Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Czemu się ucieszyłem 🤔

Bo to od Tuska.

8 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

I co muszą importować z innego województwa 🤔

Nie. Czemu?

Ja głównie Krasnystaw.

To lubelskie.

9 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Fakt lepiej jakbym dostał od Adamowskiego , no ale jak się nie ma co się lubi....

....no ale w końcu...nic się nie ma...

Pewno af czytali i zobaczyli że ty nie popierasz Tuska . 

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał:

oj tam papier papierem a co w życiu będzie to nie wiadomo. U mnie najbliżsi krowiarze po 5 córek każdy się rozgląda za jakimś robotnym zięciem.

Jak względne to dawaj namiar 😎

Opublikowano
2 godziny temu, radekz200 napisał:

a ty mieszkasz w domu co budował twój tatuś czy dziadek?

Tu nikt nie prowadzi rodzinnych gospodarstw. Prawie wszyscy kupili chyba ziemię za kasę zarobioną w młodości na jakiś saksach, albo na handlu lewym paliwem :D 

Takie przynajmniej można odnieść wrażenie ;) 

• Haha 3
Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Tu nikt nie prowadzi rodzinnych gospodarstw. Prawie wszyscy kupili chyba ziemię za kasę zarobioną w młodości na jakiś saksach, albo na handlu lewym paliwem :D 

Ludzie tera kariery robią....

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

85 lat i pomocnik operatora kamery to czy to aby na pewno od udziału w świecie według Kiepskich 🤔

Nie.

Ale pokazuje jak można łatwo sobie coś wytłumaczyć, wmówić.

A zazwyczaj są proste wytłumaczenia tych.....niezwykłych....sytuacji.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

85 lat i pomocnik operatora kamery to czy to aby na pewno od udziału w świecie według Kiepskich 🤔

Na pewno. Tak to by do 90 spokojnie dociągnął. ;) 

• Haha 2
Opublikowano
malaczarna napisał:

1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

No a na co mu to dojenei potrzebne, kiedyś córka gospodarza szukała chłopa na gospodarkę, teraz gospodarz chce by córka miała wykształconego prawnika czy jakiegoś prezasea banku czy firmy, a nie dziada po technikum rolniczym czy mechanicznym

oj tam papier papierem a co w życiu będzie to nie wiadomo. U mnie najbliżsi krowiarze po 5 córek każdy się rozgląda za jakimś robotnym zięciem.

34 minuty temu, 6465 napisał:

Kukurydza do pół słupa a ty jeszcze narzekasz. Mi na wysokości nie zależy u mnie liczy się o to. 😄

już mi zbyt dużo wolnego czasu daje się we znaki... słabe porównanie z ręką co innego by przyłożyć;)

29 minut temu, konteno napisał:

niedoszła serowarnia stoi u mnie już blisko 20 lat więc herefordy tam kozy tu choć szczerze ani areał ani rozdrobnienie i oddalenie działek nie pozwalają na codzienny wypas połączony z wygonem , tura na zetora , t25 na ładowarkę przerobić zamiast tego pierdka co konkubent kupił , swój rozrzutnik 2 osiowy przerobić na przyczepe do zwożenia bel bo jej 1 osiowy do obornika lepszy 

ogólnie zanim on się koło niej zakrecił to dużo myślałem o tym co @Paulina1985 swego czasu pisała w temacie o rolnikach i jak to co mi zostało moża byłoby wdrożyć w jej realiach , ale teraz to nawet i lepiej , nie wiem na hvj mi to było potrzebne  , człowiek się ośmieszył tylko , w niektórych kręgach może nawet i tylko wrogów narobił 

zdrowia ni ma a sie pchać w zapierdol nie ma sensu , kilka tygodni temu to na fotelu dentystycznym zasłabłem przy leczeniu kanałowym

zdrowsi niech zapierdalają , się bogacą czy pieprzą i mnożą bez tołku , mi już bliżej niż dalej więc wystarczy aby przeżyć i nie skończyć jak ojciec 

bo wy faceci to cieniasy u dentysty przeważnie jesteście

to do tych 5 córek to może @kowalskiego zapoznać

Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A gdzieś Tusk mówił że to będzie cena netto czy brutto ?? xD Trzeba uważnie słuchać polityków xD

A może wam mówił że to cena za 100ml czy pół litra a wy nie chceta nam powiedzieć? 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał:

bo wy faceci to cieniasy u dentysty przeważnie jesteście

Odkąd przestałem brać znieczulenie to jakoś przeżywam bez problemów wizyty. Nawet kanałowe ostatnio. 

Od znieczulenia traciłem przytomność :o

Opublikowano
43 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Za robotę wolę taką walutę. Ropa/alkohol/odrobek u mnie. 

Sex ☺️

Opublikowano
25 minut temu, Leszy napisał:

Ale tu o chałupy chodziło 

Opublikowano

zetorki nie ogladaj kiepskich bo ferdek nie jest spod kocka 🤣

2 godziny temu, Qwazi napisał:

Nie wiem, kogo nazywasz łajzą. Dla mnie ważne jest, żeby ten na kogo głosuję miał czystą kartę i rokował na to, że będzie patriotą

https://naszesprawy.eu/aktualnosci/wiceminister-lukasz-mejza-z-zarzutami-o-oszustwa/

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

To twoja cieciowka podkrakowski dziadu xD ty w niej siedzisz a twoja baba ci poroże hoduje xD i to że ty masz piękne poroże ze tylko w autobusie się mieści to nie znaczy że każdy tak ma xD

Nikt inny się tu nie musi chwalić cudzym bogactwem, tylko ty ... Tysiące motogodzin zeturem robisz a na obiad w knajpie i prysznic w hotelu nie stać tylko kanapki z pasztetem, termos i pluskanie się po stacjach benzynowych, całe twoje życiowe osiągnięcie ...

W robocie cieć,w chałupie pantoflana praczko-gotowaczko-sprzataczka, w internecie próbujesz grać gwiazdę ale wychodzi z tego pośmiewisko, oj marne twoje życie ... O motocyklach, piwku przy grillu i innych męskich rozrywkach możesz sobie co najwyżej pomarzyć. ...

glowka sie gotuje znowu ?? czyzbys nastepny raz rogaczem zostal ??

klamco a ty kogo grasz - ile masz lat, ile zon ,ile dzieci ???? podobno nawet imie masz inne -ta sie zakreciles wklamstwa ze sam juz nie wiesz co jest bajka...

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Bełchatów to nie Kraków.  Na starcie byłeś bez szans i to jacus bryluje  na salonach

ze wszystkich priwilsanskich rejestracji jadacych do energylandi za warszawa jest belchatow..

kurna - litwini jada tyle kilometrow a tacy bogaci i rozwinieci priwislancy siedza w domach..

na 10 litwinow z jednego lubelaka zobaczy..

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Z tego co wiem, to żadne z moich dzieci tam w twoje okolice nie pojechało.

Nawet na wycieczkę.

Wolą zagramanice.

A nie znam.

Może jako dziecko trochę się bałem.

to chyba powod do wstydu a nie do dumy ??? 

duma ze nie byliscie w krakowie,oswiecimu,wieliczce ??? nawet wadowicach ??? naprawde ??

https://www.onet.pl/turystyka/40-lat-i-do-piachu/podrozowalem-po-europie-zachodniej-przestanmy-narzekac-na-polske/gsb7el4,30bc1058

dobrze ze teraz kusio wozi dzieci.

37 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Czemu się ucieszyłem 🤔

Co to ja gorszy jestem że mi się nie należy 🤷

Fakt lepiej jakbym dostał od Adamowskiego , no ale jak się nie ma co się lubi....

od bolka nie wolalbys-zasluzony konfident III stopnia  ???

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v