Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Podlasie, Podkarpacie ?? Chyba tam jeszcze może panują takie zasady ...

U mnie parafia nie ma ziemi. 

Ale faktycznie rada parafialna to beton do zaorania. 

Ostatnio było pierwsze starcie. 

Nawet nie sądziłem że Sołtysi jeszcze kościołem mają się zajmować. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

No nie wiem nie wiem 

Kościół płaci podatek od duszyczki zamieszkującej na terenie parafi

W przypadku gdy ona nie wierząca to kościół do niej dokłada 

A czyje pieniądze ma kościół ?

Dlatego też  coraz więcej będzie księży uśmiechniętych...

Gdzieś w Bibli jest napisane o fałszywych prorokach🤔

Opublikowano
49 minut temu, Desperado napisał:

Tak twierdzisz? takiś nowoczesny?  xD jak ci się żona będzie puszczać na lewo i prawo, to siedź cicho na d*pie, bo żadnej krzywdy ci nie będzie robić.    :P

Coś próbujecie usprawiedliwiać po swojemu, a suma sumarą lądujecie z ręką w nocniku.  xD

Z Tobą konwersacja nie ma sensu 🤦

• Like 2
Opublikowano
11 godzin temu, HF86 napisał:

U mnie sami sobie belują i po 50 zł płacą za 125 bele 

Simpma i metalfachi po 40 mogą się męczyć. 

Serio tak tanio? Trzeba patrzeć ogłoszeń może by pohandlował... U nas dalej twardo mówią o 100-120 z pokosa

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Qwazi napisał:

Dzień dobry.19° i słonecznie. W nocy spadło sporo, ale nie wiem ile 

Tak to w tym roku jeszcze na pastwisku nie było 

IMG_20240715_081842_940.jpg

Chyba u mnie to samo przeszło co u Ciebie, znowu woda w truskawkach stoi ... Fytoftoroza bardzo to lubi, woda+gorąc to idealna pogoda dla tej choroby korzeni .

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
9 minut temu, HF86 napisał:

Abyś zbiórki zbierał i ludzi do czynu ogarniał to więcej nie musisz 

Opublikowano

piekna jesien sie zrobila-tylko jakos cieplo..

12 minut temu, HF86 napisał:

oczywiscie ze ma - moze miec i na opolsczyznie czy dolnym slasku.. nalezala sie jej jak kwasniewskiemu flaszka-bo to komuchy im daly..nawet takim parafia ktore jej nie mialy.

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Abyś zbiórki zbierał i ludzi do czynu ogarniał to więcej nie musisz 

Trzeba trochę zamieszania wprowadzić. 

Nie zamierzam kiepskich pomysłów przyklepywać. 

Już dużo gadają i grunt że nazwiska nie przekręcają 🤣

Byłeś wczoraj na odsłonięciu pomnika?

Opublikowano
9 minut temu, GRZES1545 napisał:

Gdzieś w Bibli jest napisane o fałszywych prorokach🤔

Biblia z życiem ma mało wspólnego 

Dzieci ze związków nieformalnych są wodą ochlapane

Nawet te co mają rodziców jednej płci 

Trans homo i  uj wie co jeszcze są przez księdzy grzebani na ziemi poświęconej 

To samo z samobójcami, żeby kasę brać wzięli zalegalizowali i dla nich zbawienie

Rozwodnicy też do komuni podchodzą, a i do ołtarza idą parę razy

Wystarczy mieć zdjęcie z JP2

A najlepszy był ksiądz co nie chciał ochlapać dziecka które miało zaraz umrzeć 

Powiedział że ono nie zdarzyło nagrzeszyć 

To jak to było z tym chrztem?

Zmywa grzech pierworodny ?

Teraz chyba już nie

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@Karol6130 tylko większość tych rzeczy nie jest opisana w Biblii, to późniejsze regulaminy wymyślone przez sam kościół nie mające nic wspólnego z Biblia ... Wg Biblii większość kapłanów miała normalnie rodziny, a tu celibat o którym nic w Biblii nie ma, gdzieś w Biblii jest napisane że nie można chrzcić dzieci z nieformalnych związków ?? Co dziecko winne że rodzice są w nieformalnym związku ? Chcesz karać to dziecko chociaż akurat ono nic zlego nie zrobiło ...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Biblia z życiem ma mało wspólnego 

Dzieci ze związków nieformalnych są wodą ochlapane

Nawet te co mają rodziców jednej płci 

Trans homo i  uj wie co jeszcze są przez księdzy grzebani na ziemi poświęconej 

To samo z samobójcami, żeby kasę brać wzięli zalegalizowali i dla nich zbawienie

Rozwodnicy też do komuni podchodzą, a i do ołtarza idą parę razy

Wystarczy mieć zdjęcie z JP2

A najlepszy był ksiądz co nie chciał ochlapać dziecka które miało zaraz umrzeć 

Powiedział że ono nie zdarzyło nagrzeszyć 

To jak to było z tym chrztem?

Zmywa grzech pierworodny ?

Teraz chyba już nie

A w czym ci to przeszkadza? Ludzie niewierzący mają zawsze jakiś problem z ludźmi żyjącymi w jakieś wierze - bez znaczenia- katolicy, żydzi czy muzułmanie. I to jest reguła. Tak jest w 90 procent ateistów. To jest jakiś uraz, fobia czy inne zaburzenie emocjonalne?

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Chyba u mnie to samo przeszło co u Ciebie, znowu woda w truskawkach stoi ... Fytoftoroza bardzo to lubi, woda+gorąc to idealna pogoda dla tej choroby korzeni .

U mnie chyba tylko bokiem złapało bo taka duża rosa tylko 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

@Karol6130 tylko większość tych rzeczy nie jest opisana w Biblii, to późniejsze regulaminy wymyślone przez sam kościół nie mające nic wspólnego z Biblia ...

A jak by były to co by było 

Inaczej?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

A jak by były to co by było 

Inaczej?

Nie wiem, w piśmie świętym nie jest opisane wiele rzeczy, które sobie później wymyślił kościół aby ludźmi było łatwiej sterować ...

1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Chyba że ziemia się otworzyła po ostatnim i wszystko w locie wciągło 

U mnie znowu woda stoi ... Tak mokro na polach że jutro do południa na pewno żniwa odwołane, a po 14 jutro znowu burze z ulewami nadają, wg prognoz 20 mm. Jak spadnie to co nadają to nie wcześniej niż w czwartek pod wieczór się wyjedzie ...

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

A w czym ci to przeszkadza? Ludzie niewierzący mają zawsze jakiś problem z ludźmi żyjącymi w jakieś wierze - bez znaczenia- katolicy, żydzi czy muzułmanie. I to jest reguła. Tak jest w 90 procent ateistów. To jest jakiś uraz, fobia czy inne zaburzenie emocjonalne?

Mi w niczym 

Pokazuję pewną hipokryzję 

Ale już kompletnie nie rozumiem ubierania choinki przez ateistów

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Ale już kompletnie nie rozumiem ubierania choinki przez ateistów

A gdzie jest ubieranie choinki w piśmie świętym ?? xD to pogańska tradycja która przywłaszczył sobie KK xD tak jak i wiele roznych innych rzeczy ... Gdzie w Piśmie świętym jest opisane żeby świecić jajka i kiełbasę na stół wielkanocny ?? xD

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v