Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Dziš tonę pszenżyta trzeba naworkować

P0 800 jakby co pójdzie na dobry P0czątek handlu w nowym sezoniej. 

Ja pier**le toż to dwie tony pszenicy 

Ludzie mają pieniędzy 

Opublikowano
7 godzin temu, Desperado napisał:

Pedały, lesby, złodzieje, mordercy, zabijający nienarodzone dzieci, puszczający się na lewo i prawo, też są mądrzejsi ode mnie? toż też mają inne poglądy.

Tos porównał 🤦 

Według mnie to złodzieja i mordercę trzeba karać, a reszta przez ciebie wymienionych z definicji nie krzywdzi postronnych osób. 

Eh... Ci puszczający się na lewo i prawo to przeszkadzają najbardziej tym co odmówiły/odmówili 🤭🤭🤭

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 3
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Ja pier**le toż to dwie tony pszenicy 

Ludzie mają pieniędzy 

Pszenica 740netto pasza agrifirm 

7 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

To dlaczego taka osoba ma nauczać zasad wiary, skoro sama ich nie spełnia ?? Był u nas ksiądz pedofil, babcie moherowe już robiły z niego świętego, a potem wyszła prawda ... Ksiądz siedzi nie wiadomo gdzie w odosobnieniu, a papież w wyniku działań min tego księdza odesłał biskupa na emerytkę. Skoro Bóg pozwala aby tacy go reprezentowali na Ziemii to coś słaby ten Bóg ...

Jak to Pawlak mawiał, ,, na każdego przyjdzie czas"😉

Jeżdżę sporo po różnych drogach i widzę krzyże w rowach, na drzewach i kaski motocyklistów na nich...wielu jednak wierzyło, to cos złego? 🤔

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Tomasz rozumiem że Ty i twoja rodzina nie idziecie do kościoła jak ktoś umrze, księdza o pogrzeb nie prosicie,  ? Ślub w kościele,  chrzest, itp...również nie?

On pewnie na forum wielki antyklerykał a w niedziele w pierwszej ławce klęczy. Znam kilku takich- jak rozmawiasz prywatnie to czarna mafia, pedofile w sukienkach a jak jest kolęda to wychodzi przed dom księdzu czapkować i jak ofiare wrzuca do koszyka to tak żeby wszyscy widzieli ile daje.

Coś w stylu polskich celebrytów gdzie plucie na kościół jest w modzie, ale w razie własnej choroby lub bliskich to pierwsza rzacz jaką robi to prosi na FB o modlitwe.

Podobnie komunie i inne święta kościelne. 

U mnie ksiądz w parafii powiedział krótko, że kościół takich ludzi nie potrzebuje  i sobie poradzi. Będzie mniej ludzi w kościele ale będą to ludzie którym naprawde zależy i którzy wierzą, a nie hipokryci nie warci funta kłaków.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

No nie wiem nie wiem 

Kościół płaci podatek od duszyczki zamieszkującej na terenie parafi

W przypadku gdy ona nie wierząca to kościół do niej dokłada 

A czyje pieniądze ma kościół ?

Dlatego też  coraz więcej będzie księży uśmiechniętych...

Opublikowano
13 godzin temu, wojtal24 napisał:

no z piątku na sobotę to chyba napadało u Ciebie ?

No wtedy to tak. Ale mogło by jeszcze popadać bo taka jednorazowa ulewa to spłynęła z górek.

Opublikowano
13 minut temu, Karol6130 napisał:

No nie wiem nie wiem 

Kościół płaci podatek od duszyczki zamieszkującej na terenie parafi

W przypadku gdy ona nie wierząca to kościół do niej dokłada 

A czyje pieniądze ma kościół ?

Dlatego też  coraz więcej będzie księży uśmiechniętych...

Może biskupom i farbowanym kapłanom to tak. Prawdziwi sobie poradzo. Może jest ich mało ale są i jak są dobrymi w tym co robią to ludzie pieniędzy nie żałują.

Opublikowano

Jak ktoś chce to sobie znajdzie konkretnego księdza z powołania. 

Kościół sam sobie przez lata szkodził i śmieci zamiatał pod dywan. 

Ale zawsze to można posprzątać. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

No jak nie ,jak nie pójdziesz do kościoła to zaraz jakaś krowa czy swinia zachoruje albo fiknie.

Tak u nas mówią ludzie a czy to prawda, zresztą coś chodować aby zdychało to poco hodować.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 4
Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał:

No jak nie ,jak nie pójdziesz do kościoła to zaraz jakaś krowa czy swinia zachoruje albo fiknie.

Średniowiecze.

6 minut temu, malaczarna napisał:

U mnie ostro pod górkę 

Kto wymyślił pracę? Ledwie żyje z rana dzis 

Było zrobić w sobotę to dzisiaj wolne byś miała 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Bez chleba i ziemniaków to nie da się żyć. Przecież ryżów albo sałatek jeść się nie będzie.

Mgła ale niebo czyste.

Zgadzam się Piotrze bez ziemniaków i chleba nie wyobrażam sobie życia . 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, HF86 napisał:

Jak ktoś chce to sobie znajdzie konkretnego księdza z powołania. 

Kościół sam sobie przez lata szkodził i śmieci zamiatał pod dywan. 

Ale zawsze to można posprzątać. 

Tylko na razie nikt nie chce tego sprzątać, wiara sama w sobie czemu nie, ale ta czarna mafia jest zaprzeczeniem zasad kościoła ... Do wiary nie mówię że nie wrócę, może to jakiś krzys wiary jak niektórzy mówią, ale instytucja kościoła jeżeli się nie zmieni to może dla mnie nie istnieć ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Tos porównał 🤦 

Według mnie to złodzieja i mordercę trzeba karać, a reszta przez ciebie wymienionych z definicji nie krzywdzi postronnych osób. 

Eh... Ci puszczający się na lewo i prawo to przeszkadzają najbardziej tym co odmówiły/odmówili 🤭🤭🤭

Tak twierdzisz? takiś nowoczesny?  xD jak ci się żona będzie puszczać na lewo i prawo, to siedź cicho na d*pie, bo żadnej krzywdy ci nie będzie robić.    :P

Coś próbujecie usprawiedliwiać po swojemu, a suma sumarą lądujecie z ręką w nocniku.  xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
8 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

A to facet ma krzyżyku albo jakiś nieistniejący w niebie Bóg to też gusła i zabobony ... Ktoś sobie kiedyś wymyślił żeby łatwiej było ludźmi sterować i niektórzy jeszcze w to wierzą ... Dla jednych to jedna i jedyna wiara, a dla kogoś co wierzy w co innego to gusła i zabobony ...

Zgadzam się. Nie mam pojęcia kto to wymyślił i przez tyle lat się utrzymuje. Choć teraz to już prawie sami emeryci chodzą do kościoła i to nie każdy .

Chyba to taka tradycja.

Opublikowano
8 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Cała wiara w Jezusa Chrystusa czy Mahometa to gusła które akurat trafiły na podatny grunt, wielu innych takich było ale im akurat się nie udało ...

Zgadzam się. Chyba wielu księży też nawet w to nie wierzy.

Opublikowano
Przed chwilą, Michal2399 napisał:

Zgadzam się. Chyba wielu księży też nawet w to nie wierzy.

Wielka tajemnica wiary złoto i dolary🤣 w to większość księży wierzy

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v