to niech sobie pryska, ja też zazwyczaj w niedzielę odpoczywam, ale nieraz jest taka robota jak zbiory że trzeba zrobić  ....

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

@wojtal24 ja nikogo nie zmuszam do kościoła, ale i niech nikt mi nie zakazuje wyjechać ciągnikiem w niedzielę, a wtedy wszystkim będzie łatwiej ... Jak ktoś chce w niedzielę iść do kościoła to niech idzie a jak ktoś chce pryskać to niech sobie pryska, ja też zazwyczaj w niedzielę odpoczywam, ale nieraz jest taka robota jak zbiory że trzeba zrobić  ....

zbiory to rzecz jasna nie ważne czy owoc czy zniwa

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, wojtal24 napisał:

zbiory to rzecz jasna nie ważne czy owoc czy zniwa

A jak muszę opryskać truskawki w niedzielę, bo w sobotę wiało a w poniedziałek ma padać ??  Chce to opryskam, nie chce to nie ... I nikomu nic do tego, to mój wybór.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Takem się zabierał do tej roboty, że pół hektara wsiewki wypalonej trawy zrobił, a hektar lucerki nie zdążył. 🤦

Deszcz pogonił

Ojciec się śmiał.

Teraz ja się śmieję bo cały dzień się kręcił, a jak deszcz naszedł to wlazł rynnę na oborze czyścić i moknie 😑 

Karma wraca

Nie bądźta złośliwe ☝️ 

Jutro się posieje.

Jedziem na browara z pomagierem

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Michal2399 napisał:

Ja to zawsze daje nawozy tylko na 1 i 2 pokos . Na resztę nie liczę urośnie coś to urośnie nie to uj. 4 pokos to wątpię że urośnie bo i dzień już krótszy i zimniej jesienią jest.

U mnie pod te pierwsze trzy pokosy, o ile deszcz pada to nawóz zawsze idzie, pod czwarty i ewentualnie piąty bo to dużo zależy od roku i od danej trawy to idzie już tylko gnojówka. No i po tym co napisałeś to z takim podejściem to nie dziwię Ci się, że musisz siano dokupować, jak urodzajny w opady rok to te 4-5 pokosów z sezonu jest jak najbardziej realne, i nie mów mi, że nie urośnie jeszcze nic na jesieni bo to dużo zależy właśnie od opadów i od tego jak właśnie dbamy o uz, swego czasu najpóźniej 5 pokos robiłem w okolicach 15-20 października więc nie ma rzeczy niemożliwych, a że mamy dopiero 19 sierpnia, a do października jeszcze trochę wody w rzece musi upłynąć więc krótko mówiąc Ty wiesz swoje ale ja też wiem swoje i będę robił tak jak mi to pasuje, a że czasem gdzieś popełnię błąd, to mówi się trudno i żyje się dalej, jestem tylko człowiekiem i to normalne że gdzieś po drodze te błędy mogą być, bo nie ma ludzi nieomylnych ani wszechwiedzących.

Edytowane przez WitekRolnik
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, pedro2 napisał:

Takem się zabierał do tej roboty, że pół hektara wsiewki wypalonej trawy zrobił, a hektar lucerki nie zdążył. 🤦

Deszcz pogonił

Ojciec się śmiał.

Teraz ja się śmieję bo cały dzień się kręcił, a jak deszcz naszedł to wlazł rynnę na oborze czyścić i moknie 😑 

Karma wraca

Nie bądźta złośliwe ☝️ 

Jutro się posieje.

Jedziem na browara z pomagierem

Z tym browarem to mnie przekonałeś 🔥

Opublikowano
56 minut temu, wojtal24 napisał:

rozwód wzięłaś?

Nie chce  mi dać za bardzo się do ziemi przywiazal

27 minut temu, Qwazi napisał:

A co na to miejski mąż🤔😉

Pomasuje plecy po 22

27 minut temu, jacor73 napisał:

Chyba, że to jest kolega a nie koleżanka 🤔

Wolałabym być kolega macie łatwiej w zyciu

Opublikowano
21 minut temu, marulekk napisał:

Z tym browarem to mnie przekonałeś 🔥

Pomagier już kombinuje, że jutro od 11 deszcz to się nie opłaca przychodzić 🤣 

Ja ci kierwa nie przyjdę 🔨

5 dyszek dostał asekuracyjnie coby nie mógł zaszaleć 😉

• Haha 2
Opublikowano
59 minut temu, Qwazi napisał:

A co na to miejski mąż🤔😉

W polu robi. Jak to na mieszczuchów przystało 😅😉

23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Kompletnie niepotrzebna ale robiona w czasach kiedy ani nie miałem swoich pieniędzy ani żadnej mocy decyzyjnej.

Przynajmniej kisić trawy nie musisz. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v