Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

A skąd ma być kasa jak rząd obciął dotacje samorządom wioskowym. Wszystka kasa idzie do swoich wyborców czyli dużych miast. U mnie gmina za pisu dostawała 1,5- 2 miliony rocznie z rządu. W tym roku 0,0 zł. Z czego duża część w budżecie jak w prawie każdej gminie to są wypłaty dla wójta, skarbnika, urzędasów i diety. Już skończyło się że w urzędach mało zarabiali, kase golą konkretną tak jak nauczyciele.

56 na rok dla takiego skarbnika albo kierownika CUW, to nie wiem czy to są takie kokosy. Wójt/burmistrz tak, reszta urzędasów nie ma wcale takich rarytasów i do tego praca pod dyktando widzimisię poprzedniego wójta rzadko kiedy odpowiada obecnemu

Opublikowano
pedro2 napisał:

9 minut temu, stempos1980 napisał:

No no ale cenowe.

Po co to niektórzy tym się zajmują to nie mam pojęcia 

Przyjechać i ile mu dają to bierze i jest zadowolony że sprzedał i jedzie do domu🤦 

A że róznica w cenie jest - 3 zł niżej od średniej giełdowej to nie ma dla nich znaczenia .

Ważne że sprzedane ale że pier**li cenę innym to już inna sprawa 😔

Wszędzie to jest.

W tym roku koniec z przetargami na koszenie.

Jest jeden dziadek na okolicy co wszędzie lata i oferuje śmieciowe stawki starymi trupami i popsuł rynek 

Lipiec, chaszcze po 2m na poboczach bo się nie wyrabia żeby wszystko objechać, ale zarządcom nie przeszkadza. Ważne, że tanio. 

Trzeba być konkurencyjny. Brutalny kapitalizm

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

Nie Krzysiu...wtedy wiedziałbym, a nie wim🤷...

Syn ją kilka razy widział w Zgierzu...w Biedronce zakupy robiła 😱

Wnuczek mojego chrzestnego do pracy dojeżdża do leźnicy Wielkiej. Daleko to od ciebie?

Opublikowano
33 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

W Łodzi kiedyś z psów to robili 😛

Teraz nie opłaca się za psami ganiac. 

Wystarczy taniej marketów z różnych europejskich zapasów odmrożonych. 

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

Teraz nie opłaca się za psami ganiac. 

Wystarczy taniej marketów z różnych europejskich zapasów odmrożonych. 

Teraz to na psach nie zły biznes 

Opublikowano
20 minut temu, jacor73 napisał:

56 na rok dla takiego skarbnika albo kierownika CUW, to nie wiem czy to są takie kokosy. Wójt/burmistrz tak, reszta urzędasów nie ma wcale takich rarytasów i do tego praca pod dyktando widzimisię poprzedniego wójta rzadko kiedy odpowiada obecnemu

A to mało za takie warunki pracy 🤔

Pełny ZUS, wszelkie socjale i dodatki, plus zazwyczaj jeszcze fuchy bo pracy na pół etatu a każą 7,5 godziny siedzieć. 

• Haha 1
Opublikowano
34 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Wiedziałem że potrafisz....ciekawie  podsumować...😕 

W tym lokalu kuchenne rewolucje Geslerowa robiła i poleca ten lokal.

To raczej nie z psów i kotów....

Zawsze co podsumuje to źle 🤷

Nie jadłem nigdy tego to nie znam, dobrze że Adam spostrzegawczy i tak mi się przypomniało

Ja to zwykły człowiek jestem i jadam  zalewajke , placki ziemniaczane , racuchy, schabowe, itd 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, HF86 napisał:

A to mało za takie warunki pracy 🤔

Pełny ZUS, wszelkie socjale i dodatki, plus zazwyczaj jeszcze fuchy bo pracy na pół etatu a każą 7,5 godziny siedzieć. 

Mówisz, że 4,5 tys z wyższym wykształceniem, znajomością pierdyliard ustaw i przepisów, to jest odpowiednia płaca, i do tego odpowiedzialność karna za machlojki swojego przełożonego? Wg mnie, to nie masz zielonego pojęcia jaki jest zakres obowiązków takiego skarbnika i jaką odpowiedzialność ponosi za swoją pracę. Pełny ZUS, to się należy każdemu pracownikowi i to nie podlega dyskusji

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Zawsze co podsumuje to źle 🤷

Nie jadłem nigdy tego to nie znam, dobrze że Adam spostrzegawczy i tak mi się przypomniało

Ja to zwykły człowiek jestem i jadam  zalewajke , placki ziemniaczane , racuchy, schabowe, itd 

I kebaby z sosem mieszanym😉

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

I jak fajnie jest 

No to dobrze

To Niech samo 

Się rozładuje

IMG_20240704_144711.jpg

Widzisz. Za kaczora machałeś łopata, za Tuska samo się robi.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał:

Mówisz, że 4,5 tys z wyższym wykształceniem, znajomością pierdyliard ustaw i przepisów, to jest odpowiednia płaca, i do tego odpowiedzialność karna za machlojki swojego przełożonego?

Widziałeś kiedyś ich odpowiedzialność karną 🤔

I trzeba sobie w życiu uzmysłowić że zazwyczaj wykształcenie nie daje super zarobków, tylko daję dużo lepsze warunki pracy. 

Wykształconych mamy do oporu. 

Zauważyć trzeba że do budżetówki nigdy praktycznie nawet ogłoszenia o pracowników nie ma publicznie, takie ciężkie warunki 🤣

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Zawsze co podsumuje to źle

Oj bo ty to tak aby mi dokuczyć...

A nic nie będę pokazywał.

Teraz jem blinki z naszych kartofli...

ale nie będę pokazywał, bo znowu coś powiesz....

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

Widziałeś kiedyś ich odpowiedzialność karną 🤔

I trzeba sobie w życiu uzmysłowić że zazwyczaj wykształcenie nie daje super zarobków, tylko daję dużo lepsze warunki pracy. 

Wykształconych mamy do oporu. 

Zauważyć trzeba że do budżetówki nigdy praktycznie nawet ogłoszenia o pracowników nie ma publicznie, takie ciężkie warunki 🤣

A przeglądasz BIP'y w poszukiwaniu ofert pracy w urzędach? W urzędzie pracy czy na olx takich ogłoszeń nie znajdziesz.

Niby wykształconych, to mamy po uczelniach typu collegium humanum, po politechnikach wcale tak wiele nie ma

Poniżej część wymagań niezbędnych na stanowisko sekretarza w UG i tylko dwie osoby się zgłosiły i wiesz dlaczego? Bo w prywatnej firmie przy tych wymaganiach dostaną 2x więcej

2) wykształcenie wyższe;
3) staż pracy:
posiadanie co najmniej 4-letniego stażu pracy na stanowisku urzędniczym w jednostkach
samorządowych, - o których mowa w art. 2 ustawy z dnia 21 listopada 2008 roku
o pracownikach samorządowych ( Dz.U.2022.530), w tym co najmniej 2-letni staż pracy
na kierowniczym stanowisku urzędniczym w tych jednostkach,
lub
posiadania co najmniej 4-letniego stażu pracy na stanowisku urzędniczym
w jednostkach, o których mowa w art. 2 w/w ustawy, oraz co najmniej dwuletni staż
pracy na kierowniczym stanowisku urzędniczym w innych jednostkach sektora finansów
publicznych;
4) pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystania z pełni praw publicznych;
5) brak skazania prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane
z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe;
6) nieposzlakowana opinia;
7) stan zdrowia pozwalający na zatrudnienie na wymienionym stanowisku;
😎 spełnienie wymagań określonych art. 5 ust. 5 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r.
o pracownikach samorządowych (Dz.U. z 2022 r. poz. 530);
9) znajomość przepisów ustaw:
- ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym,
- ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych,
- ustawy z dnia 27 sierpnia 2009 r. o finansach publicznych,
- ustawa z dnia 14 czerwca 1960.r. - Kodeks postepowania administracyjnego
- ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v