Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, radekz200 napisał:

ooo Rysiu pospałeś dzisiaj 😛

No tera trochę 

3 godziny temu, konteno napisał:

Rysiu , jak kac ?

A co to takiego? 

Na 0 naP0jach

3 godziny temu, radekz200 napisał:

ooo Rysiu pospałeś dzisiaj 😛

No tera trochę 

3 godziny temu, konteno napisał:

Rysiu , jak kac ?

A co to takiego? 

Na 0 naP0jach

3 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Ile liczysz za godzinę wycinania takich grubszych krzaków 3-4cm+? 

W takie coś nie bawię się tylko grube na kłody

• Like 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Moja na studiach mieszkała z dziewczyną z pod Pasłęka to też u nich kaszojady się mówiło, teraz i u nas się mówi 🤭

To muszą tam mieć pełno feministek?

10 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A kto to?

Ale grilla nie odwolujesz?

Bo ja już bukiet mam ...

Dawaj szybko bo nic dla Ciebie nie zostanie. Oj podjem sobie na eleganckosci 

20240818_124639.jpg

uważaj na żyrandol bo też będziesz glupoty pierdo..ł🙋‍♂️🤭

Bananek napisał:

koniec występów na dziś. trza po obiadku na dożynki jechać.

kogo będziesz dożynał 🤔 zaproszenie na piśmie masz 🤔🤭

Karol6130 napisał:

Niedziela nie handlowa

Ale z daleka to...

20240818_130419.jpg

na pierwszym planie 👍👍👍👍

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
konteno napisał:

narobiłeś apetytu , chyba sie  kajtne do Dobrzyniewa trupy germanskie POoglądać

"pracuję w niedzielę zdalnie, nie ma mowy o ruszeniu z domu...."

slawek74 napisał:

zaproszenie na piśmie masz 🤔🤭

nie, ja nie rolnik. ale patrzę, że imprezę prowadzi mój dobry znajomy więc czuje się zobowiązany tam pojechać

6465 napisał:

Poszedłem po pyrki to w rzodkwi owadów że strach przejść ino szum.

IMG_20240818_125736.jpg

boisz się pszczołów?

Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

"pracuję w niedzielę zdalnie, nie ma mowy o ruszeniu z domu...."

kto powiedział że w niedzielę ? tam też dziś zamknięte a z drogo gvno widać , miała być wizyta w Ambicie przy okazji zaliczona  

Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał:

No trochę tak. Bo jak upierdzieli to swędzi jak jasny gwint. 

Facet jest od żądlenia, a nie osa 😁

Opublikowano
MonteChristo napisał:

12 minut temu, 6465 napisał:

No trochę tak. Bo jak upierdzieli to swędzi jak jasny gwint. 

Facet jest od żądlenia, a nie osa 😁

w ulu jest odwrotnie. trutnia możesz w palce brać i nie użądli. one są od unasienniania matek, a nie do obrony gniazda. nektaru też nie zbierają. żyją na koszt reszty. coś jak nasz agrofotowy Rysiek.

Opublikowano
19 minut temu, 6465 napisał:

@szymon09875 ty różnymi maszynami pracował to powiedz no która lepsza robotę zrobi?

Screenshot_2024-08-18-13-40-49-140_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2024-08-18-13-38-59-028_com.android.chrome.jpg

Dwie różne maszyny. Bezorkowiec lepiej pomiesza, ale pług dlutowy z podeszwą sobie lepiej będzie radził. 

Pług dlutowy to taki nie głębosz nie bezorkowiec. Elementy robocze drogie, koń musi być konkretny też do tego. 

Ja osobiście tych pługów nie uważam. Bardziej mi odpowiada głębosz konkretny. Lepszą robotę zrobi, a mieszać nie ma po co 

• Like 1
Opublikowano

psycho-fani start , juz jada .gdzies za ponad godzine wam pomacham..

corka w pracy ale razem ze starom , okulary przeciwsloneczne zalozcie ,taki blask od mojej gwiazdy bedzie bil, u fryzjera i pedicurzystki byla wtym tygodniu.

• Haha 4
  • Confused 1
Opublikowano

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Dwie różne maszyny. Bezorkowiec lepiej pomiesza, ale pług dlutowy z podeszwą sobie lepiej będzie radził. 

Pług dlutowy to taki nie głębosz nie bezorkowiec. Elementy robocze drogie, koń musi być konkretny też do tego. 

Ja osobiście tych pługów nie uważam. Bardziej mi odpowiada głębosz konkretny. Lepszą robotę zrobi, a mieszać nie ma po co 

Tak się zastanawiam żeby może jakiego grata do bezorki kupić i nie wiem co lepsze. Pługiem dlutowym w tym roku mi zrobili 10ha pod kuku. Na głębokość 35-40cm. Po tym poleciałem talerzowką i siew. 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

Weź załóż jakąś koszulkę cieciuritas żebyśmy cię poznali, bo pewnie sporo dziadów takich jak ty będzie machać xD 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

corka w pracy ale razem ze starom , okulary przeciwsloneczne zalozcie ,taki blask od mojej gwiazdy bedzie bil, u fryzjera i pedicurzystki byla wtym tygodniu.

Z strongmanem żeśta przyspolkowali?

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Tak się zastanawiam żeby może jakiego grata do bezorki kupić i nie wiem co lepsze. Pługiem dlutowym w tym roku mi zrobili 10ha pod kuku. Na głębokość 35-40cm. Po tym poleciałem talerzowką i siew. 

Uciągniesz 2.5 m na te 40 ? 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Dwóbelkowy gruber z podcinaczami pod kukurydzę Ci wystarczy. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v