Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

U nas mało kto zostawia z tego co widzę. Targają na skupy odrazu

U mnie wszystko w puszki idzie 

Przed chwilą, malaczarna napisał:

Zawsze owies objętościowo wiecej

Ja tych plew nie sieje to nie wiem ile tego mogło być.

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Ja mam 3 ha mieszanki zamówione, będzie ze 4t 

U nas mało kto zostawia z tego co widzę. Targają na skupy odrazu

Po ile?

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Jest po 950 za tonę, chyba niedaleko :)

Przez płot mam 650

Opublikowano
51 minut temu, Azor07 napisał:

Mam pytanie warto kupić taki agregat ścierniskowy 2,20m do 80km ciągnika i który wybrać ? A może jaki inny ,a wał ma znaczenie jaki czy bez różnicy ? 

Screenshot_20240719-102710~2.png

Screenshot_20240719-102442~2.png

Sąsiad takiego mandama 2.20 nadodatek na podwójnych walkach(1100kg) 7245 ciąga-odpina skrajną łape  by miał lżej.

Ja mam 2.10 łapy zwykle sercówki,waga 700kg to 1012 se daję radę .

Wał rurowy- to taka podstawowa wersja....

• Like 1
Opublikowano
Azor07 napisał:

Mam pytanie warto kupić taki agregat ścierniskowy 2,20m do 80km ciągnika i który wybrać ? A może jaki inny ,a wał ma znaczenie jaki czy bez różnicy ? 

Screenshot_20240719-102710~2.png

Screenshot_20240719-102442~2.png

wał ma bardzo duże znaczenie. daszek bym brał

• Like 2
Opublikowano
26 minut temu, Baks00 napisał:

Sąsiad takiego mandama 2.20 nadodatek na podwójnych walkach(1100kg) 7245 ciąga-odpina skrajną łape  by miał lżej.

Ja mam 2.10 łapy zwykle sercówki,waga 700kg to 1012 se daję radę .

Wał rurowy- to taka podstawowa wersja....

Z 2.2 5 łap przed podniesieniem mocy ciągnik miał 75KM to ciężko szło, teraz jak ma te około 100KM to daje sobie akurat radę.

Opublikowano
40 minut temu, malaczarna napisał:

Taaa chciałam jęczmień kupic nikt nie sprzedaje wszystko na magazyn

U mnie najdroższe ziarko. Mieszalnia pasz płaci 720 plus VAT 

Mój też na magazynie. Do wiosny rozdziobią. Jęczmień mi nigdy nie zalegał 

Opublikowano
4 godziny temu, Strongman napisał:

No bo można odpocząć,każdy powinien mieć dzień wolny od pracy.

Tak czy siak niedzielna praca w gowno się obraca to poco robić i tak się nie dorobisz pracą w niedziele.

coś w tym jest , jebiesz w niedziele i soboty a u nas dyrektor ma 5-6 x tyle na rekę za dziadowanie kasy na to co trzeba i przypodobywanie się tym prezesowi a na dodatek chodzi na rauszu po firmie dla niepoznaki w przebraniu robola i patrzy komu i za co premie podpierdolić, niby 5 dzieci ma ale jak dla mnie żaden przykład z niego 

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Jak się drogo bierze to się daleko jeździ, bo problem znaleźć chętnego xD

Rano na Ryśka gadałem a teraz i mnie 12km od domu wywiało🙆😅

2 godziny temu, malaczarna napisał:

A owies ktoś kosił już?

Już chyba po moim weekendzie

Dziś cały dzień owies. Niby suchy ale nie to co powinno być. Jeden mierzył to 14.8 pokazało 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Jak ty samochodu nie masz to co za różnica. 

Mam i to kilka ... Ja nie Jacuś podróżnik autobusowy. PiS zawstydził lewaków w ich głupich pomysłach xD

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v