Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I bardzo dobrze ... Wszystko wszystkim umorzyć i potem skąd brać na suszowe itp

Biznesmeny mają nowy rozsiewacz kupować, nowy opryskiwacz a na marne parę groszy podatku nie stać xD

Prezes Krajowej Rady Izb Rolniczych zwrócił się do premiera Donalda Tuska o zwiększenie pomocy dla rolników poszkodowanych przez klęski. Otrzymał odpowiedź, że pieniędzy na to nie ma i nie będzie.

Wraca rok 2015 nie ma i nie będzie pieniędzy . Aktualne nadal NIEMA no Niema Pieniędzy .

Polska to bogaty kraj 🇵🇱

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Średnia cena za metr kwadratowy w centrum Dubaju wynosi około 12 000 12000z zł. Dla porównania średnia cena za m2 w Warszawie to 16 300 zł, w Krakowie 14 500 zł, a we Wrocławiu 13 000 zł.”

Jan Vincent Rostowski - wystąpienie z 23 października 2012 r.

Nigdy nie było i niema i nie będzie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Prezes Krajowej Rady Izb Rolniczych zwrócił się do premiera Donalda Tuska o zwiększenie pomocy dla rolników poszkodowanych przez klęski. Otrzymał odpowiedź, że pieniędzy na to nie ma i nie będzie.

Wraca rok 2015 nie ma i nie będzie pieniędzy . Aktualne nadal NIEMA no Niema Pieniędzy .

Pieniądze się zarabia, nie dostaje ...

• Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

📢📢📢📢

Tusk to niemiec

nie dla P0laków

https://www.wrp.pl/premier-tusk-odmowil-pomocy-rolnikom-szok-i-niedowierzanie/

Ale jakie szok i niedowierzanie? Przecież to nie jest premier ludzi ze wsi, małych miast i miasteczek. On ma nas w d*pie. To jest premier wykształconych bogatych z dużych miast, ewentualnie cieci z Galicji i małorolnych hodowców bobu. Pies go yebał i jego wyborców. Ewentualnie za rok przed wyborami coś dla plebsu sypną.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
45 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Przywieź, bo akurat zwolniło się miejsce. Pa jakiego babka przed chwilą sprzedała pośrednikom za 2300. Miał 38 dni, i tylko na początku dużo pił, potem już mniej

IMG_20240806_105840.jpg

Mój jeden lekko młodszy (chyba ze dwa dni), ale o 80 kg będzie się obijał. U mnie obyczaj, że nabywca zabiera. Przybywaj, sprzedam Ci za 1800, będziesz miał 500 zarobku🤷...cis do góry nogami to, żeby mniejszy cielak pił więcej jak większy 🤔

Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

...a to dobrze, czy źle?

Dobrze .

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Galan,

Czyli pochwalasz Tuska?

Wystarczy już tego pompowania w rolnictwo pieniądza .

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Tomasz0611 napisał:

No ma karę, poleciało jęczmienia po 2-3 t z ha xD

Patrz bobek

Tak wyglądał jęczmień 23 maja

Tak wygląda łubin P0 nim dziś

Gdyby P0le było puste to i łubin by taki nie urusł

Miał jedzenie tylko pić zabrakło

20 l na P0czątku maja zabrakło

A to gryka z dziś 

Screenshot_20240806_120443_com.android.gallery3d_edit_901298407979655.jpg

IMG_20240806_115730.jpg

IMG_20240806_115317.jpg

IMG_20240806_115308.jpg

Edytowane przez Rolnik1973
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Od sąsiada se było napuścić...kuźwa...😆 

Jak ma padać jak ludzie do kościoła nie chodzą i na tace nie dają?

Musiała kara za to nastać...

Widać efekt?

Widać 

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Patrz bobek

Tak wyglądał jęczmień 23 maja

Tak wygląda łubin P0 nim dziś

Gdyby P0le było puste to i łubin by taki nie urusł

20 l na P0czątku maja

U mnie też wody nie było a urosło ... Może dlatego że siejesz na plaży ... Niektóre grunty są bezużyteczne rolniczo i tyle ... W latach gdy jest duża opłacalność to coś zostaje ale w takich jak ten jest ostra dokładka ... Porównywałem twój powiat z moim to wg IUNG u Ciebie raptem 5% większe straty ...

Wykop staw, zrób plaże bo na takie coś się jedynie ta twoja ziemia nadaje ... Gdybym miał takie ziemie jak ty to już dawno bym to rzucił, jakby ktoś to chciał to oddał w dzierżawę i poszedł na etat, z dzierżawy chociaż pewny dochód by był co roku ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, 12Pafnucy napisał:

To czemu to denerwuje niektórych, jak on dobrze robi?

Jak Galan sądzisz?

Za pytaj tych co denerwuje to ci powinni odpowiedzieć .

Dotowanie rolnictwa to studnia bez dna .

Nie opłaca się topić pieniędzy w rolnictwo .

Albo sucho albo mokro , albo nie ma ceny , albo i tamto , zero dotacji .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał:

Nie opłaca się topić pieniędzy w rolnictwo

Ale tak całkiem żeby nic?

Wiesz co...

Po części się z tobą zgadzam...

Jednak państwo bez zapewnienia bezpieczeństwa żywnościowego sobie....nie będzie suwerenne...nie tylko to, ale żarcie ważne...bardzo.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Jednak państwo bez zapewnienia bezpieczeństwa żywnościowego sobie....nie będzie suwerenne...nie tylko to, ale żarcie ważne...bardzo.

Tylko trzeba dotować produkcję a nie sztuczne hektary ...

Opublikowano
22 minuty temu, Qwazi napisał:

Mój jeden lekko młodszy (chyba ze dwa dni), ale o 80 kg będzie się obijał. U mnie obyczaj, że nabywca zabiera. Przybywaj, sprzedam Ci za 1800, będziesz miał 500 zarobku🤷...cis do góry nogami to, żeby mniejszy cielak pił więcej jak większy 🤔

Też masz wrażenie że u  @Kowalsky30 gospodarka jest na babkę? Kurde rzekł bym że nawet babka tam zarządza

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

do produkcji .

A nie lepiej całkiem zlkwidowac?🤔

1 minutę temu, Buszmen11 napisał:

Też masz wrażenie że u  @Kowalsky30 gospodarka jest na babkę? Kurde rzekł bym że nawet babka tam zarządza

Ja to nawet myślę że to ciele nie jego ani babki...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v