Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie udawaj... 

Dziki, jako i ja. 

Kto tu się orientuje, jakie wymiary paki ma przyczepa D-44/D-47/D-35? Długość i szerokość mnie interesuje, wysokość burt nieważna.

D44  1,85*3,85 jeśli paka w oryginale 

• Thanks 1
Opublikowano
58 minut temu, superfarmer02 napisał:

Czemu tak chamsko się do mnie zwracasz? Chciałem zadać ci kilka pytań. Skoro unikasz odpowiedzi to rozumiem że nie masz takiej wiedzy? Publikacje sobie mogę poczytac ale skoro zadaje tobie pytanie to znaczy że chce uzyskać odpowiedź od ciebie 

dziecko to chamsko ?  to napisze bobasku..

to sobie poczytaj-ja cie moge oklamac a tak to masz wiadomosc z pewnego zrodla-panstwowego napisalbym..

57 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Ale nie przyszło Ci do głowy że w innej firmie taniej?

Wprawdzie za traktor jest mało, ale polecam szukać tańszych zawsze.

oc rolnika -40 zl ,ty ile placisz ??

na mnie w zyciu nie zarobia- przerysowany bok samochodu -prawie caly  do malowania ,lakier metalik, jakis specjalny ile to tysiecy ?? rozbite okno wystawowe-w tejze ubezpieczalni pzu-kosilem obok lake, zawadzilem o starego pniaka, nozyk polecial i wbil sie w sciane kolo biurka, okno ze 2 metry na 3 .pare tysiecy wyjdzie ?? kurna 10 minut przed zamknieciem ,zaluzje zasuwali na koniec..

to tylko zostatnich 5 lat.

57 minut temu, Łolek napisał:

Dlatego jeśli pisze opinie z imienia i nazwiska 

@jacus dla ciebie TUW to jakaś firemka 🤔

Agent  jeśli mam u niego 9 pojazdów i  budynki to dba o klienta, 

I prywatnie miły spoko gość, wszystkie papiery po kolizji młodego poogarnial, jak mi dach zdjelo to jeszcze wiatr nie przestał wiać to już numer szkody miałem 

w porownaniu z pzu to tak ... przy kazdej powodzi pzu placi najlepiej i bez problemow..

mam porownanie wsrod znajomych z ktorzy mieli winnych firmach.

8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Jacus w popłochu atakuje.

Musita go najpierw oswoić...😆 

Ale to dobry człowiek. Pewno ranion nie raz i temu kąśliwy...

nie lubie takich co udaja cwaniaczkow jak pseudofarmer... nie ze mna takie numery..

kogo  atakuje - chlopakow ze wsi ?? widlami do gnoju przybitych ???  😂🤣🤣..nie ta liga

4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Przecież ja tylko się chciałem dowiedzieć kilku informacji od doświadczonego plantatora 

to sie dowiedz od innego-mnie trzeba placic ..morgi wiedzy to sie nazywa. abonament -tysiac na miesiac 😂

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No tak... Ale może to wiedzą tajemna... No różnie moz być....

chyba nie jestes taki naiwny i myslisz ,ze mu o wiedze chodzi ?? kompleksy wiejskiego medrka wychodza. 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

A właśnie @12Pafnucy jak samopoczucie?

Niezbyt.

Mam zamiar jutro do rodzinnego.

Coś za bardzo mnie poniewiera. Choroba, nie rodzinny...

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

O, to mało. Czyli D-47 trzeba będzie.

Można wiedzieć co planujesz?

• Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

dziecko to chamsko ?  to napisze bobasku..

to sobie poczytaj-ja cie moge oklamac a tak to masz wiadomosc z pewnego zrodla-panstwowego napisalbym..

oc rolnika -40 zl ,ty ile placisz ??

na mnie w zyciu nie zarobia- przerysowany bok samochodu -prawie caly  do malowania ,lakier metalik, jakis specjalny ile to tysiecy ?? rozbite okno wystawowe-w tejze ubezpieczalni pzu-kosilem obok lake, zawadzilem o starego pniaka, nozyk polecial i wbil sie w sciane kolo biurka, okno ze 2 metry na 3 .pare tysiecy wyjdzie ?? kurna 10 minut przed zamknieciem ,zaluzje zasuwali na koniec..

to tylko zostatnich 5 lat.

w porownaniu z pzu to tak ... przy kazdej powodzi pzu placi najlepiej i bez problemow..

mam porownanie wsrod znajomych z ktorzy mieli winnych firmach.

nie lubie takich co udaja cwaniaczkow jak pseudofarmer... nie ze mna takie numery..

kogo  atakuje - chlopakow ze wsi ?? widlami do gnoju przybitych ???  😂🤣🤣..nie ta liga

to sie dowiedz od innego-mnie trzeba placic ..morgi wiedzy to sie nazywa. abonament -tysiac na miesiac 😂

chyba nie jestes taki naiwny i myslisz ,ze mu o wiedze chodzi ?? kompleksy wiejskiego medrka wychodza. 

Czyli nie wiesz...

Opublikowano
Buszmen11 napisał:

Jednego takiego mam w okolicy. Jaki on nie specjalista... z kolby wyliczył że mu 17t mokrej qq wyjdzie... Wyszło ale z 3ha

3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Przecież ja tylko się chciałem dowiedzieć kilku informacji od doświadczonego plantatora 

no i wyliczył 🤭

Opublikowano
18 minut temu, superfarmer02 napisał:

Oj tam, ja młody rolnik a mam większy zysk z ha owsa niż szwagier z ha kukurydzy. Raz na wozie raz pod wozem.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacus napisał:

No ale nie rozumiem? 

Napisałem że traktor to nic. Na innych może być duża różnica w składce.

Odpowiedzialność podobna, a bywa że i lepsza. 

Nie namawiam. Zapytaj kiedyś agenta.

Pioter.  

A to... Oki. Ciekaw jestem efektów.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Można wiedzieć co planujesz?

Dowiesz się w swoim czasie. Choć hasło "koniec ze strychem" zrozumiesz chyba.

kurła silos 🙆‍♂️😁

malaczarna napisał:

18 minut temu, superfarmer02 napisał:

Oj tam, ja młody rolnik a mam większy zysk z ha owsa niż szwagier z ha kukurydzy. Raz na wozie raz pod wozem.

zyski to na przestrzeni lat się liczy...

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

A diabli Cię wiedzą co Ci się w głowie lęgnie. Toć teraz miałeś chyba wcale nie siać to i na co Ci coś do magazynowania zboża? Liczysz ze dożyjesz kolejnych żniw?

Jak nie siać jak mam posiane. 1/4 tego co zawsze ale posiane.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Dowiesz się w swoim czasie. Choć hasło "koniec ze strychem" zrozumiesz chyba.

a jo wim o co chodzi, ale nikt mnie nie upoważnił do rozpowszechniania tych wiadomości. 😉

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

a jo wim o co chodzi, ale nikt mnie nie upoważnił do rozpowszechniania tych wiadomości. 😉

Ktoś inny też wie. Koniec. A jak mam na strychu kurzyć dmuchawą albo płacić miliony za żmijki to podziękowałem. Ma być zrobione jak najniższym kosztem i nakładem pracy.

Opublikowano (edytowane)

Mam dwie D35. Jedna 2,0x3,8; druga 1,85x3,6. Która ma oryginalne wymiary🤔. Może być, że obie, a może być, że żadna

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Ktoś inny też wie. Koniec. A jak mam na strychu kurzyć dmuchawą albo płacić miliony za żmijki to podziękowałem. Ma być zrobione jak najniższym kosztem i nakładem pracy.

Uchyl rąbka tajemnicy jak jeszcze nie kupione, doradzimy czy warto.

Opublikowano
14 minut temu, malaczarna napisał:

Trzeba było nie szaleć w mrozy

Screenshot_2024-01-13-20-43-46-762_com.facebook.katana.jpg

dla Maćka na tym crossie do objeżdżania pastwisk by pasowało

10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Na 3 rodzaje zboża?

skrzyniopalety?

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Weź powiedz.... Plisssss😇😲😲

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Sam dwie D35. Jedna 2,0x3,8; druga 1,85x3,6. Która ma oryginalne wymiary🤔. Może być, że obie, a może być, że żadna

To chyba zestaw mojego sąsiada kupiłeś🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v