Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Nie widzę prblemu z rana pójść do kościoła a popołudniu kosić jak jest pogoda. U mnie sezon truskawkowy w czerwcu też w niedzielę pracuję. Jest mnóstwo zawodów, gdzie ludzie pracują w niedzielę. Będę z tego rozliczony na górze. Ksiądz też za piniendze się modli. Te komentarze są żałosne.

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, toooomaszewski napisał:

Nie widzę prblemu z rana pójść do kościoła a popołudniu kosić jak jest pogoda. U mnie sezon truskawkowy w czerwcu też w niedzielę pracuję. Jest mnóstwo zawodów, gdzie ludzie pracują w niedzielę. Będę z tego rozliczony na górze. Ksiądz też za piniendze się modli. Te komentarze są żałosne.

No ja bym wolał dziś poleżeć nisz iść do roboty

Opublikowano
3 minuty temu, toooomaszewski napisał:

Większy jest grzech zaniedbania czy to że się pracuje w niedzielę?

• Like 2
Opublikowano
Michal2399 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

🐎🐎🐎 hoduj wszystko na łobornik przerobią ...🤭

Nie lepiej 🐄

To zostanie jeszcze 🥛🥛🥛

nie bo owies slaba pasza dla bydła a koni nie musi doić...

Opublikowano
6465 napisał:

A ja wyszedłem zobaczyć czy kolega mi słomę sprząta bo cza poplon siać. Kulki już są to dobry znak. 

IMG_20240721_132242.jpg

leci w kulki 🤔🤭

Michal2399 napisał:

@slawek74 ja jednak jestem innego zdania,ale cóż każdy niech robi jak chce 👍

nie opłaca się 🤭

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Większy jest grzech zaniedbania czy to że się pracuje w niedzielę?

Należy powstrzymać się od prac niekoniecznych. Na spowiedzi mi kiedyś ksiądz tłumaczył, że jeżeli byłem w pracy w niedzielę i nie byłem w na mszy św. to nie jest to grzech, z lenistwa już tak, ja tam mówię, niech każdy żyje wg swojego sumienia, a nam nic do tego. Większe świętokractwa ludzie uprawiają i w pierwszych ławkach siedzą.

• Like 6
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Jeden grzesznik kosi

Jakby jutro dnia nie było

A ty co, doope do kościoła Volvo przewiozłes czy cały dzień w chałupie do góry wentylem przelezysz ??? Bo jak to drugie to niczym się nie różnimy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Jeżeli mam zjeść to wybieram Rambosa ;) 

Dobra, odpoczywajta sobie Ci co odpoczywacie, trzeba jechać kosić bo samo się nie zrobi.

Kosić jak najbardziej i prasować też ale zwożenie może poczekać szczególnie jak jestem w domu cały czas 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A ty co, doope do kościoła Volvo przewiozłes czy cały dzień w chałupie do góry wentylem przelezysz ??? Bo jak to drugie to niczym się nie różnimy ...

Już wykosiłeś

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

nie opłaca się 🤭

Ja nie wyobrażam sobie hodowli 🐄 bez takiego zboża jak owies .

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bóg w domu Umnie jest

Czyli takis katolik ... I bez boskiej wymówki można się polenic w niedzielę ... Różnimy się tylko tym, że ty leżysz dzisiaj a ja poleżę w środę jak skończę robotę .

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

No i zmierzyłem gęstość.

Nasypowa bez ubijania z przyczep porannych 49,2 . Z wieczornych 40,3. I uj. Widać zapomniał o ustaleniach że poślad ma zostać na polu, a ja za późno dojechałem😤

Sławek jak to mawia znajomy 

poślad i inne śmieci też mają swoją wage 😄😉

Opublikowano
20 minut temu, Łolek napisał:

Kosić jak najbardziej i prasować też ale zwożenie może poczekać szczególnie jak jestem w domu cały czas 

Bele tak, kostki niezbyt... 

Wóz obsługi technicznej, tymczasem popołudniu jest zaproszenie do wożenia słomy...

20240720_141521.jpg

• Like 4
Opublikowano
Michal2399 napisał:

10 minut temu, slawek74 napisał:

nie opłaca się 🤭

Ja nie wyobrażam sobie hodowli 🐄 bez takiego zboża jak owies .

no patrz a ja nie pamietam kiedy dokladnie bydłu dawałem owies 🤔 może 10 a może 15 lat temu 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v