Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

BANANKA  nawet nie wspomnę, on teraz do watykanskiej waluty przywykly, to i pół wypłaty zabierze 😔

Mylisz mnie z kimś chyba. Zwykle biorę 1.5 🤣

Opublikowano

Picie to przyszłość. Jeszcze będą dopłacać za to🤦‍♂️

https://finanse.wp.pl/rolnicy-oburzeni-wysokoscia-renty-alkoholowej-wysoce-demoralizujace-7043664234453824a

3 minuty temu, pedro2 napisał:

No ok, mogli nie spraszać, ja tam nie rozpaczam, ale żeby aż w takiej konspiracji...  chłopaki dzwonią czyje to wesele bo nikt nie wie. 

Poprosili mnie lata temu młodzi bym ich zawiózł jednym autem do ślubu a drugie wypożyczył by rodzina dojechała. Tak po cichu.

A i tak szlaban zaraz za posesją lokalsi zrobili. Zwalniam , a ci każą z buta i po rowie. No to ominąłem szlaban, potem balony popękały no i pękło małżeństwo po roku🤭 No i młoda mnie na kolację zaprosiła , ale w tańcu zbyt czule mi szeptała, więc ewakuowałem się po chwili🤷‍♂️

Opublikowano
29 minut temu, Agrest napisał:

Picie to przyszłość. Jeszcze będą dopłacać za to🤦‍♂️

https://finanse.wp.pl/rolnicy-oburzeni-wysokoscia-renty-alkoholowej-wysoce-demoralizujace-7043664234453824a

Poprosili mnie lata temu młodzi bym ich zawiózł jednym autem do ślubu a drugie wypożyczył by rodzina dojechała. Tak po cichu.

A i tak szlaban zaraz za posesją lokalsi zrobili. Zwalniam , a ci każą z buta i po rowie. No to ominąłem szlaban, potem balony popękały no i pękło małżeństwo po roku🤭 No i młoda mnie na kolację zaprosiła , ale w tańcu zbyt czule mi szeptała, więc ewakuowałem się po chwili🤷‍♂️

Będzie jeszcze renta dyskryminacyjna dla tych którzy czują się inni tj. onu itp.

Opublikowano
54 minuty temu, pedro2 napisał:

No ok, mogli nie spraszać, ja tam nie rozpaczam, ale żeby aż w takiej konspiracji...  chłopaki dzwonią czyje to wesele bo nikt nie wie. 

Co to za świat, że ludzie oglądają jak trumnę do dziury wpuszczają albo co interesują się czyje wesele...

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Co to za świat, że ludzie oglądają jak trumnę do dziury wpuszczają albo co interesują się czyje wesele...

Plociuchy już tak mają, muszą mieć o czym gadać xD

Opublikowano
35 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Plociuchy już tak mają, muszą mieć o czym gadać xD

A to akurat fakt :D. Totalnie mam to w d*pie kto się hajta i gdzie i z kim i po co.

Opublikowano

W mulczerze mam paski z symbolem b1550 b59 i dalej 005 15 

Po wpisaniu b1550 b59 wyskakują różne wymiary . Jak to szukać poprawnie. Dodam że mulczer nie posiada napinaczy pasków 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Oby nie było ... Zresztą to może na te zaległe z 2023 bo podobno nie wszyscy dostali ... Do 5 i 6 klasy suszowego nie powinno być, bo to klasy pod las a nie uprawy rolne, chyba że ktoś chce ryzykować, ale wtedy niech nie wyciąga łapy po pomoc jak przyjdzie susza.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, radekz200 napisał:

dobra zaczynamy kosić 😛

Chyba nieduże pole 

18 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Oby nie było ... Zresztą to może na te zaległe z 2023 bo podobno nie wszyscy dostali ... Do 5 i 6 klasy suszowego nie powinno być, bo to klasy pod las a nie uprawy rolne, chyba że ktoś chce ryzykować, ale wtedy niech nie wyciąga łapy po pomoc jak przyjdzie susza.

No to moja okolica pod las ,a tu ludzie gospodarzą, weź już nie pieprz bzdur 

Dziadki do piasku piaski zalesić teoria Tomasza 🤦

Edytowane przez Łolek
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Łolek napisał:

No to moja okolica pod las ,a tu ludzie gospodarzą, weź już nie pieprz bzdur 

Dziadki do piasku piaski zalesić teoria Tomasza 🤦

Ostatnie lata na 5-6 klasie u mnie to praktycznie pewna susza, jak ktoś chce niech sieje ale niech nie liczy na suszowe ... Na 4 klasie pszenżyto się jakoś broni, a na 5 już nie, ziemia pod las albo kopalnie piasku, a nie rolnictwo ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ostatnie lata na 5-6 klasie u mnie to praktycznie pewna susza, jak ktoś chce niech sieje ale niech nie liczy na suszowe ... Na 4 klasie pszenżyto się jakoś broni, a na 5 już nie, ziemia pod las albo kopalnie piasku, a nie rolnictwo ...

A jak innej ziemi nie ma , sąsiada qq na 5 kl

17196818612935845553193161134445.jpg

Edytowane przez Łolek
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A ja uprawiać nie zabraniam, tylko suszowego nie dawać.

Raz na 20 lat dostałem 3tys 

Chcesz pomagać tym co mają lepsze warunki ,a tym co gorsze uj***c 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
31 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Chyba trochę się odklejasz. 

Mam najlepszą 4ke i plony potrafię uzyskać. 

Ale u mnie zróżnicowane uprawy i rolnictwo węglowe wprowadzone jeszcze dawno przed nastaniem eurokolchozu w pl. 

To u Ciebie zrobione od lat ustepowienie. 

• Like 2
Opublikowano

I Le Blue nam dokopali.

Oby ślimak im w gardle stanął😁

Opublikowano
16 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Przecież tym co mają ziemię od 4 w górę susza nie straszna tylko deszcz ? Powinni też nie dostać 🤷

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v