Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
31 minut temu, Qwazi napisał:

Ciekawe, czy by tak odpalił Fendta🤔...albo Masseya czy Classa🤔...

https://www.facebook.com/share/r/ikSJPT71UCqk7H1f/

Pewnie że tak, jeśliby producent zechciał przewidzieć taką opcję. Ale to by wiązało się że sporym spadkiem sprzedaży akumulatorów do małych ciągników 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Czemu tak twierdzisz?

Ciapek przejeżdżał...

Nie musiało być więcej niż 90.

Nie zgodzę się z Tobą. 200 kilowy przecinak musi mieć siłę czyli zajebistą prędkość żeby rozerwać ciapka. Myślę że jedynka przed Twoją 90tka to dalej zbyt mała prędkość żeby to wyrządzić 

Opublikowano
13 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Nie zgodzę się z Tobą. 200 kilowy przecinak musi mieć siłę czyli zajebistą prędkość żeby rozerwać ciapka. Myślę że jedynka przed Twoją 90tka to dalej zbyt mała prędkość żeby to wyrządzić 

Na śrubach odpowiednio trafiony łatwo pęknie. Czasem ktoś wyrywa drzewo, zrobi chłopka i szybko sprzęgło puści. To wystarczy czasem by uderzenie przodka o glebę rozpołowiło ciągnik.

No ale jadąc 90 pewno by wyhamował albo choć do 40 zwolnił

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wiosłował akurat

Zupę w barze mlecznym?

2 minuty temu, slawek74 napisał:

we kocku dzisisj prawie byłem... ale tam u was słomy naprasowane 🙆‍♂️

Woziłbyś?

Było se u mnie zaklepać to byś kilkaset bel miał🤣

Opublikowano

Nie masz racji, taka obecność pozwala mu lepiej poznać pobratymców i snuć opowieści o wizytach w restauracjach🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Nie po to bierze kanapki i termos żeby sie po jakiś barach mlecznych stołować xD 

Bary mleczne są dofinansowane z budżetu. 

Temu to tak tanio wychodzi. 

Może czasem I kanapki drożej jak nie robione z darów. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna...ja to mam wrażenie ze @jacus nie posiada auta...

Ciągle tylko środki masowego transportu.

No i Zetorem jeszcze jeździ...

Chce się Wam dyskutować z tym czymś? szkoda klawiatury na tego coś.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, HF86 napisał:

Bary mleczne są dofinansowane z budżetu. 

Temu to tak tanio wychodzi. 

Myslisz że nieraz sobie pozwala na ekskluzywny obiad w barze mlecznym ?? xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

wieta co? jakby tam który potrafił sterować pogodą to u mnie już można odpalać opady. sianko z trzeciego pokosu suchutkie, zebrane wszystko. jedna działka rokuje na pięć koszeń. reszta cztery powinna dać w połowie września

Opublikowano (edytowane)

Około 15stego dopiero zacznie padać. Także swoje odczekasz. 

Ja trzeci tylko dla widoku kosze, by  badyle nie straszyły. 

Rolno smrodowiskowe drugi po 15stym i też pewnie główny zarobek to dopłata. 

I tobie @Bananek

Jeszcze siusiowe się marzy 🤔

Edytowane przez HF86
Opublikowano
38 minut temu, Desperado napisał:

Chce się Wam dyskutować z tym czymś? szkoda klawiatury na tego coś.

No przestań.

To bardzo sympatyczny ludź...

1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

A ja myślę że wystarczy.

Zobacz crash testy.

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Się ciesz, że jestem tym kim jestem i nie mam żadnej władzy...

Ale że czemu?

Zakazał byś jednośladów, czy coś?🤔

• Haha 1
Opublikowano
HF86 napisał:

Około 15stego dopiero zacznie padać. Także swoje odczekasz. 

Ja trzeci tylko dla widoku kosze, by  badyle nie straszyły. 

Rolno smrodowiskowe drugi po 15stym i też pewnie główny zarobek to dopłata. 

I tobie @Bananek

Jeszcze siusiowe się marzy 🤔

nie marzy. to siusiowe mi się po prostu należy. ja tam bez deszczu wytrzymam, ale kukurydza już się powoli upomina. a jakby tak na trawy i popylon przy okazji siurnęło to przecież nie obraził bym się.

Opublikowano
16 minut temu, Bananek napisał:

wieta co? jakby tam który potrafił sterować pogodą to u mnie już można odpalać opady. sianko z trzeciego pokosu suchutkie, zebrane wszystko. jedna działka rokuje na pięć koszeń. reszta cztery powinna dać w połowie września

I u mnie by mogło popadać. Tak za 4 h najwcześniej  bo teraz ze 2h pryskania, to i że 2h na wchłonięcie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v