Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

U mnie też wszystko zboże do sprzedania, sypie wszystko na magazyn,. W zeszłym roku nie było to dobra decyzja to może w tym będzie doba. Choć jak by obiecane dopłaty dali to warto było do maja przetrzymać.

Ja w tym roku muszę dokupić, ale na 99% kupię mokra qq i zakisze. Nie będę jęczmienia po 900 kupował 🤭

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

2 godziny temu, malaczarna napisał:

teraz lepiej bez przewiew potrzebny. 34 stopnie

Oj tak🏊‍♂️

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

słońce komuś chyba przygrzało 🤔🤦

Raczej opary moczu z wpływającej Wisły do Bałtyku 🥸

🤣🤣🤣👍 co tam słychać?

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

To już ci nie staje? Zostaw tą dziewczynę jak ją kochasz niech jeszcze coś użyje z życia. Z tobą to będzie mała jak z Piotrem pszczelarzem. 

Tomek jakby nie marudziła od początku to już byśmy dawno byli przed ołtarzem, chciałem na początku zrobić dla nas mieszkanie w tym budynku gospodarczym no to się nie spodobało bo drzwi wejściowe są na przeciw wejścia do domu gdzie rodzice a inaczej się nie da bo z boku przylegają garaże, to się wkurzyłem mówię nie to nie . Później szanowny teściunio zaczął dokładać swoje pięć groszy że córka musi mieszkać osobno itd  a uj z tym wszystkim 

Opublikowano
14 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Tomek jakby nie marudziła od początku to już byśmy dawno byli przed ołtarzem, chciałem na początku zrobić dla nas mieszkanie w tym budynku gospodarczym no to się nie spodobało bo drzwi wejściowe są na przeciw wejścia do domu gdzie rodzice a inaczej się nie da bo z boku przylegają garaże, to się wkurzyłem mówię nie to nie . Później szanowny teściunio zaczął dokładać swoje pięć groszy że córka musi mieszkać osobno itd  a uj z tym wszystkim 

Najlepsze co może być to pozwolić ojcom/teściom wp***dalać się w życie młodym

Dali z gopsu...

IMG_20240707_104501_758.jpg

• Like 10
Opublikowano
2 godziny temu, Michal2399 napisał:

@artek27 Ale handlarz chcę ,żeby miał min 60-70 kg a po 10 dniach to on dopiero przechoruje biegunkę i wygląda wtedy słabo.

To nie ma u Ciebie rolników co kupują? Handlarz da 500zl za takiego a wezmie napewno ponad tysiac. Skad jestes?

• Like 2
Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

3 godziny temu, 6465 napisał:

To już ci nie staje? Zostaw tą dziewczynę jak ją kochasz niech jeszcze coś użyje z życia. Z tobą to będzie mała jak z Piotrem pszczelarzem. 

to bylo wybić drzwi wejściowe z drugiej strony budynku

Buszmen11 napisał:

14 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Dali z gopsu...

gratuluje zakupu

• Thanks 1
Opublikowano
39 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

....zawsze pod górę....echch

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, artek27 napisał:

To nie ma u Ciebie rolników co kupują? Handlarz da 500zl za takiego a wezmie napewno ponad tysiac. Skad jestes?

Musiałbym wystawiać na olx . Podlaskie koło Łomży

52 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Starych wywal do budynku gospodarczego połączonego pewnie z oborą a nie sam z dziewczyną w takim czym chciałeś siedzieć . Stare dziady to mają siedzieć cicho i się nie wtrącać . Już się narządzili 

Edytowane przez Michal2399
Opublikowano
49 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Były jeszcze czasy z normalnymi cenami, to trzeba było brać się za budowę w drugim końcu działki.

Teraz, to czuję , że tera już "po ptokach"🤫

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

....zawsze pod górę....echch

Żona ci uciekła  bo nie robiłeś tak .

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

11 minut temu, Michal2399 napisał:

Starych wywal do budynku gospodarczego połączonego pewnie z oborą a nie sam z dziewczyną w takim czym chciałeś siedzieć . Stare dziady to mają siedzieć cicho i się nie wtrącać . Już się narządzili 

Młodzi nie maja kasiory i nic nie będą robić , starzy mają kasę emeryturę i taki h...j im ktoś coś zrobi z młodych .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Ja w tym roku muszę dokupić, ale na 99% kupię mokra qq i zakisze. Nie będę jęczmienia po 900 kupował 🤭

Mogę ci sprzedać mokrą kukurydzę tylko transport po twojej stronie😁

1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Marcin rozumiem cię jak mało kto. Po ślubie ciągniesz dwa powrozy jeden w jednym ręku drugi w drugim, nie zawsze uda się je dociągnąć tak aby je związać razem. U mnie była ma tyle komfortowa sytuacja że rodzice podzielili majątek 2 miesiące po moim ślubie, siostra jedna była na swoim druga mieszkała z rodziną u nas i byli w trakcie budowy domu w mieście a moja żonka nie wtrącała się jak dzielą i komu bo w zasadzie to nie jej sprawa.

50 minut temu, Buszmen11 napisał:

Dali z gopsu...

Fajny kombajn 👍 

Edytowane przez 6465
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Liczy całą dobe 24 godziny, niech będzie że z 13 razy jechał i ma 300 godzin 🤭

Glupis.

Jakbyś chciał doganiać to byś zrobił miejsce dla 40 sztuk za 10-15 tysięcy. 

Ty jak konteno wiecznie wymówek szukasz.

Bezradność wyuczona 

Opublikowano
1 godzinę temu, Buszmen11 napisał:

Dali z gopsu...

A pewno że dali, tylko dlaczego nie mnie. 

Udanego sezonu 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v