Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Sprzedaż raz

Może Ci się uda odkupić taniej

Próba wilgotności w psim życie dała wynik z kłosa 15.9% 

Jutro o 13 popróbujemy kombajnem

Zobaczymy co wyjdzie

Ja w sobotę koło 12 ruszę z koszeniem. Pierwsze u kogoś jak dobre będzie to u siebie w niedzielę po obiedzie się trochę skosi 

Opublikowano
31 minut temu, Rolnik1973 napisał:

U nas nie padało

3 km w bok już zajeło

Plan zrobiony

Na skup woził prosto od kombajnu 11.3  wilgotnosć

Jak tam germaniec daje radę? Koledze w podobnym do twojego zwolnica strzeliła 3 dni w polu stał.

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Sprzedaż raz

Zobaczymy co wyjdzie

Jutro będzie w sam raz.

Opublikowano
36 minut temu, radekz200 napisał:

a propo ziemi to dzisiaj w wiosce 2 hektary poszło po 150 za hektar 😛 czekam do 200 i sam sprzedaje 😂

Myślałem że sam kupiłeś po tyle. Co to jest dla takiego bałora 😂😂😂

Opublikowano
2 minuty temu, PAN88 napisał:

Myślałem że sam kupiłeś po tyle. Co to jest dla takiego bałora 😂😂😂

do takich cen to ja jestem za wąski w uszach 😂 to już trzeba być kołchoźnikiem 

Opublikowano
7 minut temu, radekz200 napisał:

to szykuj kilka baniek, chcesz dzielić na działki czy odrazu całość ?

Coś tam se z tym zrobię. Może podzielę, może nie🤷

Opublikowano
39 minut temu, malaczarna napisał:

gdzie na skup i po ile?

na oko mam koło tony lubinu. Czy opłaca się to kombajnować?

Może bym kupił że 100kg jak byś skosiła .

56 minut temu, 6465 napisał:

Ale ja pojechała na maxa. Brawo!!!!!

Warto było oddać głos 👍

• Like 3
Opublikowano

chcecie taniej ziemi ??

https://www.nieruchomoscikowr.gov.pl/nieruchomosci/oferty?phrase=&distribution_type_id=0&starting_price_min_zl=&starting_price_max_zl=&starting_price_min_dt=&starting_price_max_dt=&land_legal_classification_id=0&area_min=&area_max=&location=88%2C2028%2C19168&submit=search&advanced=&per_page=10&view=blocks&sort_by=&columns=&export=0&subscribe=0

4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A skąd wiesz krakowski pajacu że moja ze mną nie jeździ na motocyklu ?? 

jako klamca i rogacz z rybna pisze rozne bajki-procz tego ze z kims jezdzisz. pamietasz co pisales o helu czy bieszczadach ??

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Jak pojedzie dalej od domu, to może udawać że bogaty jest...

Kanapkę to ukradkiem zje....😆

a to juz wiem czemu twoj syn jezdzi po swiecie -udaje bogatego.🤣

3 godziny temu, Agrest napisał:

Akurat na pewno kupować nie musi. Patrząc jak w życiu sobie radzi to podatnik wszystko mu sponsoruje. Ma haki na urzędników albo dobre plecy za lojalność. 🤭

Sam fakt że dostał dyplom wzorowego rolnika jest wielce wymowny. 🤷‍♂️

nie masz co zazdroscic za pare lat tez bedziesz to mial ,

nawet wiecej pfron ci wozek elektryczny zasponsoruje i samochod specjalny z winda.

4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Ta wasza durnowata ciekawość jeżdżenia, wydawania na takie głupoty jest dla mnie niepojęta...

dla mnie siedzenie w piwnicy jest niepojete.. do tego majac mozliwosci w pare-nascie godzin bycia na drugim koncu europy czy swiata..

4 godziny temu, GABBER85 napisał:

UWAGA NARCYZ GNĘBIONY ZA MŁODU

dziecko niebieskie karty nahajka wychowywane...

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

A jakie to do według ciebie prawdziwe? 

dziecinne pytanie- jeszcze z przedszkola mentalnie nie wyrosles ??

35 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No jak co?

Termos, kanapki, autokar....i to jest coś czego się oczekuje od losu...😆

jeszcze zapiekanki ...bez zapiekanek nie ma zycia..

Opublikowano
19 minut temu, Karol6130 napisał:

Sprzedaż raz

Zobaczymy co wyjdzie

U mnie siarka. 

Plomby pękają, a ziarka nie zgryziesz 🤪

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

chcecie taniej ziemi ??

https://www.nieruchomoscikowr.gov.pl/nieruchomosci/oferty?phrase=&distribution_type_id=0&starting_price_min_zl=&starting_price_max_zl=&starting_price_min_dt=&starting_price_max_dt=&land_legal_classification_id=0&area_min=&area_max=&location=88%2C2028%2C19168&submit=search&advanced=&per_page=10&view=blocks&sort_by=&columns=&export=0&subscribe=0

jako klamca i rogacz z rybna pisze rozne bajki-procz tego ze z kims jezdzisz. pamietasz co pisales o helu czy bieszczadach ??

a to juz wiem czemu twoj syn jezdzi po swiecie -udaje bogatego.🤣

nie masz co zazdroscic za pare lat tez bedziesz to mial ,

nawet wiecej pfron ci wozek elektryczny zasponsoruje i samochod specjalny z winda.

dla mnie siedzenie w piwnicy jest niepojete.. do tego majac mozliwosci w pare-nascie godzin bycia na drugim koncu europy czy swiata..

dziecko niebieskie karty nahajka wychowywane...

dziecinne pytanie- jeszcze z przedszkola mentalnie nie wyrosles ??

jeszcze zapiekanki ...bez zapiekanek nie ma zycia..

Dziecinne to są twoje zaczepki, nara

Opublikowano
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Może bym kupił że 100kg jak byś skosiła .

Warto było oddać głos 👍

rozkminiam czy to kosic wogole. Na poplon mam dołożyć i by się udało to posiać na wiosne

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, malaczarna napisał:

kombajn ile może

Tak do 500 za ha.

Wiesz tak sobie myślę, ze ta Twoja ekologiczna uprawa sensu nie ma..

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, malaczarna napisał:

dlaczego?

Bo wygląda że chwast zagłusza uprawy i plony mizerne...

Nie wiem ile dodatku za to masz, ale to i niemiło się patrzy na takie uprawy...

U mnie łubinowi susza mocno dała się we znaki. Kiepsko wyglądał.

Wykoszone.

Dał tak że 2 tony z ha...

Rozsiany już po polach...

Zostawiłem tylko na siew.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Bo wygląda że chwast zagłusza uprawy i plony mizerne...

Nie wiem ile dodatku za to masz, ale to i niemiło się patrzy na mnie takie uprawy...

U mnie łubinowi susza mocno dała się we znaki. Kiepsko wyglądał.

Wykoszone.

Dał tak że 2 tony z ha...

Rozsiany już po polach...

Zostawiłem tylko na siew.

lubin posiany na 5/6 klasa. cud że w ogóle sie zastanawiam czy to kosić. Za miedzą sasiada łubin jeszcze gorszy on bedzie talerzował a nie ma ekologii. doplaty teraz jest 1570 zł bodajże do ha 

Opublikowano

Ale że kto?

1 minutę temu, GABBER85 napisał:

KURVA jakie ten narcyz ma marne życie, ujada do każdego , sam nie wie o co mu chodzi nieszczęśliwy, wszystko ŹLE , każdy mu robi krzywde

1 minutę temu, malaczarna napisał:

lubin posiany na 5/6 klasa. cud że w ogóle sie zastanawiam czy to kosić. Za miedzą sasiada łubin jeszcze gorszy on bedzie talerzował a nie ma ekologii. doplaty teraz jest 1570 zł bodajże do ha 

No zapewne liczyć potrafisz...

Może to i dobry kierunek...

Jak słabo wygląda, to co się zastanawiać...

Talerzowka i niech miejski mąż działa...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v