Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

na różne zbytki/pierdoły wydają na weselu grubą kasę a ofiara za ślub za duża... ....wygodnictwo ...🤦

Właśnie. Organistemu mogliby też więcej płacić. 

Opublikowano
11 minut temu, malaczarna napisał:

W środku lata?

Dzaneta

Powrót do pracy mam słaby znowu plecy bola

Ano w środku lata też. Aby nogawa luźna to jajka się nie pocą, kamaszy też jak stopa dbana to nie uciążliwe a bezpieczniejsze niż crocsy

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Jak kosciol skupia masę tych niewolników 

Dla Ciebie to wszyscy niewolnicy. Już tu ciągle to piszesz. Ty też jesteś niewolnikiem.

Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Rysiek wie ale nie powie.

I co ona mu zrobiła, że nie powie🤔🫣...

5 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Ja wiem jak ma Boguś na imię

Skoro już to wykryłeś, to ustal jeszcze imię koleżanki 🤷...

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@Qwazi tylko ile z tych zasad pochodzi z Pisma Świętego a ile to późniejsze wymysły czarnej mafii ? Początkowo dniem świętym katolików była sobota, potem mafia watykańska zmieniła to na niedzielę, a podobno zasad się nie zmienia ...

I zawsze przy hajsie, tu zasady się nie zmieniają. Czy teraz władza czy kiedyś szlachta straszyli tych poddanych niewiadomo jakimi karami boskimi aby mu tam nie podebrał z garść żyta czy żeby do roboty się nie lenili

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Bananek napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

na różne zbytki/pierdoły wydają na weselu grubą kasę a ofiara za ślub za duża... ....wygodnictwo ...🤦

jak ładnie zagra a nie rępoli z gołymi kolanam 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Czy teraz władza czy kiedyś szlachta straszyli tych poddanych niewiadomo jakimi karami boskimi aby mu tam nie podebrał z garść żyta czy żeby do roboty się nie lenili

A spowiedź w konfesjonale po co wymyślili ? Żeby z głupiego ludu wyciągać prawdę i potem za to karać xD 

• Thanks 1
Opublikowano
6465 napisał:

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Jak kosciol skupia masę tych niewolników 

Dla Ciebie to wszyscy niewolnicy. Już tu ciągle to piszesz. Ty też jesteś niewolnikiem.

mamony 🤔😉

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał:

Tomek ja stosuję przykazania. One są filarem. Dzień święty należy świecić chociażby dlatego, że człowiekowi należy się odpoczynek. To czy tym dniem będzie środa czy niedziela ma drugorzędne znaczenie

Bardziej boję się grzechu zaniedbania 

14 minut temu, 6465 napisał:

Można i po żydowsku szabat świętować w sobotę. 

Albo jak jehowi w czwartek bodaj. I myk 4 dniowy tydzień pracy 

Opublikowano
14 minut temu, slawek74 napisał:

bez przesady... chcą dzieci chrzić a do kościoła nie chodzą ... z bierzmowaniem też problem a im się nie chciało na różne zbytki/pierdoły wydają na weselu grubą kasę a ofiara za ślub za duża... ....wygodnictwo ...🤦

👍 mam wrażenie że niektórzy na przekór by w święto pracowali oby zakłucić tylko ten dzień i pokazac swoją ,,glupotę,, ze on ważniejszy...

Co dzieciak winny? Te bierzmowania to też teraz... chodź na majowe na przymus, w niedzielę na przymus, pierwsze piątki miesiąca, październikowe... I dziwne ze jak normę wyrobisz na kilka lat to nikt do kościoła chodzić nie chce 

Opublikowano
10 minut temu, Bananek napisał:

Oni to chyba i częściej. Jak jadę do znajomego to w poniedziałek, piątek i środę. To zawsze stoją na rogu przy stojaku z gazetami. Jak to inaczej nazwać jak nie świętowaniem🤔. Chyba że im ktoś za to płaci🤔

Opublikowano
gregor1284 napisał:

14 minut temu, slawek74 napisał:

bez przesady... chcą dzieci chrzić a do kościoła nie chodzą ... z bierzmowaniem też problem a im się nie chciało na różne zbytki/pierdoły wydają na weselu grubą kasę a ofiara za ślub za duża... ....wygodnictwo ...🤦

👍 mam wrażenie że niektórzy na przekór by w święto pracowali oby zakłucić tylko ten dzień i pokazac swoją ,,glupotę,, ze on ważniejszy...

Co dzieciak winny? Te bierzmowania to też teraz... chodź na majowe na przymus, w niedzielę na przymus, pierwsze piątki miesiąca, październikowe... I dziwne ze jak normę wyrobisz na kilka lat to nikt do kościoła chodzić nie chce 

po niedzieli trzyma 🤔🤦

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

Tak. Pieniadza. Ale ja sobie żyje według swoich zasad, komu uważam że trzeba pomóc to pomogę a i zaszkodzić też lubię jak ktoś zasłużył. Pamiętam jak do mnie dzwonili że jedna rodzi i brak do szpitala jechać a ja sobie na rybach siedziałem. Dobrze brały wtedym pamiętam jak dziś, no i weź tu jedź. 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A spowiedź w konfesjonale po co wymyślili ? Żeby z głupiego ludu wyciągać prawdę i potem za to karać xD 

Jest formuła "więcej grzechów nie pamiętam..."? 

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

No żeby szli się pucować. Smutna tą religia bo tylko żałuj, przepraszaj, drugi policzek nadstawiaj 

11 minut temu, slawek74 napisał:

mamony 🤔😉

Ototo. Ty też trochę?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Jest formuła "więcej grzechów nie pamiętam..."? 

Jest, tylko że to kłamstwo, a więc grzech ... Po co ksiądz musi słuchać tych grzechów, głupie chłopstwo się spowiadało w niedzielę a w poniedziałek nagle pan ślachcic wiedział kto podbiera z pańskiej stodoły, Ci głupi się dalej spowiadali, CI mądrzejsi nie ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Tak. Pieniadza. Ale ja sobie żyje według swoich zasad, komu uważam że trzeba pomóc to pomogę a i zaszkodzić też lubię jak ktoś zasłużył. Pamiętam jak do mnie dzwonili że jedna rodzi i brak do szpitala jechać a ja sobie na rybach siedziałem. Dobrze brały wtedym pamiętam jak dziś, no i weź tu jedź. 

Nie tylko pieniądza, też internetu,telefonu. 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

https://www.facebook.com/share/p/noDWXGLoHZBDv1fr/

• Like 1
Opublikowano

Powrócił do domu w nocy z "wypoczynku". Rano powódź- 60l z burzy, pompa dwie godziny wodę z podwórka pompowała. Przed wczoraj 30l z nocnej burzy.

Nie wiem co gorsze do debaty wiara czy polityka.

18 minut temu, Qwazi napisał:

I co ona mu zrobiła, że nie powie🤔🫣...

Skoro już to wykryłeś, to ustal jeszcze imię koleżanki 🤷...

Ewa

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jest, tylko że to kłamstwo, a więc grzech ... Po co ksiądz musi słuchać tych grzechów, głupie chłopstwo się spowiadało w niedzielę a w poniedziałek nagle pan ślachcic wiedział kto podbiera z pańskiej stodoły, Ci głupi się dalej spowiadali, CI mądrzejsi nie ...

Jak naprawdę nie pamiętasz, to nie kłamstwo🤷...nie wracaj do czasów pańszczyźnianych...co było a nie jest nie pisze się w rejestr...obecnie monitoring ludzi robi się innymi sposobami, które są o wiele wiele skuteczniejsze🤷...

2 minuty temu, Buszmen11 napisał:

Ewa

Odpada🤷...nie świętuje w maju

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v