Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, radekz200 napisał:

olej to z 5 ostatnich sezonów nie był wymieniany 😂 

i takiego sprzedałeś ? 🤦‍♂️

1 godzinę temu, Agrest napisał:

I krowę by wzdęło gdyby w szkodę poszła,

to odciąg gazu pod ogona i auto byłoby czym tankować 

Opublikowano
59 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

My do 21, psieżyto z rosą przekroczyło 13% i koniec. 

Aa prasowanie z nocną rosą najlepsze w świecie 

Nie tam z rosą to się nie robi.

Kto to potem będzie rwał.

Aby słonko zaszło to już jest inna. 

A jak rosa wchodzi to się ucieka. Nieraz o 22 wejdzie, nieraz do 6 rano się robiło i nie było.

Qtafon sobie zażyczył katalizator wypalać. 🤬 

A już z 70 godzin nie było, najlepszy moment żniwa, słoma wtedy mu się podoba najbardziej 

32 minuty temu, marulekk napisał:

Ja to w nocy nie prasuje, muszę widzieć pasy w prasie czy się kręcą

Ledy panie... na kawałku 700m widzę jak w drugim brzegu lis klocka stawia 😁

Ja uwielbiam w nocy. 

Jedzie się i w dzień jak trzeba.

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Przyczepa z zbożem stała od 13 do 19 przy drodze powiatowej i nikt się nie połasił ...

Bogu dziękować.

A u nas kradną.

Jprdl Tomasz czy Ty musisz być taka męczydupa...? 🤪

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, superfarmer02 napisał:

Ewentualnie u posiadaczy bizona koncert w wykonaniu młotka 

U mnie żmijka parkocze :) serwis bizona później.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
marulekk napisał:

7 godzin temu, slawek74 napisał:

Zboże wykoszone obiad zjedzony...

A po obiedzie szło dobrze 🤔🤭

i przed i po... zrobione więcej niż zaplanowane i plon jak na ten rok przyzwoity 👍

żmijka do 21 pracowała i nie weszło 🤦🙆‍♂️

Opublikowano
8 godzin temu, konteno napisał:

to po tym furczy lepiej niż po grochówce czy fasolowej ? 

Mocniej chociaż przyczyna taka sama. Ogólnie strączkowe są ciężkostrawne i ich białko  mało wartościowe. Zielona ekowegańska propaganda promuje te rośliny jako źródło białka itp chociaż to gówno prawda. Naoglądali się i naczytali warszawiaki tych pierdół i walą po tym aż wentylacja w biurowcach po lanczu w miejscu worku nie wyrabia :).

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Mocniej chociaż przyczyna taka sama. Ogólnie strączkowe są ciężkostrawne i ich białko  mało wartościowe. Zielona ekowegańska propaganda promuje te rośliny jako źródło białka itp chociaż to gówno prawda. Naoglądali się i naczytali warszawiaki tych pierdół i walą po tym aż wentylacja w biurowcach po lanczu w miejscu worku nie wyrabia :).

I niech sobie walcza ;) mnie tylko interesuje że kupują ;) przy świniach się 3x więcej narobiłem i miałem mniej niż z bobu ... 700 sztuk rocznie odstawiałem a żyłem jak utrzymanek GOPSu ... Z tych świń to tylko gnój zostawal ... A ludzie coraz mniej wieprzowiny jedzą, albo drób albo zielenina. To się przestawiłem na to co klient chce kupować, trzeba się dostosowywać do zapotrzebowania klienta.

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Bób kraść? Nie wiem czy za darmo bym chciał ten gazopędny pokarm. To chyba jakiś idiota albo miastowy idiota.

Nie szybciej było napisać że idiota a nie rozdzielać.

Siema wczoraj trochę wujek kosił. Kosi mu za darmo aby słomę zabrać 🤣 ale już raz kombajn utopili. Chociaż jak tak będzie jak yr pokazuje to jedno pole z glina będę późno kosil

Screenshot_2024-07-20-07-26-07-351_com.android.chrome-edit.jpg

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Jest różnica. W mieście jest wyższy stopień zidiocenia niestety albo stety.

Stety ;) łatwiej zieleninę produkować niż świnie ;)

Kiedyś też w miastach było zidiocenie tylko mało kto pamięta, hippisi, dzieci kwiaty, wąchacze kleju Butapren jak Terlecki ... Teraz ważne jest miec Ajfona a kiedyś jeansy z Pewexu ...

Opublikowano (edytowane)

Chociaż ja mogę i zielsko produkować tyIko żeby hajs się zgadzal bób 🤣 bizon wytrzymał żniwa @Tomasz0611? Chociaż ta maszyna u mnie już 31 lat pracuje 😀

Edytowane przez PAN88
Opublikowano
58 minut temu, Uziu92 napisał:

trzeba szyby w kombajnie umyć, filtry wyczyścić i można atakować dalej potężny rzepak.

I jak daje radę,bo unas to koszą bez sieczkarni tymi nowymi bo się zapycha.

Opublikowano
13 minut temu, HF86 napisał:

Ech, że się wszystkiego jeczmieniem nie obsialo 😔

Dzisiaj propozycja 800 i możemy pisać umowę na odbiór. 

Ozimy idzie u nas nie więcej jak 630

Cóż palić graty,i oby się nic nie zepsuło 🙏

Opublikowano
HF86 napisał:

co to jest te 800🤔🤦 po 950 jak Ryszard 👍😜

jacek1296 napisał:

14 godzin temu, Karol6130 napisał:

Cycepa z 70a 6 klasy

"Cycepa". Nowa jednostka masy zatwierdzona przez wiejski urząd miar.

a to ja miał wczoraj 3 cycepy... 10 ton 5ton i na trzeciej z tonę...

Opublikowano
37 minut temu, HF86 napisał:

A ile Ci brakuje do pełnego auta? Mam z 15t przywiezionego po 600 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v