Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
PAN88 napisał:

28 minut temu, Michal2399 napisał:

Mam pytanie czy warto kupować owies od handlarza ilość całosamochodowa 25 T  po 550 

Czy to będzie z UA w tej cenie?

Dobre pytanie. 550 teraz za pszenicę wczoraj zapłaciłem fakt że drobniejsza od ładnego pszenżyta. Ale to pszenica a nie plewa owsiana 

dla gołęmbi bierzesz 🤔

Opublikowano
27 minut temu, Michal2399 napisał:

Mam pytanie czy warto kupować owies od handlarza ilość całosamochodowa 25 T  po 550 

A na uj Ci ten owies, przecież przy żywieniu jest tyle innych dużo lepszych zbóż, a ten uparł się na ten owies

11 minut temu, Michal2399 napisał:

Tylko nie wiem czy ten z UA owies  jest taki jak polski czy jakiej chemi w mleku nie wykaże 🤔

Miałem coś jeszcze napisać na to co tu piszesz ale szczerze mówiąc to pewne sprawy lepiej przemilczeć bo szkoda tylko języka strzępić i marnować swój cenny czas.

9 minut temu, Michal2399 napisał:

Bo nie będę przepłacał bo u mnie w okolicy czyli zagłębiu małorolnych krowiarzy każdy chce po 900-1000 już wolę chyba ten z UA 🤔

Kurła, tak to na strajku warczeli, że zboże jedzie z UA i psuje nasz rynek, a tu chłop se chce sam ich wspomagać i ja się pytam gdzie tu jest logika? Stać na konia to i na ten owies dla konia też powinno być stać...

Kończąc swój komentarz odnośnie tego co tu piszesz to dam Ci dobrą radę, weź koło i jebnij się w czoło bo bardzo błądzisz...

• Like 6
  • Thanks 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Nie muszę radzić, połowa tego co jeszcze 10 lat temu była uprawiana to już rosną samosiejki sosny ... Jeszcze z 10 lat i zostaną nieliczni grzebiący tam w ziemii ...

Jak o tym samym Antoniewie  myślimy to tam przecież tylko qq rośnie 

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

P0pacz 🙆‍♂️😁😁😁😁

Możesz wstawić swój nawet po 120 i co z tego jak nikt nie kupi.

a czemu nie po 150 ? albo 200 jeszcze lepiej...

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry Szanownemu Gronu...widać kłótnie i przepierki trwają dalej 🤔...

Rochu, to Radosław ma dziadkiem zostać🤔, czy mu się dziecko rodzić będzie, bo mama mu chyba żony nie poszukuje raczej...a może 🤔

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
WitekRolnik napisał:

27 minut temu, Michal2399 napisał:

A na uj Ci ten owies, przecież przy żywieniu jest tyle innych dużo lepszych zbóż, a ten uparł się na ten owies

11 minut temu, Michal2399 napisał:

Tylko nie wiem czy ten z UA owies  jest taki jak polski czy jakiej chemi w mleku nie wykaże 🤔

Miałem coś jeszcze napisać na to co tu piszesz ale szczerze mówiąc to pewne sprawy lepiej przemilczeć bo szkoda tylko języka strzępić i marnować swój cenny czas.

9 minut temu, Michal2399 napisał:

Bo nie będę przepłacał bo u mnie w okolicy czyli zagłębiu małorolnych krowiarzy każdy chce po 900-1000 już wolę chyba ten z UA 🤔

Kurła, tak to na strajku warczeli, że zboże jedzie z UA i psuje nasz rynek, a tu chłop se chce sam ich wspomagać i ja się pytam gdzie tu jest logika? Stać na konia to i na ten owies dla konia też powinno być stać...

Kończąc swój komentarz odnośnie tego co tu piszesz to dam Ci dobrą radę, weź koło i jebnij się w czoło bo bardzo błądzisz...

duźo jest tu podobnych co z hodowlą nie wiele lepiej.... 🤭🤦

Qwazi napisał:

Rochu, to Radosław ma dziadkiem zostać🤔, czy mu się dziecko rodzić będzie, bo mam mu chyba żony nie poszukuje raczej...a może 🤔

co dzień dobry... kuźwa już prawie południe a ten dopiero się wylągł 🤭🙆‍♂️🤪

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Rochu, to Radosław ma dziadkiem zostać🤔, czy mu się dziecko rodzić będzie, bo mam mu chyba żony nie poszukuje raczej...a może 🤔

toż karolek szuka nad morzem 😂😂 już chyba zbałamucil wirtualnie wszystkie córki na agrofoto 😂😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Sławek, ja wszystko rozumiem, i rozumiem też, że można pewnych rzeczy można po prostu nie wiedzieć, bo przecież nikt z nas nie jest wszechwiedzący i każdy na każdym kroku czegoś nowego się uczy, to nie żadna ujma czegoś nie wiedzieć, ale czasem jak tu czytam to się aż sam zastanawiam jak te gospodarstwa tyle czasu funkcjonują...

Edytowane przez WitekRolnik
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

co dzień dobry... kuźwa już prawie południe a ten dopiero się wylągł 🤭🙆‍♂️

A co 🤗...nie wolno🤔...się nie będę spinał przecież...najważniejszy jest luzik🤗😎...

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

ale ja chcę Twój zobaczyć 🙋‍♂️ zaczynasz jak jacus 🤭😁

Ja nic jakiemuś frajerowi z internetu pokazywać nie muszę ...

nic nie lepszy .... od krakowiska 😜🤪

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, WitekRolnik napisał:

Kończąc swój komentarz odnośnie tego co tu piszesz to dam Ci dobrą radę, weź koło i jebnij się w czoło bo bardzo błądzisz..

Luki mówi głośno to co inni myślą po cichu. Swój chłop

• Haha 1
Opublikowano
WitekRolnik napisał:

Sławek, ja wszystko rozumiem, i rozumiem też, że można pewnych rzeczy można po prostu nie wiedzieć, bo przecież nikt z nas nie jest wszechwiedzący i każdy na każdym kroku czegoś nowego się uczy, to nie żadna ujma czegoś nie wiedzieć, ale czasem jak tu czytam to się aż sam zastanawiam jak te gospodarstwa tyle czasu funkcjonują...

jak widać mało wiesz...😉 dobrze że się przyznajesz🙋‍♂️👍

Qwazi napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

co dzień dobry... kuźwa już prawie południe a ten dopiero się wylągł 🤭🙆‍♂️

A co 🤗...nie wolno🤔...się nie będę spinał przecież...najważniejszy jest luzik🤗😎...

teraz luzik po tem guzik 🤭🤣🤣🤣🤣😛

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, slawek74 napisał:

nic nie lepszy .... od krakowiska 😜🤪

Co ja mam to moja sprawa ... A to co na mój temat uważasz mam tam gdzie plecy tracą swoją szlachetna nazwę ...idź pojeździć tą swoją zabawka na baterie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
10 minut temu, WitekRolnik napisał:

Przy innych zbożach somatyka za duża .  To nie pisz w uju to mam.

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

duźo jest tu podobnych co z hodowlą nie wiele lepiej.... 🤭🤦

co dzień dobry... kuźwa już prawie południe a ten dopiero się wylągł 🤭🙆‍♂️🤪

A to nie wiesz, że na emeryturze inaczej czas płynie?🤭🤫

Opublikowano
10 minut temu, WitekRolnik napisał:

Witek, nie denerwuj się. Szkoda prądu. Owies nie jest najgorszym wyborem, bo to "bezpieczna" pasza, więc, jak hodowca nie ma zbyt dużej wiedzy to stosowanie owsa nie jest głupie. Tyle, że nie sam, a w mieszance np z pszenżytem. I we właściwych proporcjach

7 minut temu, WitekRolnik napisał:

To jest fenomen AF🤷...zauważ, jak Rochu cielaka poi🤭...

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Michal2399 napisał:

Somatyka nie od zbóż, tylko od proporcji i ilości treściwych🤷

• Thanks 1
Opublikowano
33 minuty temu, Michal2399 napisał:

Nasze wety mocno sobie chwalą otwarcie z upaina. 

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Luki mówi głośno to co inni myślą po cichu. Swój chłop

Czy ja wiem czy taki swój chłop jak chce wspomagać inny kraj kosztem swego krajowego biznesu ;)

1 minutę temu, slawek74 napisał:

jak widać mało wiesz...😉 dobrze że się przyznajesz🙋‍♂️👍

Słuchaj, a co by mi dało zakrzywiać rzeczywistość, nikt nie jest idealny i wszechwiedzący, a jak ktoś twierdzi, że jest to buja w obłokach.

Przed chwilą, Michal2399 napisał:

Z tą somatyką to już gorszej bredni to ja nie słyszałem....

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Witek, nie denerwuj się. Szkoda prądu. Owies nie jest najgorszym wyborem, bo to "bezpieczna" pasza, więc, jak hodowca nie ma zbyt dużej wiedzy to stosowanie owsa nie jest głupie. Tyle, że nie sam, a w mieszance np z pszenżytem. I we właściwych proporcjach

To jest fenomen AF🤷...zauważ, jak Rochu cielaka poi🤭...

W sumie masz rację, szkoda marnować swój czas i tłumaczyć bo jak grochem o ścianę.

Aż dziwię się, że jeszcze ten cielak jest na tym świecie...

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Ostatnio jak jechałem z Olsztyna w kierunku Mrągowa był wypadek i zjechałem z głównej trasy na pn a tam setki jak nie tysiące hektary ugorów. Dawno nie widziałem takich fajnych łąk wielokwiatowych :) Pewnie jakiś biznesmen polityk ma uprawe ekologiczną, bierze grubą kase i nie musi nic robić bo kupił za psi ch*j w latach 90.

Jo. Tam to jest tego dobrodziejstwa od husteczki. 

I ziemie dobre

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v