Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Agrest napisał:

Wezmę pieniądze bo to pewno będzie ze 30-40tys, ale czy tak powinno być? W 90tych i dwutysięcznych latach żyło się bez tego 

A czy masz wpływ na mróz ?? Truskawkę jeszcze można okryć włókniną, ale w wiśni czy porzeczce problem się obronić ... Sadownicy u nas niby mają te piecyki i jeżdżą w nocy, ale czy to coś daje ...

Żeby się jeszcze można było od przymrozku ubezpieczyć, ale albo w ogóle nie ubezpieczają albo cena za polisę kosmiczna że bardziej opłaca się ryzykować ... Jak mi wycenili truskawkę to za cenę polisy mam włókninę na 6 lat ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

bizon poszedl w las -wiec szybka kawa i do pola chyba ze na dziurach polos uriwe albo opone przebija na flizach..

w zyciu nie musialem sam robic .......

20 rozrzutnikow  z kurnika we 4 to chyba tyle samo ?? przejdzie pod adapterem ??

tak naprawde wygladaja wakacje za granica- jedzie sie nad morze a kapie w basenie 🤣🤣

nigdzie nie wyjdziesz sam bo za bardzo nie ma gdzie do tego strach na ulicy, brak znajomosci jezyka.. wszedzie probuja cie oszukac albo naciagnac. 

nic nie zjesz albo nie wypijesz bo sraczka murowana. zar sie z nieba leje. tu piekny widok na zdjecia a za murem III swiat..

tylko tego sie nie dowiecie -bo prawie kazdemu wstyd sie przyznac ze pojechal w swiat  i niewiele to bylo warte..

chyba dla kogos jak ty ,ktory nigdzie nie byl ..

piramidy - w tle kair a w kolo wysypisko smieci. nigdzie nie wyjdzie sam . naganiacze na kazdym kroku

chorwacja- skaly i kamienie,rozgwiazdy, woda w temperaturze zupy. hotel na hotelu w 10 rzedach pod gore,do samych szczytow a plazy 20 metrow.

grecja - smrod , brud ,naciagacze ,upal niemilosierny. strach po zmroku wyjsc.

wlochy-smrod ,brud, imigranci,naganiacze, upal mniejszy .

Byłem wszedzie tylko jeszcze nie w twojej żonie

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, 6465 napisał:

I opalone stopy w kropy 😄

A i kawałek przyschniętej krowianki na łydce może się znaleźć 🤪 

Się dziwicie, że słoma droga 👇

IMG_20240726_140348_1.jpg

Edytowane przez pedro2
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Qwazi napisał:

Ja wszystko na spokojnie🤷...oceń sobie, jaka to mieszanka 

IMG_20240726_103327_371.jpg

O i kawałek Władka ma zastosowanie 😉 

U mnie na grabarzu jeździ na stare lata 🤭

Senior się zobowiązał wydmuchać kombajn i nasmarować.

Zjeżdżam teraz na obiad, nawet drzwi od garażu nie otwarte🤭 

I mamy pierwszą awaryje w lexionie.

Rurkę przecochało chyba.

Już odpocząłeś 🙄

IMG_20240726_143023_2.jpg

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
4 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Odżyły,ale co to za życie dla nich. Jednak ścierniska poczekają do następnego tygodnia,zaraz wykonać telefon po wapno i dopiero wtedy poprzerabiane,to nie ucieknie,najwyżej będzie się kurzyło,ale jak co roku

Odżyły,ale co to za życie dla nich. Jednak ścierniska poczekają do następnego tygodnia,zaraz wykonać telefon po wapno i dopiero wtedy poprzerabiane,to nie ucieknie,najwyżej będzie się kurzyło,ale jak co roku

Kupiłeś ekologiczne wapno? 

3 godziny temu, MonteChristo napisał:

Egipt , Grecja ,Chorwacja to jest ciekawy kierunek, a nie morze polskie

Nie bardzo za gorąco teraz i ta sraczka mnie odrzuca. 8 lat temu pojechaliśmy na 3 auta do Chorwacji. Nigdy więcej. 

Opublikowano
4 minuty temu, malaczarna napisał:

Nie bardzo za gorąco teraz i ta sraczka mnie odrzuca. 8 lat temu pojechaliśmy na 3 auta do Chorwacji. Nigdy więcej. 

Znajomi jak jadą do Chorwacji to kobiety z dziećmi samolotem a tatusiowie z tobołami jednym autem.

• Haha 2
Opublikowano
6 godzin temu, radekz200 napisał:

@pedro2 z dedykacja dla ciebie, po wczorajszym deszczu odżyła bo już się kręciła, pojedyncze sztuki wypuszczają już wieche 

IMG_5692.jpeg

IMG_5691.jpeg

za***ista. Przez miedzę chłopak siał wtedy co Ty po poplonie żytnim to w kolano wiechę puszcza. Przy bagnie ma pod 2m, ale coś rzadka

Opublikowano
5 godzin temu, Kowalsky30 napisał:

Się nie znam. Mnie już Pafnucy kilka razy wykolegował dlatego jestem ostrożny.  Hejtować nie zamierzam, bo bym musiał najpierw dorównać hejtowanym. A krytykiem mogę być. Krytyk krytykuje, bo widzi  co jest nie tak choć sam lepiej nie potrafi

Ja tam jestem cienki Bolek...nie ma do czego równać 🤷...

Dożynki...żyto ok 2,5 t (może lekko mniej)...owies ok 3 t... wilgotność 👇

IMG_20240726_145636_877.jpg

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Ja tam jestem cienki Bolek...nie ma do czego równać 🤷...

Dożynki...żyto ok 2,5 t (może lekko mniej)...owies ok 3 t... wilgotność 👇

IMG_20240726_145636_877.jpg

To ile ich tam do Ciebie zajechało jak przed obiadem zaczął, a po obiedzie skończył 🙆

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

To ile ich tam do Ciebie zajechało jak przed obiadem zaczął, a po obiedzie skończył 🙆

🤭

IMG_20240726_113700_475.jpg

1 godzinę temu, pedro2 napisał:

O i kawałek Władka ma zastosowanie 😉 

U mnie na grabarzu jeździ na stare lata 🤭

Jeszcze jeden leży...nawet nie wiem skąd je mam 🤷🤔

4 godziny temu, Andpol napisał:

Jak długo chodzi mi o miesiące można spóźnić się

No miesiąc, to już ...strach🤭

• Like 1
Opublikowano
49 minut temu, Qwazi napisał:

🤭

IMG_20240726_113700_475.jpg

Jeszcze jeden leży...nawet nie wiem skąd je mam 🤷🤔

No miesiąc, to już ...strach🤭

U mnie po Władku w skrzyni części nad spichrzem leżą... lewarek konkretny, młotki, klucze, łyżki montażowe i smarownica 

Porządna firma... nie to co teraz nawet za kulki do cbm dopłaty chcą 😁

Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał:

Kupiłeś ekologiczne wapno? 

Większość ma certyfikat 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v