Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Kwasi. A jak zamówię pulę kolczyków u tego samego dostawcy co i duplikat to duplikat będzie wliczony do puli, czy osobno?

Nie wiem🤷...

Opublikowano (edytowane)

@radekz200 powiększ zdjęcie , po lewej stronie garażu masz samochód do przewozu bydła a w garażu pewnie jeszcze jeden taki a przed domem biały suv merca 

wystarczy w dobrzej branży siedzieć , nie mieć skrupułów i mieć kogo wyruchać w handlu 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

No a na co mu to dojenei potrzebne, kiedyś córka gospodarza szukała chłopa na gospodarkę, teraz gospodarz chce by córka miała wykształconego prawnika czy jakiegoś prezasea banku czy firmy, a nie dziada po technikum rolniczym czy mechanicznym

oj tam papier papierem a co w życiu będzie to nie wiadomo. U mnie najbliżsi krowiarze po 5 córek każdy się rozgląda za jakimś robotnym zięciem.

34 minuty temu, 6465 napisał:

Kukurydza do pół słupa a ty jeszcze narzekasz. Mi na wysokości nie zależy u mnie liczy się o to. 😄

IMG_20240730_135428.jpg

już mi zbyt dużo wolnego czasu daje się we znaki... słabe porównanie z ręką co innego by przyłożyć;)

29 minut temu, konteno napisał:

niedoszła serowarnia stoi u mnie już blisko 20 lat więc herefordy tam kozy tu choć szczerze ani areał ani rozdrobnienie i oddalenie działek nie pozwalają na codzienny wypas połączony z wygonem , tura na zetora , t25 na ładowarkę przerobić zamiast tego pierdka co konkubent kupił , swój rozrzutnik 2 osiowy przerobić na przyczepe do zwożenia bel bo jej 1 osiowy do obornika lepszy 

ogólnie zanim on się koło niej zakrecił to dużo myślałem o tym co @Paulina1985 swego czasu pisała w temacie o rolnikach i jak to co mi zostało moża byłoby wdrożyć w jej realiach , ale teraz to nawet i lepiej , nie wiem na hvj mi to było potrzebne  , człowiek się ośmieszył tylko , w niektórych kręgach może nawet i tylko wrogów narobił 

zdrowia ni ma a sie pchać w zapierdol nie ma sensu , kilka tygodni temu to na fotelu dentystycznym zasłabłem przy leczeniu kanałowym

zdrowsi niech zapierdalają , się bogacą czy pieprzą i mnożą bez tołku , mi już bliżej niż dalej więc wystarczy aby przeżyć i nie skończyć jak ojciec 

bo wy faceci to cieniasy u dentysty przeważnie jesteście

Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Ten znowu swoje😆😃 

Czym was więcej , tym większy zaduch i ścisk...😆

tym czesciej wasze dzieci nogami glosuja..

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Ja mam na pewno więcej krakowski dziadu, ten wasz śmierdzący smogiem i niszczący płuca Kraków nie ma szans z aglomeracją warszawską ;) widzisz, przegrałeś, jesteś wieśniak względem mnie ;) aglomeracja warszawska ma dwa razy więcej mieszkańców niż aglomeracja krakowska, więc Jacuś wracaj do swojej cieciowej budy... W takiej cieciówce siedzisz czy coś lepszego masz ?? xD

image.png

jak swoja zone do takiego kibla zaprosiles to nie dziwota ze uciekla..

nieuku a slask i katowice ??? tego chyba nie policzyles😂

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Nie zrozumiesz tego nigdy, bo żeś pantofel zwykły.

Sam sobie jakieś definicje wymyślasz.

Zapewniam że z tym tym...wszystko ok.

Ciągnikami też sporo robię.

Zapewniam że 10 razy tyle co ty.

to kedy masz czas na af siedziec ???

gdybys mial honor i odwage to bys wszedl w zaklad a tak to tylko sobie mozesz poujadac..

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Jakie to ma znaczenie? 

im wiecej ludzi tym wiecej motocyklistow-do tego mlodzi wyksztalceni ze wsi ,zdrowi dawcy organow, nie maja zadnej rodziny,bliskich,krewnych na miejscu,wiec jezdza na przejazdzki.

1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Ale żeby przyrostem naturalnym?

ty na przyrost naturalny sie nie zalapiesz

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Właśnie żadnego...

Ale to Jacus...on ma swój świat....i swoje bajki...

stawiam 10tys -zakladasz sie ??? 🤣🤣

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Sławek trochę Cię może załamię, ale nie potrzeba mieć doktoratu, żeby zdyskwalifikować na karcie do głosowania gentlemana, którego syn odbierał łapówki. Nie potrzeba magisterki, żeby odrzucić człowieczków, którzy mając wyrok sądu, startują w wyborach, bo zostali ułaskawieni. Nawet nie potrzeba mieć szkoły średniej, żeby olać pana bądź panią, którzy mieli już legitymacje wszystkich partii politycznych i zawsze są członkami tej, która najbliżej wygranej w wyborach. To jest służba publiczna. W normalnym kraju rysa na tzw nieposzlakowanej opinii dyskwalifikuje. Dla mnie nie może być zaufania do takich osób, a tym samym, nie mogą one piastować stanowisk publicznych. Niech se pootwierają fabryki wykałaczek albo innych kapsli do piwa. Nic mi do tego, ale nie do zarządzania państwem i decydowania o losach jego obywateli...

a co trzeba miec w glowie zeby glosowac na lajze ??  ponad 10 tys pis-owskich durni na niego glosowalo

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

ja myślę że jemu bardziej chodzi o jego robotę że im więcej mieszkań osiedli jest gdzie cieciowac 😄😄😄

kiedy u was ostatni zgasi swatlo ?? 

co bedziesz za pare lat robil ??

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Bardzo dobre podejście, przede wszystkim sikał byś z ciągnika, a  o leżeniu pod jabłonką mógłbyś tylko pomarzyć.    :P

on mieszka kolo jablonki i to mu wystarczy.

46 minut temu, slawek74 napisał:

na wącha się smrodów to i bredzi 🤦

najwiekszy smog to sie z gowien krowich bierze..

naukowcy z bialegostoku robili badania to wiecej zanieczyszczen jest w podlaskich wsiach gnojem smierdzacych niz w spalinach krakowskich

27 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A no nie ..

To jakieś szanse bym miał 

z tomusiem w wielkosci rogow-nie masz szans ,nawet w separacji 🤣 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał:

U mnie najbliżsi krowiarze po 5 córek każdy się rozgląda za jakimś robotnym zięciem.

u nas w okolicy to od krowiarzy to córki do miasta idą i tak bo starzy widząc że nie mają męskiego potomka przestawali inwestować w rozwój gospodarstw ,aby tyle zarobić na życie i wykształcenie dzieci 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, malaczarna napisał:

oj tam papier papierem a co w życiu będzie to nie wiadomo. U mnie najbliżsi krowiarze po 5 córek każdy się rozgląda za jakimś robotnym zięciem.

już mi zbyt dużo wolnego czasu daje się we znaki... słabe porównanie z ręką co innego by przyłożyć;)

Hahaha. Mąż cię zaniedbuje. Pewnie zmęczony przez żniwa 😆

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

a co trzeba miec w glowie zeby glosowac na lajze ??  ponad 10 tys pis-owskich durni na niego glosowalo

Nie wiem, kogo nazywasz łajzą. Dla mnie ważne jest, żeby ten na kogo głosuję miał czystą kartę i rokował na to, że będzie patriotą

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, malaczarna napisał:

moja wina że zdrowia nie mam ? tym bardziej żadnej dziewczynie taki ciężar i problem nie POtrzebny 

choć taka jedna młoda białorusinka co wpadła mi w oko mówi że tu fajnie bo jest 800+

Edytowane przez konteno
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jacus napisał:

jak swoja zone do takiego kibla zaprosiles to nie dziwota ze uciekla..

🤣

To twoja cieciowka podkrakowski dziadu xD ty w niej siedzisz a twoja baba ci poroże hoduje xD i to że ty masz piękne poroże ze tylko w autobusie się mieści to nie znaczy że każdy tak ma xD

Nikt inny się tu nie musi chwalić cudzym bogactwem, tylko ty ... Tysiące motogodzin zeturem robisz a na obiad w knajpie i prysznic w hotelu nie stać tylko kanapki z pasztetem, termos i pluskanie się po stacjach benzynowych, całe twoje życiowe osiągnięcie ...

W robocie cieć,w chałupie pantoflana praczko-gotowaczko-sprzataczka, w internecie próbujesz grać gwiazdę ale wychodzi z tego pośmiewisko, oj marne twoje życie ... O motocyklach, piwku przy grillu i innych męskich rozrywkach możesz sobie co najwyżej pomarzyć. ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
radekz200 napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

pewno też za "tatowe"

a ty mieszkasz w domu co budował twój tatuś czy dziadek?

oczywiście, że tak. i jestem im bardzo wdzięczny

Opublikowano
20 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Kuźwa, sołtys mi info przekazał że minister Siekierski nie przyznał mi medalu zasłużony dla rolnictwa 🤷.uj jeden

Podobno za młody rolnik jestem 

Bełchatów to nie Kraków.  Na starcie byłeś bez szans i to jacus bryluje  na salonach

Opublikowano
28 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Kuźwa, sołtys mi info przekazał że minister Siekierski nie przyznał mi medalu zasłużony dla rolnictwa 🤷.uj jeden

Podobno za młody rolnik jestem 

Się dowiedzieli jak się opierdalales z jęczmieniem ozimym i nie dali medalu xD

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v